Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

И Марк Христов отпадна на турнира в Будапеща

Снимка: judo.bg

И Марк Христов не успя да преодолее първия съперник на турнира от Големия шлем в Будапеща, Унгария.

Бронзовият медалист от Евро 2022 отстъпи на Бехружи Хожазода (Узбекистан) на старта при 73-килограмовите.

Ден по-рано от надпреварата отпадна Янислав Герчев, който излезе в по-горната за него категория до 66 кг.

Утре на татамито излизат последните ни двама представители - Борис Георгиев (100), чийто първи съперник ще бъде естонецът Григори Менаскин, и Ивайло Димитров (над 100 кг) срещу Матомедомар Магомедомаров (ОАЕ).

Турнирът е първа олимпийска квалификация за нашите национали. В надпреварата ще стартират 406 джудисти от 61 държави.


По публикацията работи: Владислав Стоянов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Вадим Скрипченко

Треньорът на Динамо (Минск): Лудогорец е много опитен противник

Старши треньорът на Динамо (Минск) - Вадим Скрипченко, заяви на пресконференцията преди днешния мач от втория кръг на квалификациите на Шампионската лига, че футболистите му ще се опитат да покажат своите козове в играта срещу българския Лудогорец. Мачът от 21:00 часа на стадион Хювефарма Арена е поверен на албанска съдийска бригада начело с..

публикувано на 24.07.24 в 06:09
Зинедин Зидан

Зинедин Зидан е сред фаворитите да запали олимпийския огън

Самоличността на този, който запалва олимпийския огън в жертвеника в нощта на церемонията по откриването, е една от най-добре пазените тайни в историята на най-големия спорен форум на планетата и изобщо в спорта. Президентът на организационния комитет на Париж 2024 Тони Естанге каза преди няколко дни, че човекът, който ще запали пламъка в..

публикувано на 24.07.24 в 06:04
Якуб Пьотровски (вляво) с екипа на Полша

Италианският Удинезе е започнал преговори за Пьотровски

Якуб Пьотровски може скоро да се присъедини към Серия А. Според информация от портала Meczyki.pl, Удинезе води преговори за трансфера на полския полузащитник, който в момента играе за българския шампион Лудогорец. Причината е, че Удинезе търси нов играч на позицията дефанзивен халф. Хърватският треньор на фриуланите от Удине Коста Руняич се..

публикувано на 24.07.24 в 05:58
Лугано (Швейцария) загуби от Фенербахче (Турция) с 3:4

Карабах приближава мач с Лудогорец в Шампионската лига

Отборът на Карабах (Азербайджан) победи Линкълн Реб Импс (Гибралтар) с 2:0 като гост в първия мач от втория квалификационен кръг на Шампионска лига по футбол. Победителят от този мач ще играе с българския шампион Лудогорец в третия кръг, ако играчите от Разград се справят с Динамо (Минск). Жуниньо е разписа в добавеното време на първото..

публикувано на 24.07.24 в 05:53
Изабелла Шиникова

Изабелла Шиникова се класира за втория кръг във Варшава

Изабелла Шиникова се класира за втория кръг на сингъл на турнира по тенис УТА 125 турнира на твърди кортове в полската столица Варшава с награден фонд 115 хиляди долара.  Българката изигра страхотен мач и победи поставената под номер 4 и 143-а в света Александра Еала (Филипини) с 6:2, 6:4 за точно 80 минути. Шиникова направи два пробива и спечели..

публикувано на 23.07.24 в 20:07

БФС отложи срещата между Славия и Лудогорец

Спортно-техническата комисия към Българския футболен съюз отложи мача между Славия и Лудогорец от втория кръг в Първа лига. Мачът трябваше да се проведе в събота, 27 юли от 21:15 часа в София, но заради ангажиментите на разградчани в квалификациите на Шампионската лига се отлага. "По искане на ПФК Лудогорец 1945 Разград и на основание чл. 44, ал.1,..

публикувано на 23.07.24 в 18:40

Волейболистките ни с втора победа на Балканиадата в Тирана

Националният отбор на България по волейбол за жени до 20 години се наложи над тима на Република Северна Македония с 3:0 (25:9, 25:16, 25:18) на Балканиадата, която се провежда в столицата на Албания Тирана. Това бе втора победа за България след успеха над Албания, а родният тим има и две загуби - от Сърбия и Турция. Утре е последният мач на..

публикувано на 23.07.24 в 17:34