Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Весела Димитрова: Тези момичета имат бъдеще, изненада ме титлата на Израел


„Може би ще учудя всички – много съм доволна от моите момичета. Това са едни малки деца, които за първи път участват в такова състезание. Допуснаха една нелепа грешка, но въпреки това доста чисто изиграха съчетанията си. Сигурна съм, че тези момичета имат бъдеще“, това сподели след многобоя при ансамблите старши – треньорът на българския отбор Весела Димитрова.

Вая Драганова, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов, Женина Трашлиева и Маргарита Василева, заедно с Боряна Калейн и Стилияна Николова спечелиха отборната титла на европейското първенство и завършиха на 4-то място в многобоя при ансамблите.


„Нямаме да има проблем да се справим с еуфорията от спечеленото злато. Утре момичетата ще излязат концентрирани и се надявам наистина да си изиграят съчетанията. Мисля, че ще успеят“, сподели още Димитрова и коментира оценките,  които състава получи, след грешкит, които допусна:

„Доволна съм от оценките на ансамбъла. Това е най-доброто им състезание до момента. Те с всяко едно състезание качват по една точка минимум отгоре. Ако на топки  и ленти не бяхме допуснали тази доста сериозна грешка, може би щяхме да имаме и на това съчетание най-високата оценка през този сезон“

Специалистката, която изведе България до олимпийската титла в Токио сподели и мнението си за първото място на Израел в многобоя:

„Никой не очакваше Израел да спечели титлата в многобоя при ансамблите. Италианките започнаха доста ударно сезона, водеха с по 4-5 точки. Сега всички отбори започнаха да ги догонват и то доста сериозно. За мен лично беше изненада шампионската титла на Израел“


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Битката за Евро 2024 - сблъсъкът на треньорите

Преди година Луис де ла Фуенте набелязваше първия си трофей като треньор на Испания. “Ла Роха” бе сред полуфиналистите на турнира Лига на нaциите, благодарение на работата на Луис Енрике. Тимът обаче загуби лошо от Шотландия три месеца по-рано. Философията на Де ла Фуенте, изглеждаше, няма да пасне на испанците. Имаше и много..

публикувано на 12.07.24 в 14:41
Ботев (Пд)

Резултатите в Лига Европа и Лига на конференциите

Първи мачове от първия квалификационен кръг в турнира по футбол Лига Европа: БОТЕВ ПЛОВДИВ (БЪЛГАРИЯ) - Марибор (Словения) 2:1 Елфсборг (Швеция) - Пафос (Кипър)             3:0 Пакш (Унгария) - Хунедоара (Румъния)          0:4 Ружомберок (Словакия) - Тобол (Казахстан)     5:2 Шериф (Молдова) - Зира (Азербайджан)          0:1 Висла (Полша) -..

публикувано на 12.07.24 в 06:11
Ботев (Пд) - Марибор

Силен Ботев (Пд) се завърна с успех в евротурнирите

Футболният Ботев (Пловдив) започна с победа участието си в европейските клубни турнири. Носителят на Купата на България надделя с 2:1 над словенския Марибор като домакин в първа среща от първия квалификационен кръг на турнира Лига Европа.  Пред пълните трибуни на стадион "Христо Ботев" в Пловдив двата тима изиграха интригуващ двубой, в който..

публикувано на 11.07.24 в 23:12
Барбора Крейчикова

Крейчикова ще бъде съперник на Паолини в женския финал на Уимбълдън

Барбора Крейчикова се класира за финала на Откритото първенство по тенис на Великобритания. Чехкинята, номер 31 в схемата, победи с 3:6, 6:3, 6:4 шампионката от 2022 година Елена Рибакина. Представителката на Казахстан, която четвърта в основната схема, взе преднина в двубоя след три пробива в своя полза и 6:3 в първия сет. Чешката тенисистка..

публикувано на 11.07.24 в 22:47
Арда - Дрита

Арда завърши наравно с Дрита в последната си лятна контрола

Футболният Арда завърши наравно 1:1 с косовския Дрита в последната си контрола от лятната подготовка. Срещата се изигра на стадиона в Симитли. В 14-ата минута Тонислав Йорданов засече с глава центриране от дясно и вкара първия гол. Последваха още положения през първото полувреме, но до промяна не се стигна.  След почивката футболистите на..

публикувано на 11.07.24 в 21:54
Адриан Андреев

Адриан Андреев на четвъртфинал в Триест

Адриан Андреев се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис на клей от сериите "Чалънджър" в Триест (Италия) с награден фонд 120 950 евро. Българинът победи представителя на домакините Самуел Руджери (Италия) с 6:2, 4:6, 6:4 за 2:51 час. Андреев взе лесно първия сет, но във втория допусна пробив в последната част и Руджери изравни..

публикувано на 11.07.24 в 21:50
Биниам Гирмай

Еритреецът Биниам Гирмай с трета етапна победа на Тур дьо Франс

Колоездачът от Еритрея Биниам Гирмай от тима Интермарше-Уанти спечели 12-ия етап на колоездачната обиколка на Франция между Орияк и Вилньов-сюр-Лот, който бе 203,6 км. Това бе..

публикувано на 11.07.24 в 19:38