Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ханзи Флик: Направихме прекалено много грешки

Ханзи Флик
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Старши треньорът на националния отбор на Германия по футбол Ханзи Флик заяви, че в играта на тима са липсвали интензитет и прецизност при равенството 1:1 срещу Италия в турнира по футбол Лига на нациите. Футболистите на Германия вече 10 мача нямат поражение.

„Започнахме срещата добре, но загубихме ритъма си след 15-29 минути“, заяви Флик, който не остана доволен от представянето на отбора.

„Италия игра много добре, а ние направихме прекалено много грешки. Липсваше ни интензитет, както и отборни действия в защита. Трябва да подобрим доста неща. Не направихме това, което подготвяхме преди мача и това не се случва за първи път. Италия игра много по-организирано и е положително, че удържахме равенството“, коментира Ханзи Флик.

„Подобни мачове потвърждават, че Лигата на нациите ти дава възможност да срещнеш силни противници. Като цяло представянето ни не беше добро“, добави селекционерът на Германия.

„Италия е нация, които живее и диша футбол. Играта добре в защита. Възхищавам се на Роберто Манчини за начина, по който италианският тим се представи на Европейското първенство. Всички постепенно станахме фенове на Италия, гледайки ги на този турнир. Сега имат всичко необходимо за обновяването на тима си и началото на една нова ера“, завърши Флик.


По публикацията работи: Антони Йорданов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Цветана Добрева

Цветана Добрева: Валентина Георгиева има шанс да влезе във финала на прескок на ОИ в Париж

"Валентина Георгиева има шанс да влезе във финала на прескок на олимпийските игри в Париж. По-трудно ще бъде да спечели медал. Има гимнастички, които изпълняват прескоци с много по-високи оценки за трудност. Тя добави още 8 десети към тези прескоци, които изпълнява. Това не е малко и се надяваме да е достатъчно, може би малко няма да й достигне за..

публикувано на 22.05.24 в 18:38
Левски нанесе първа загуба на Крумовград през 2024 г.

Левски нанесе първа загуба на Крумовград през 2024 г.

Отборът на Левски нанесе първа загуба на Крумовград през 2024 година, след като "сините" спечелиха с минималното 1:0 като гости на новака в елита в двубой от предпоследния пети кръг в плейофната фаза в първата шестица в Първа лига. Единственото попадение в срещата реализира Вендерсон Цунами във втората минута на добавеното време. Така столичани..

публикувано на 22.05.24 в 18:35

Ивайло Иванов отпадна на световното по джудо

Българинът Ивайло Иванов отпадна във втория кръг в категория до 90 килограма на Световното първенство по джудо в Абу Даби (ОАЕ). Иванов стартира с успех с "вадзари" над бронзовия медалист от последното Европейско първенство в Загреб през април Алекс Крец (Румъния), но след това загуби с "ипон" от французина Алекси Матьо в 2:41 минута на двубоя. С..

публикувано на 22.05.24 в 18:34
Илиян Радулов

Илиян Радулов с убедителен старт на турнира в Матаро

Илиян Радулов се класира убедително за втория кръг на сингъл на турнира за мъже на клей в Матаро (Испания) с награден фонд 25 хиляди долара.  18-годишният българин постигна победа с 6:1, 6:1 над Бенжамен Пиетри от Франция. Срещата продължи час и 23 минути. Във втория кръг Радулов ще очаква победителя от испанския сблъсък между Бенямин..

публикувано на 22.05.24 в 18:00
Весела Димитрова

Весела Димитрова: Надявам се на ЕП да покажем стабилна игра, която да е предпоставка за по-високи цели на Олимпиадата

Националният ансамбъл по художествена гимнастика е на лагер на "Спортпалас" преди Европейското първенство, което вече започна в Будапеща. Момичетата на Весела Димитрова и на Ясена Стойнева днес направиха последната си тренировка край морето преди утре да отпътуват за столицата на Унгария.  На шампионата на Стария континент Камелия Петрова, Маргарита..

публикувано на 22.05.24 в 15:35
Цървена звезда спечели Купата на Сърбия

Цървена звезда взе и Купата на Сърбия

Шампионът на Сърбия Цървена звезда завърши сезона с дубъл, след като спечели и Купата на сърбия. Във финала, който се игра на стадион “Лагатор” в Лозница, футболистите от Белград победиха с 2:1 над Войводина и взеха трофея за четвърти пореден път. Звезда излезе напред в резултата в 37-ата минута с гол на Мирко Иванич, а в 66-ата Урош Спаич..

публикувано на 22.05.24 в 06:48
Канада победи с 4:3 Чехия

Канада срази Чехия след продължение

Дилан Козънс вкара победния гол за Канада при успеха с 4:3 след продължение срещу домакина Чехия в мач от група "А" на Световното първенство по хокей на лед. Така канадците завършиха първата фаза на шампионата със седем поредни успеха. Центърът на Бъфало се разписа за втори път в двубоя и за общо осми в турнира, в който е водещ реализатор...

публикувано на 22.05.24 в 06:41