Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мартин Димитров: Целта ми на Световните игри е да вляза във финалите

От  7 до 17 юли Бирмингам (САЩ) e домакин на Световните игри на неолимпийските спортове и дисциплини. Най-голяма брой участници България има в гимнастическите дисциплини.

В художествената гимнастика ще разчитаме на европейската вицешампионка Боряна Калейн и на Ева Брезалиева, в аеробиката ще бъдем представени от световните шампиони Тихомир Баротев, Дарина Пашова и Антонио Папазов, а в паркура - най-новата дисциплина в гимнастическото семейство, за отличията ще се бори Мартин Димитров.

„Подготовката ми върви точно както трябва да бъде. Чувствам се супер. Надявам се да постигна добър резултат. Направихме промени в съчетания за това първенство. Тази година има нов правилник и нещата стоят по малко по-различен начин. Надявам се да имам и доза късмет и ако всичко мине както трябва се надявам да изиграя едно добро и конкурентоспособно съчетание. По новите правила се набляга на сложността, чистотата, важно е да няма излишни крачки. Трябва да има плавно преминаване от едно място на друго“, сподели специално за БНР Мартин Димитров и допълни:


„Чувствам се по-сигурен и по-подготвен в свободния стил, но в САЩ ще участват и в състезанието за скорост. Познавам конкуренцията. Този път всички са на много високо ниво, защото това са състезателите от световната купа с най-добрите резултати. Буквално са подбрани най-добрите. Главната ми цел е да вляза във финала т.е. да вляза в топ 8. Ако това стане, ще рискувам, защото там ще се боря за медалите. В САЩ ще съм с моя треньор Сергей Стоянов, така че със сигурност ще имам подкрепа. Състезанието ще бъде излъчвано на живо и ще очаквам подкрепа от близките ми, приятелите и роднините“


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Стилияна Николова

Три финала за Стилияна Николова и Боряна Калейн в Будапеща

Стилияна Николова и Боряна Калейн си осигуриха участие на три финала на отделните уреди след квалификациите на обръч и на топка на 40-то Европейско първенство по художествена гимнастика в унгарската столица Будапеща. България заема временно трета позиция в отборната надпревара при жените след края на първия ден на пресявките. Гимнастичките..

публикувано на 23.05.24 в 20:20
ЦСКА 1948 победи с 2:1 Ботев (Пд)

ЦСКА 1948 обърна Ботев (Пд) с два гола в края

Отборът на ЦСКА 1948 победи с 2:1 Ботев Пловдив в мач от 35-ия кръг в Първа лига и направи много голяма крачка към участие в баража за Лигата на конференциите. У дома в Бистрица "червените" стигнаха до успеха след голове на влезлия като резерва Неделко Пишчевич в последните десет минути. Преди това Кристиан Нвачукчву бе дал преднина на Ботев..

публикувано на 23.05.24 в 20:18
Александър Томаш

Локомотив (Пд) се раздели с Александър Томаш

Старши треньорът на Локомотив Пловдив Александър Томаш повече няма да води “черно-белите”, съобщиха в официално изявление от футболния клуб. В момента тека заключително разговори за разтрогването на договора на наставника. “Уважаеми локомотивци, днес се проведе среща между собственика на Локомотив Христо Крушарски, изпълнителния директор..

публикувано на 23.05.24 в 18:42

Новак Джокович отпразнува рождения си ден с победа

Новак Джокович отпразнува своя 37-ми рожден ден, като влезе в четвъртфиналите на турнира в Женева след комфортна победа в два сета срещу Яник Ханфман. Световният номер едно свърши лесно задачата си срещу тенисист, който по-рано в турнира победи Анди Мъри. Джокович се наложи с 6:3, 6:3 на турнира в Швейцария, след като спаси девет от 10-те точки за..

публикувано на 23.05.24 в 05:44
Аталанта спечели футболния турнир Лига Европа

Аталанта и Лукман нахлуха във футболната история след 3:0 над Байер

Отборът на Аталанта спечели футболния турнир Лига Европа, след като на финала в Дъблин (Ирландия) победи Байер (Леверкузен) с 3:0. И трите гола вкара нигериецът Адемола Лукман - в 12-ата, 26-ата и 76-ата минута. Така той стана първият футболист с хеттрик във финал на турнира Лига Европа, както и за неговия предшественик Купата на УЕФА. Загубата е..

публикувано на 23.05.24 в 00:27
Александър Томаш

Александър Томаш: Клубът сериозно трябва да се замисли какво иска

Мнение на старши треньора на Локомотив (Пловдив) - Александър Томаш, след поражението с 0:3 от Лудогорец в 34-ия кръг на Първа лига: "Вече казах, че в тези мачове, които останаха даваме шанс на абсолютно всички, за да видим кой заслужава от лятото да носи екипа на Локомотив. Лошо начало, дефакто ние сами си отбелязахме два гола. Това показва нивото..

публикувано на 22.05.24 в 23:08
Гергана Топалова

Топалова преодоля втория кръг на турнир в Словения

Втората ракета на България в женския тенис Гергана Топалова се класира за третия кръг на турнира в Оточец (Словения) след победа над представителката на домакините Нина Поточник. Топалова се справи със словенката с 4:6, 6:4, 6:3 за 2 часа и 25 минути игра и в третия етап ще срещне грузинката Екатерине Горгоридзе. Също днес Горгоридзе..

публикувано на 22.05.24 в 21:41