Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Още 608 000 лв. за семейства за чиито деца не е осигурено място в детска градина

Снимка: БГНЕС, архив

Държавата плаща 608 хиляди лева на семейства, за чиито деца не е осигурено място в детска градина за месеците май и юни.

Правителствено решение от вчера разпределя средствата -  604 хиляди лева се превеждат на Столична община за близо 900 деца, 4 хиляди лева получава община Пловдив за родителите на 7 деца.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Росица Матева

Росица Матева: Подготовката за двойния вот върви нормално

40 дни преди изборите на 9 юни подготовката за двойния вот върви нормално. Това обобщи говорителят на ЦИК Росица Матева.  Вчера е изтекъл срокът за подаване на документи за регистриране на инициативни комитети, както в Централната избирателна комисия, така и в районните комисии:  "Нормално върви подготовката. Новата информация е, че сме регистрирали три..

публикувано на 30.04.24 в 16:22

Депутатите не приеха отмяна на алтернативния данък за бране на гъби, билки и горски плодове

С гласовете на ПП-ДБ, "Възраждане" и БСП парламентът отхвърли на второ четене промените в Закона за данъците върху доходите на физическите лица. Гласовете на депутатите от ГЕРБ-СДС, ДПС и ИТН в подкрепа на измененията не бяха достатъчни и след като не беше прието дори заглавието на законопроекта, разглеждането му в пленарната зала беше преустановено...

публикувано на 30.04.24 в 16:15

Депутатите с декларации в последния работен ден на 49-ия парламент

Последният работен ден на депутатите от 49-ия парламент започна с декларации с обобщение на работата на законодателния орган. С облекчение казваме сбогом на 49-ия фалшив парламент, заяви депутатът от ИТН Станислав Балабанов:  "Общото впечатление от 49-ия парламент на България е, че 49-ия парламент трябва да си ходи и много хора, които присъстват сега в..

публикувано на 30.04.24 в 16:00
Подпорна стена се срути на магистрала

На 2 май отварят за движение участъка на свлачището по "Струма"

На 2 май ще бъде възстановен движението в района на свлачището на магистрала "Струма", съобщи пред БНР инж. Даниел Иваничков от АПИ. В момента трафикът по "Струма" към София е отбит през Даскалово към Княжево. Подпорна стена се срути на магистрала "Струма" "Към момента се извършва оценка на състоянието на падналата стена, тъй като..

публикувано на 30.04.24 в 15:11

Над 8000 служители на КАТ ще се включат в контрола по пътищата около празниците

Само за четирите празнични дни около Великден миналата година са станали 264 тежки пътнотранспортни произшествия с над 200 ранени и 7 убити, припомнят от Пътна полиция. И предупреждават, че тази година над 8000 служители на КАТ ще се включат в контрола по пътищата около предстоящите празници. Подбирайте времето, в което тръгвате на път и..

публикувано на 30.04.24 в 15:03
Мая Пайтова

Мая Пайтова: Забравете очакванията си, когато сте в Куба!

"В Хавана сте като пред готови декори за филм - навсякъде и по-всяко време", казва за "Понеделник вечер" Мая Пайтова, екскурзовод на път от Хавана към София. Пътуване е и ключовата дума в живота на Мая Пайтова.  " Кръстосвам седемте морета откакто се помня и това ми харесва, споделя тя.  Мая Пайтова може да бъде доста строга и..

публикувано на 30.04.24 в 14:55
Проф. Светлана Велизарова

Проф. Светлана Велизарова: Когато ваксината е без странични явления, създава по-слаб имунитет

Колкото се направи без странични явления да е една ваксина - толкова по-малко тя създава имунитет . Такава е ваксината срещу коклюш, която прилагаме от 2012 г.  Това обясни пред БНР проф. Светлана Велизарова, началник на отделението "Пулмология" в СБАЛ по детски болести. Изпратиха инструкции до личните лекари срещу разпространението на коклюш..

публикувано на 30.04.24 в 14:48