Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Равенство в контролата между Лудогорец и Гройтер Фюрт

Лудогорец и Гройтер Фюрт завършиха 1:1 в контрола на австрийска земя. Бърнард Текпетей откри 60 секунди след началото на срещата, а Юнг изравни в 58-ата минута.

Двата отбора се разбраха проверката да се играе в две полувремена от по 60 минути.

Това бе втора контрола за "орлите" в Австрия. Преди няколко дни те надиграха с 1:0 втородивизионния БВ Линц. Германците, които изпаднаха от Бундеслигата, вече играха с български отбор през лятото, надделявайки с 4:1 над ЦСКА - София.

Родният шампион започна ударно проверката и откри резултата още в първата минута. Рик проби през центъра на терена и изведе отлично с дълъг пас Текпетей зад гърба на германската отбрана. Крилото овладя и с майсторски диагонален шут вкара за 1:0.

Лудогорец бе близо до втори гол в 7-ата минута след самостоятелен пробив и шут на Доминик Янков от границата на големия пеналт, но Шафран изби.

Плеймейкърът на "орлите" пробва нов удар в 19-ата минута, но вратарят на Гройтер Фюрт улови. Последва атака на германците, която Аке завърши с опасен удар покрай дясната греда. След него се оказа, че има рикошет и съперникът на Лудогорец изпълни корнер.

В 23-ата минута Аке поправи мерника си и вкара топката във вратата на разградчани, но попадението не бе зачетено заради засада. Само 120 секунди по-късно българският тим като по чудо не отбеляза втори гол. Сантана подаде на Рик, който напредна по лявото крило и пусна топката покрай вратаря, но и покрай външната страна на лявата греда.

В 44-ата минута националът на Нидерландия Джетро Вилемс отправи опасен изстрел, който Падт спаси. Последва атака на разградчани. Рик попаде по диагонал на Текпетей, крилото финтира играч на германците и отправи мощен шут. Тисера пробва да го засече с глава в празната врата, но ударът бе прекалено силен, за да се увенчае атаката с успех.

Две минути преди края на първото полувреме Гройтер Фюрт изравни. Автор на попадението стана Юнг, който се възползва от разбъркване в наказателното поле след центриране от корнер.

Положенията през втората част значително намаляха. В 99-ата минута играч на Гройтер Фюрт шутира от фал в ръцете на Слуга. Секунди по-късно футболист на германците се сблъска с главния съдия, който получи удар в лицето, и се наложи реферът да бъде заменен от единия от помощниците му. Флагът пък бе поверен на човек от щаба на Гройтер Фюрт.

В 108-ата минута Сотириу овладя пас на Карничник, финтира противников играч и отбеляза с изстрел по земя. Попадението обаче бе отменено, тъй като съдията видя нарушение на кипърския национал, твърдейки, че той е закачил с ръка лицето на защитника на Гройтер Фюрт.

По публикацията работи: Кръстина Иванова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ансамбълът усложнява съчетанията преди Олимпиадата

Ансамбълът ни ще усложни съчетанията си по време на тренировъчния лагер на „Спорт Палас“.  Камелия Петрова, Магдалина Миневска, София Иванова, Маргарита Василева и Рейчъл Стоянов заминават утре за последния си подготвителен лагер, това споделиха специално за БНР Камелия Петрова и Маргарита Василева при прибирането си в София от световната чалъндж..

публикувано на 15.07.24 в 17:04
Александра Трусова

Александра Трусова се завръща на леда през новия сезон

Фигуристката Александра Трусова работи върху два скокови елемента и планира да се завърне на леда през новия сезон, съобщава ТАСС. Вчера рускинята обяви, че ще участва в контролните състезания за определяне състава на националния отбор, които ще се проведат на 14-15 септември в Санкт Петербург. "Александра Трусова работи върху два скока – троен аксел..

публикувано на 15.07.24 в 16:23

НСА с 16 олимпийци на Игрите в Париж

Национална спортна академия „Васил Левски“ ще има 16 олимпийци на предстоящите летни игри в Париж. Откриването е на 26 юли, а България изпраща 46 състезатели в 16 спорта. Така една трета от елитните спортисти, от които очакваме добро представяне и медали на олимпиадата, са възпитаници на НСА. Някои от тях са дипломирани специалисти, други са в..

публикувано на 15.07.24 в 14:27
Килиан Мбапе

80 000 ще приветстват Мбапе в Реал (Мадрид)

Всички билети за представянето на нападателя на френския национален отбор Килиан Мбапе в Реал (Мадрид) вече са разпродадени, съобщава вестник АС. Събитието утре на стадион "Сантиаго Бернабеу". Капацитетът на съоръжението е 80 хиляди зрители. В първия ден от продажбите, 12 юли, запалянковците изкупиха 85 процента от входните талони. В неделя вечерта, 14..

публикувано на 15.07.24 в 13:33
Испания с четвърта европейска титла във футболната си история

Испания с четвърта европейска титла във футболната си история

Отборът на Испания е новият европейски шампион по футбол. На олимпийския стадион в Берлин футболистите на Луис де ла Фуенте победиха с 2:1 Англия. Това е четвърта титла за "Ла Фурия" в историята на турнира на Стария континент след 1964-та, 2008-а и 2012-а година, докато Англия губи втори пореден финал след поражението от Италия с дузпи преди три..

публикувано на 14.07.24 в 23:55

Ръкостискането - темата на церемонията по закриването на Евро 2024

Елегантно шестминутно шоу сложи край на европейското първенство по футбол в Германия, което се проведе преди финала между отборите на Испания и на Англия. н. Церемонията предложи стилен, но и весел пърформънс, който има за цел да отбележи уникалния момент на финала и да олицетворява положителните ценности на спорта. Централната му тема е да почете..

публикувано на 14.07.24 в 22:29
Станислав Стоянов

Усложнени комбинации за националите ни по скокове на батут

„Няма да има промени в националния отбор.  Госпожа Макулова е треньор с дългогодишен опит и аз ще продължа да работя с нея.  От тази година в тима влизат  4 мъже и 4 жени т.е. ще сме с пълни състави в тези възрастови групи.  Около 15 държави в света разполагат с такива формации и ние сме от тях“, това сподели специално за БНР новият старши..

публикувано на 14.07.24 в 22:08