Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Възраждане" обеща подкрепа за забрана на вноса на зърно от Украйна

Костадин Костадинов
Снимка: БГНЕС

Партия "Възраждане" ще подкрепи Асоциацията на зърнопроизводителите, ако земеделците поискат правителството да затвори границите за вноса от Украйна на зърнени и маслодайни култури. 

В позиция, разпространена до медиите, от опозиционната партия твърдят, че през  последните три месеца в България са внесени над 300 000 тона слънчоглед от Украйна без фитосанитарен контрол. 

Внесеното е на много ниска цена и срива българското производство, подчертават от "Възраждане".


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Рекорден прием на студенти във ВТУ "Св. св. Кирил и Методий

С рекорден прием на студенти започна 61-вата академична година във Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий". Близо 5000 са новоприетите студенти във Великотърновския университет. Ивайло Иванов и Виктор Трайчев са сред първокурсниците: "Специалност "Национална сигурност" съм. Заедно със семейството ми избирах да съм в тази..

публикувано на 01.10.24 в 16:59
Милен Керемедчиев

Милен Керемедчиев: Много е вероятно да видим поредна гражданска война в Ливан

Много е вероятно да видим една поредна гражданска война в Ливан .  Това заяви пред БНР Милен Керемедчиев, бивш заместник-министър на външните работи, и обясни: " В Ливан започна недоволство между граждани и политически партии срещу присъствието на "Хизбула". Те обвиняват "Хизбула", че всички страдания, които се причиняват на ливанския..

публикувано на 01.10.24 в 16:43

Започна търговската експлоатация на терминала за втечнен газ в Александруполис

След няколко отлагания по технически причини днес започна търговската експлоатация на терминала за втечнен газ до гръцкото пристанище Александруполис. Съоръжението ще осигурява диверсификация на доставките и енергийна сигурност за широкия регион на Балканите и Източна Европа, а капацитетът му е резервиран за 6 години напред. Българският..

публикувано на 01.10.24 в 16:14
Атанас Илков

Очаква се екстрадицията на арестувания в Сърбия Никола Николов - Паскал

Очаква се екстрадицията на арестувания в Сърбия Никола Николов, по прякор Паскал, каза служебният министър на външните работи Атанас Илков. "Това е благодарение на усилията на колегите от Министерството на вътрешните работи в много добро взаимодействие с колегите от Сърбия, така че всички онези наши действия, които бяха добре координирани и..

публикувано на 01.10.24 в 16:06

Водата в София поскъпва до 3,52 лв. за кубик

Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) одобри на закрито заседание бизнес плана на столичния ВиК оператор за периода 2022-2026 г. Съобразно одобрените разчети на дружеството, считано от 1 октомври цената за битовите потребители на "Софийска вода" става 3,52 лева с ДДС за куб. метър, съобщиха от пресцентъра на КЕВР. Досега цената на..

публикувано на 01.10.24 в 16:00

"Празник на книгата“ събра млади писатели в Монтана

"Празник на книгата“ събра млади писатели в Монтана. Инициативата е на Регионална библиотека "Гео Милев", Съюза на младите писатели и общината. Това бе второто издание на форума. Включиха се 20 млади писатели от цялата страна. В шатри разположени на централния площад "Жеравица", те представиха новите си книги. Писателите бяха приветствани от кмета..

публикувано на 01.10.24 в 15:30

Най-дългата бюлетина: за избирателите извън страната, в 23 МИР - най-много кръгчета за преференции

Централна избирателна комисия (ЦИК) демонстрира днес гласуването с машина и показа бюлетината за вота на 27 октомври. ЦИК показва бюлетината за вота, правят и демонстрация на машинното гласуване Демонстрацията бе направена от заместник-председателя и говорител на ЦИК Росица Матева по време на редовния брифинг на Комисията във връзка с..

публикувано на 01.10.24 в 15:12