Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Антоанета Костадинова с ново злато от веригата Гран При в Нови сад

Олимпийската вицешампионка от Игрите в Токио Антоанета Костадинова спечели втори златен медал от турнира по спортна стрелба от веригата Гран При в Нови сад (Сърбия). Този път състезателката на Христо Христов стигна до първото място заедно с Кирил Киров в дисциплината 10 метра въздушен пистолет микс.

България се поздрави с още едно отличие в тази дисциплина - бронз. Извоюваха го  Мирослава Минчева и Самул Донков.

За Мирослава това също второ присъствие на почетната стълбичка, след бронза на 10 метра въздушен пистолет, където титлата стана притежание на Антоанета Костадинова.

Със сребърните медали си тръгнаха представителите на домакините Душко Петров и Бранкица Зарич.  



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Злато и сребро за България при девойките на Световното по летен биатлон

Валентина Димитрова стана шампионка, а Лора Христова взе сребърното отличие в преследването на 7.5 километра при девойките на Световното първенство по летен биатлон в Отепя (Естония). Димитрова финишира за 23:27.5 минути с четири грешки в четирите стрелби, а Христова остана на 23.9 секунди с пет пропуснати мишени. Трета се нареди Илона Плехачова..

публикувано на 25.08.24 в 16:11
Георги Глушков

Министърът на спорта Георги Глушков даде старт на 71-вата колоездачна обиколка на България

Министърът на младежта и спорта Георги Глушков даде старт на първия етап на 71-вата колоездачна обиколка на България. Общо 22 отбора, от които четири български и осемнадесет чуждестранни, стартираха в състезанието. Надпреварата отбелязва сто години от първото си провеждане, което е през 1924 година и прави Обиколката на България четвъртата най-стара в..

публикувано на 25.08.24 в 16:06
Карлос Алкарас

Алкарас ще е готов на 100 процента за първенство на САЩ

Испанският тенисист Карлос Алкарас каза, че ще бъде "на 100 процента" готов за Откритото първенство на САЩ, въпреки че прекъсна тренировката в Ню Йорк в събота като предпазна мярка, след като изкълчи глезена си. Четирикратният шампион от Големия шлем Алкарас има редица контузии в последно време, включително на глезена, която го принуди да се..

публикувано на 25.08.24 в 10:57
Новак Джокович

Джокович: Има много проблеми със системата за допинг контрол в тениса

Рекордьорът по титли в турнирите от Големия шлем и олимпийски шампион от Париж 2024 Новак Джокович е на мнение, че има доста проблеми в системата за допинг контрол в тениса. Сърбинът каза това, коментирайки случая с първата ракета на света Яник Синер, на пресконференция преди старта на Откритото първенство на САЩ. Както е известно,..

публикувано на 25.08.24 в 10:54
Кристоф Даум

Треньорът Кристоф Даум почина на 70-годишна възраст

Бившият германски футболен треньор Кристоф Даум почина на 70 години след дълга битка с рака, съобщават световните агенции, цитирайки семейството му. Близките на Даум казаха, че той е издъхнал в събота "заобиколен от семейството си". След като беше диагностициран с рак през 2022-а, Даум първоначално се оттегли от обществения живот, но..

публикувано на 25.08.24 в 10:11
Лоренцо Сонего

Лоренцо Сонего стана шампион в Уинстън-Сейлъм

Италианецът Лоренцо Сонего спечели титлата на турнира по тенис на твърда настилка в Уинстън-Сейлъм (САЩ) от сериите АТП 250 с награден фонд 779 780 долара. На финала поставеният под номер 10 в схемата Сонего победи представителя на домакините Алекс Микелсен с 6:0, 6:3 за 64 минути. "Това е невероятна седмица за мен, за моя отбор и за..

публикувано на 25.08.24 в 09:38
Линда Носкова

Чехкинята Линда Носкова спечели първа титла в кариерата си

Поставената под номер 6 в схемата Линда Носкова от Чехия спечели титлата на турнира по тенис УТА 500 на твърда настилка в мексиканския град Монтерей с награден фонд 922 хиляди долара. На финала Носкова надделя над Лулу Сун (Нова Зеландия) със 7:6(6), 6:4 за 1:50 час и взе първи трофей от УТА в кариерата си. Така тя взе реванш за загубата..

публикувано на 25.08.24 в 09:22