Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хамид Хамид от ДПС бе избран за зам.- председател на Либералния интернационал

Хамид Хамид и Хакима ел Хаите на Конгреса на Либералния интернационал в София
Снимка: Пресцентър на ДПС

С голямо мнозинство зам.-председателят на ПГ на ДПС Хамид Хамид бе избран зам.- председател на Либералния интернационал, съобщи пресцентърът на ДПС.

Либералният интернационал, който отбелязва 75 години от основаването си, провежда конгреса си в София.

Домакин на събитието, в което участват над 250 делегати от повече от 60 страни, е българската либерална партия ДПС.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Служебният министър на финансите Людмила Петкова

Министърът на финансите: Ще бъдат осигурени пари за всички пострадали от пожарите

Служебният министър на финансите Людмила Петкова увери, че с преструктуриране на разходите ще бъдат осигурени пари от бюджета за всички пострадали от пожарите.  Държавата се справя с пожарите и ще помогне на пострадалите Процедурата за компенсация ще бъде разработена по познатите на общините процедури, каза Петкова, която участва в първото..

публикувано на 18.07.24 в 13:58
Манфред Вебер (Л) минава покрай Урсула фон дер Лайен преди да говори на пленарната сесия на Европейския парламент в Страсбург, Франция, 18 юли 2024 г.

Евродепутатите - разделени относно втори мандат на Урсула фон дер Лайен начело на ЕК

Евродепутатите се разделиха по отношение на кандидатурата на Урсула фон дер Лайен да остане начело на Еврокомисията за втори мандат.  Програмата на Фон дер Лайен е точната за следващите 5 години, заяви председателят на политическата група на ЕНП Манфред Вебер: "Много неща днес са заложени на карта. Европейците искат демократична, а не..

публикувано на 18.07.24 в 13:51
Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков

Кремъл: Концентрирано присъствие на кораби на НАТО в Черно море е заплаха за Русия

Кремъл обяви днес, че Русия ще сметне каквито и да било планове за установяване на постоянно присъствие на военни кораби на НАТО в Черно море за заплаха, предвид участието на Алианса в конфликта в Украйна, предадоха Ройтерс и ТАСС. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза, че Русия е готова да предприеме всички необходими мерки, за да..

публикувано на 18.07.24 в 13:49

Военен ритуал и общоградско поклонение във В. Търново за годишнината от рождението на Апостола

С военен ритуал, изпълнен от Националния военен университет "Васил Левски", и общоградско поклонение във Велико Търново беше чествана годишнината от рождението на Апостола на свободата. В центъра на Велико Търново е единственият у нас паметник на Левски, на който Апостолът е на бесилото. 187-ата годишнина от рождението на Апостола на..

публикувано на 18.07.24 в 13:43
Изслушване на министър Виолета Коритарова в НС, 18 юли 2024 г.

Министър Коритарова: Засега няма правно основание за премахване на "Подпорната стена" на "Алепу"

На този етап няма правно основание за премахване на изграденото съоръжение на плажа "Алепу", изчаква се окончателното решение на съда. Това съобщи служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова по време на изслушване в парламента за т.нар. "Подпорна стена". Делото в Административен съд Бургас е насрочено за 24..

публикувано на 18.07.24 в 13:27
генерал–майор Деян Дешков

Сухопътните войски разполагат с над 80 групи за гасене на пожари в цялата страна

" Разполагаме с над 80 групи от по 20 човека с техника. Пръснати сме в цялата страна. Имаме готовност за реакция в рамките на до час". Това съобщи пред БНР ген.-майор Деян Дешков, командир на Сухопътни войски. Армията се включва активно в гасенето на пожарите в страната. С жива сила и техника военните са на терен в най-горещите точки...

публикувано на 18.07.24 в 13:23
Красимир Димитров

Красимир Димитров: Превенцията и обучението са най-важни при бедствия за адекватни действия

Превенцията и обучението са най-важни за бедствени ситуации, за да могат хората да реагират адекватно. Затова дирекция „Аварийна помощ и превенция“ на Столична община имаме полигон за обучение. Това заяви директорът на АПП Красимир Димитров в интервю пред БНР. Днес на столичния пл. "Александър Батенберг" общинското аварийно звено..

публикувано на 18.07.24 в 13:20