Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Постоянен арест за задържан на "Дунав мост 2" с 51 кг хероин

Снимка: АП-София

51,095 кг хероин, укрит в два тайника на лек автомобил, задържаха митнически служители на 16 юни около 23.30 часа, в района на ГКПП Дунав мост – Видин. Инспекторите спрели за проверка лек автомобил, пътуващ за Западна Европа. 

При рентгеновата проверка митническите служители забелязали зона с повишена плътност под предния ред седалки. При щатeлна проверка било констатирано наличие на двоен под. В тайник, зад сгънати сив и черен сак, били открити множество бели пакети, опаковани с прозрачно тиксо със залепен върху тях хартиен етикет с черно графично лого на орел. Под шофьорската седалка митническите инспектори открили още един тайник с пакети. При полеви наркотест веществото е реагирало на хероин. Иззети са общо 100 пакета.

Водачът на автомобила – 48-годишният Т.К., е привлечен към наказателна отговорност, разпитан в качеството на обвиняем и задържан. 

Днес, по искане на Окръжна прокуратура – Видин, съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Т.К.

Информацията е на БГНЕС.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ирландия обмисля закон за връщане на мигранти в Обединеното кралство

Ирландският министър-председател Саймън Харис поиска от министъра на правосъдието на страната му да внесе законодателство в кабинета, което да позволи на търсещите убежище да бъдат връщани обратно в Обединеното кралство. Министърът на правосъдието Хелън Макенти обяви по-рано през седмицата, че 80% от последните пристигнали в Република..

публикувано на 28.04.24 в 11:40

Гърция: Арести на ученици и родители за продажба на наркотици в училище

Арести на ученици и родители за продажба на наркотици в училище са извършени в гръцкия град Патра. В ареста са 19 души за продажба на наркотици в училища в град Патра. Четирима от задържаните са ученици и девет родители, чиито деца са участвали в разпространението на наркотици в училищата. Родителите са обвинени в липса на контрол..

публикувано на 28.04.24 в 11:35
Камелия Нейкова

Камелия Нейкова: Хартиените бюлетини на изборите за НС и ЕП ще са с различни цветове

Надявам се в началото на следващите дни да имаме избран изпълнител за машините за изборите за НС и ЕП на 9 юни. Единственият участник е Сиела Норма. Това съобщи в интервю пред БНР Камелия Нейкова, председател на ЦИК. Комисията за провеждане на обществената поръчка вчера е разговаряла и води преговори с фирмата, допълни Нейкова...

публикувано на 28.04.24 в 10:41
Ваня Григорова

Ваня Григорова: Сглобка с ГЕРБ - това е поредната манипулация на госпожа Нинова

Сглобката с ГЕРБ е поредната манипулация на госпожа Нинова. Това заяви пред БНР  Ваня Григорова, лидер на "Солидарна България". Свиленски: Григорова е използвана, за да бъде патерица на Борисов в следващия парламент Ваня Григорова влиза в тройна коалиция за вота. Името ѝ: "Солидарна България" "Тя се опита да счупи коалицията още преди..

публикувано на 28.04.24 в 10:35
Парламентът свали председателя си Росен Желязков.

Политически кръстопът и обществено недоволство - кои бяха най-важните новини от седмицата

Последната седмица на април премина под знака на обществено недоволство и на политически кръстопът в навечерието на поредната предизборна кампания. Продължиха споровете и скандалите между бившите партньори в управлението.  Малко преди края си 49-ият парламент свали председателя си. Росен Желязков си отиде с гласовете на "Продължаваме..

публикувано на 28.04.24 в 09:49

Златен часовник на пасажер от "Титаник" е продаден на търг за 900 000 паунда

Златен часовник, носен от най-богатия пътник на кораба "Титаник", е бил продаден за 900 хиляди паунда, предаде Би Би Си. Първоначално очакваната цена е била 150 хиляди паунда. Часовникът е принадлежал на бизнесмена Джон Джейкъб Астор. След данъци и други такси купувачът на артефакта ще плати 1 милион и 175 хиляди паунда. От аукционната..

публикувано на 28.04.24 в 08:49

Акция по кръводаряване на Цветница във Велико Търново

Акция по кръводаряване ще се проведе на Цветница в храма „Свети Николай" във Велико Търново. Православната църква и Центърът по трансфузионна хематология към областната болница се включват в националната кампания "Запалете свещичка, дарете живот". В неделното училище към храма медицински екип на кръвния център във Велико Търново ще приема..

публикувано на 28.04.24 в 08:35