Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проф. Евгений Дайнов: Консултациите преди третия мандат са добър ход на президента

"Предизборна коалиция между ПП и ДБ може да е успешна под мотото "Ние почнахме, дайте да довършим"

Снимка: БГНЕС

"Консултациите с парламентарните партии преди връчването на третия мандат са добър ход на президента. Така ще забави максимално, за да не се стоварят изборите, докато хората още са по плажовете и не са готови за сериозни размисли". 

Това каза пред БНР политологът проф. Евгений Дайнов.

"Предлагам да напуснем илюзорния разговор, че в България много малко хора ходят да гласуват. Това не е вярно, защото е спрямо официалните данни, че повече от 6,5 милиона души са гласоподавателите. Дори т.нар. "ниско гласуване" на последните избори беше малко над половината от реално живеещите хора в страната", коментира политологът.

Според него хората са видели ползи от управлението на правителството на Кирил Петков и партиите от тази коалиция могат да изградят кампанията си в контекста на започнатото:

"Ние почнахме, вече има реални резултати, дайте да довършим. Това би била добра кампания, защото за 6 месеца наистина много неща се свършиха, не останахме само с празни приказки".

По думите му предизборна коалиция между ПП и ДБ има големи възможности да се окаже успешна, точно под мотото "Ние почнахме, дайте да довършим". 

Интервюто на Георги Марков с проф. Евгений Дайнов в предаването "12+4" можете да чуете от звуковия файл.

По публикацията работи: Наталия Кръстева

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Община Севлиево отпусна 5 хил. лева за пострадалите от пожарите в Болярово

Община Севлиево отпусна финансова помощ за пострадалите от опустошителните пожари в Болярово. Средствата са в размер на 5 хиляди лева. Според финансовите си възможности Община Севлиево помага на домакинствата за преодоляване на последствията от огнената стихия, обхванала селища в община Болярово. От администрацията в Севлиево..

публикувано на 23.07.24 в 16:36
Даниела Дилова, председател на Административния съд в Плевен

600 страници е съдебно-техническата експертиза по делото за избора на Общинския съвет в Плевен

Съдебно-техническата експертиза по делото за избора на Общинския съвет в Плевен е 600 страници.  Административният съд отложи с един ден изслушването на вещите лица, за да се запознаят страните със заключенията на експертите. Казусът възникна в края на миналата година след местните избори, когато в едно дело бяха обединени 19 жалби срещу решение на..

публикувано на 23.07.24 в 16:26
Служебния министър на отбраната Атанас Запрянов в НС.

Запрянов: В авиобазата до Граф Игнатиево няма да има съоръжения за съхранение на ядрено оръжие

В авиобазата до Граф Игнатиево няма да има съоръжения за съхранение на ядрено оръжие - това става ясно от писмения отговор на служебния министър на отбраната Атанас Запрянов на въпрос, поставен от депутата Иван Петков от БСП. Министерството на отбраната отговаря, че при изготвянето на изходните задания на инфраструктурните проекти в зоната за..

публикувано на 23.07.24 в 16:14
Лятната школа

Над 120 деца се забавляват в лятната школа "Ваканция в музея" в Смолян

Над 120 деца участват в лятната школа "Ваканция в музея", организирана от Регионалния исторически музей "Стою Шишков" в Смолян. Лятната школа е под наслов "Научи българското", а децата са на възраст от 5 до 12 години от цялата страна, дори и от чужбина . И вече втора седмица са в музея на полудневни занимания.  Интересът към лятната..

публикувано на 23.07.24 в 16:13

Проф. Петър Балкански: Магистърската програма "Образователен мениджмънт" роди ново поколение лидери в образованието

Магистърската програма "Образователен мениджмънт" роди ново поколение лидери в образованието и  този успех е съпоставим с англоезичните университети. Това каза пред БНР проф. Петър Балкански, който получи почетното звание "Доктор хонорис кауза" на Югозападния университет в Благоевград. По думите му програмата помага на директорите да преодолеят..

публикувано на 23.07.24 в 15:59
Теодор Стойчев

Теодор Стойчев: Хубаво е, че имаме толкова много български евродепутати на важни позиции в ЕП

Хубаво е, че нашите евродепутати заемат силни позиции в ръководствата на парламентарните комисии . Това заяви пред БНР Теодор Стойчев - ръководител на Бюрото на ЕП в България. "Важно е, защото в комисиите се изготвя позицията на ЕП по законодателството,  там се кове европейското законодателство.  Имаме още един човек на ръководна..

публикувано на 23.07.24 в 15:24
Георги Тахов и фермерът Иван Янъков

Георги Тахов: Всички селскостопански производители, засегнати от пожарите, ще получат подкрепа

Всички селскостопански производители, засегнати от пожарите в района на Воден и в цялата страна ще получат подкрепа. Това заяви земеделският министър Георги Тахов в Болярово, където се срещна със стопани от района. До две седмици на базата на констативни протоколи ще бъде ясно какви финансови средства ще са необходими за покриване на..

публикувано на 23.07.24 в 15:22