Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министърът на земеделието Иван Иванов ще посети община Добричка

Иван Иванов
Снимка: БГНЕС, архив

Министърът на земеделието Иван Иванов ще посети днес община Добричка. В програмата му е предвидена среща с кметове и кметски наместници в общината, както и със земеделски производители в региона. 

Посещението на земеделския министър Иван Иванов в община Добричка ще започне в село Ловчанци, което е домакин на четвъртия фолклорен преглед на самодейни състави „Добруджа –обич моя“, чието начало е в 10.30 часа в читалище „Светлина – 1940 г.“.

Министърът ще се срещне с представители на местната власт и земеделски производители, след което ще посети свинекомплекса край село Козлодуйци.

Посещението на министър Иванов ще приключи в стопанството със затворен цикъл на производство в село Овчарово. Вечерта той ще открие фестивала „Бялата жътва – за земята, добруджанеца и хляба“ в Тервел.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Дидие Рейндерс

Еврокомисар Рейндерс: При случаи на цензура трябва да се заведе дело

Евродепутатът от групата "Европа на суверенните нации" Петър Волгин отправи питане към еврокомисаря по правосъдието Дидие Рейндерс във връзка с "много ужасни примери за цензура в Европа". Еврокомисар Рейндерс бе изслушан в комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешен ред на Европейския парламент за годишните доклади за върховенството на..

публикувано на 25.07.24 в 08:59
Джо Байдън в Овалния кабинет, 24 юли 2024 г.

Байдън: Защитата на демокрацията е по-важна от всяка титла

Три дни след като се отказа от битката си за нов мандат и ден след завръщането си в Белия дом президентът на САЩ Джо Байдън се обърна към нацията, за да обясни причините за решението си. В обръщението от Овалния кабинет, продължило близо 11 минути, заобиколеният от членове на семейството си Байдън се обърна към сънародниците си с думите, че..

публикувано на 25.07.24 в 08:43

Продължават усилията за справяне с пожара на българо-гръцката граница

Сравнително спокойна е обстановката в района на българо-гръцката граница - огънят, преминал и на българска територия късно вчера, е овладян, но продължават усилията за недопускане на разпространяването му отново, съобщиха от МВР. По данни на ГД ПБЗН  през изминалата нощ са дежурили 3 противопожарни автомобила и над 30 служители от..

публикувано на 25.07.24 в 08:37
Любен Иванов

Любен Иванов: Нека г-н Пеевски разправя. Реално факти не е посочил

"Защо ГЕРБ и ДПС, кръгът около Пеевски, провалиха заседанието на комисията "Нотариуса", точно когато започна да идва информацията около КТБ ? Най-вероятно има зависимости, които не желаят да бъдат разкрити." Това коментира в интервю за БНР депутатът от ПП-ДБ Любен Иванов. Пеевски е изпратил доклада за корупционните практики в Агенция..

публикувано на 25.07.24 в 08:34

Голям горски пожар в испанската област Арагон

Испанските огнеборци потушават голям горски пожар в провинция Уеска в област Арагон. На терен са близо сто служители, по въздух гасят шест самолета, съобщават властите. Активирано е и военното звено за спешни случаи за борбата с пожара, който засяга около 120 хектара. Предпоставка за горските пожари са и високите температури. Испания..

публикувано на 25.07.24 в 08:33
Снимката е илюстративна, архив.

Петролен танкер е потънал край бреговете на Филипините

Петролен танкер е потънал край бреговете на Филипините, съобщиха властите. Мобилизирани са служители по опазване на морската среда, които се опитват да ограничат образувалото се нефтено петно.  Плавателният съд, плаващ под филипински флаг, е превозвал 1,4 млн. литра петрол. Той се е преобърнал и потънал край Манила. "Успяхме да спасим 16..

публикувано на 25.07.24 в 08:31
Постер за набиране на войници в Киев, 9 април 2024 г.

Три жертви на стрелба между украински войници

При инцидент със стрелба между украински войници, позиционирани в североизточната Харковска област приключи с три жертви, а четирима сериозно ранени, съобщи в сряда украинската армия. Подробности не се съобщават, а армията не уточнява кой е виновен като казва единствено, че оръжие е било използвано за "лични", а не за военни цели: "В една..

публикувано на 25.07.24 в 08:20