Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сграда с медийни офиси е подпалена в Атина

Снимка: ЕПА/БГНЕС

В Атина са запалени офиси на две гръцки медии, собственост на емблематичния журналист Никос Хадзиниколао. Според гръцките журналисти "това е посегателство срещу свободното слово".

Палежът на офисите на медията е умишлен, потвърдиха полицаите след като откриха запалителни устройства в сградата. Огънят е започнал от покрива, което е дало възможност на журналистите да се отдалечат и няма пострадали.

В сградата с намират офисите на седмичното издание "Реал нюз", както и студиото на радио "Реал фм", което е сред най-популярните в Гърция.

Специалисти коментират, че палежът е предупреждение към журналистите от двете медии.

Журналисти от други медии съобщават, че вчера е имало прекъсване на сигнала на радиото и след няколко часа са запалили сградата. Повечето журналисти са на мнение, че целта е да се спре радиото напълно, защото вероятно е засегнало "политически интереси".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Пищна коронация на 17-ия крал на Малайзия

Традиционна помпозност и топовни гърмежи отбелязаха коронацията на султан Ибрахим Султан Искандар за 17-и крал на Малайзия, съобщава БТА. Той обеща да управлява справедливо през петгодишния си мандат в рамките на уникалната ротационна монархическа система в страната, . 65-годишният Султан Ибрахим положи клетва на 31 януари. Днешната коронация в..

публикувано на 20.07.24 в 17:22

Трима арестувани за предполагаеми кибератаки срещу Испания и други страни от НАТО

Трима души, за които се предполага, че са проруски хакери, бяха арестувани за предполагаеми кибератаки срещу Испания и други страни от НАТО с терористични цели.  Информацията е на Ройтерс, която се позова на испанската полиция.   Не се уточнява дали на тримата заподозрени са повдигнати обвинения.  Твърди се, че кибератаките са извършени срещу сайтове..

публикувано на 20.07.24 в 17:11

Германия отбелязва 80 години от неуспешния атентат срещу Хитлер

Германия отбелязва 80 години от неуспешния атентат срещу Хитлер, организиран от полк. Щауфенберг и негови съмишленици. В реч по повод годишнината германският канцлер Олаф Шолц призова за защита на демокрацията. "Демокрацията зависи от неуморните усилия на всеки един гражданин срещу екстремизма. Това убеждение обединява и участниците в съпротивата в..

публикувано на 20.07.24 в 17:03

Председатели на младежките структури на ДПС се срещнаха с Ахмед Доган

Председатели на младежките структури на ДПС от страната се срещнаха с почетния председател на партията Ахмед Доган в имота му в "Росенец", на която са засвидетелствали своята подкрепа. Това  съобщи съпредседател на младежта организация Танзер Юсеинов: "Видяхме се с почетния ни председател д-р Ахмед Доган. С него си говорихме за ситуацията в партията...

публикувано на 20.07.24 в 16:50
Реджеп Ердоган

Ердоган: В Кипър не е възможно федерално решение

В Кипър не е възможно федерално решение, заяви президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган в речта си пред военния парад в северната част на Никозия за отбелязване на 50-годишнината от турската инвазия на острова. В съобщение по повод черния юбилей Европейският съюз призова всички участващи в Кипърския въпрос страни, и особено Турция, за..

публикувано на 20.07.24 в 16:28

Патриарх Даниил отправи молитва за дъжд

Патриарх Даниил отправи молитва за дъжд и да спрат пожарите, опустошаващи страната, съобщава БТА.  Той отслужи тържествената литургия за празника на свети пророк Илия в Дървенишкия манастир, който днес чества храмов празник, съобщиха от Софийската митрополия. След светата литургия в двора на светата обител бе отслужен водосвет и бе прочетена молитва към..

публикувано на 20.07.24 в 16:07

За фалшиви мейли, изпратени от НЗОК, предупредиха от институцията

За фалшиви мейли, изпратени от името на Националната здравноосигулителна каса, предупредиха от институцията.   От там посочиха, че тези пиратски съобщения може да крият риск от кибер атаки, тъй като обикновено изискват потвърждение от потребител.  От Здравната каса предупреждават, че те не изпращат по електронна поща информация, свързана със..

публикувано на 20.07.24 в 15:51