Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Белене посрещат международната туристическа регата по река Дунав

Снимка: БГНЕС, архив

В град Белене посрещат международната туристическа регата по река Дунав, която се провежда за 65-и път и е най-голямото в света туристическо плаване. Организиран е и регионален  форум за развитието на туризма в региона.

Регата започна на 25 юни от германския град Инголщат и ще завърши на 27 август край Силистра. Към момента участниците в нея са над 200 души от Германия, Австрия, Словакия, Унгария, Сърбия и България.

Преди посрещането в Белене, в 13 часа е организиран регионален форум за развитието на туризма в областта.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Виктор Орбан

Орбан: Тръмп е готов да действа като посредник за мир между Русия и Украйна, ако бъде избран

Унгарският премиер Виктор Орбан заяви в писмо до лидерите на ЕС, че кандидатът за президент на САЩ от Републиканската партия Доналд Тръмп е готов да действа "незабавно" като посредник за мир в конфликта между Русия и Украйна, ако бъде избран през ноември, предава Ройтерс. Писмото, адресирано до председателя на Европейския съвет Шарл Мишел и споделено с..

публикувано на 16.07.24 в 15:32

В помощ на огнеборците, които гасят пожара край Стара Загора, идват 2 хеликоптера от Чехия

В помощ на огнеборците, които втори ден гасят пожара край Стара Загора, се очакват и два хеликоптера от Чехия, съобщи министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, който посети мястото:  "Отделно чакаме потвърждение и от колегите от Румъния, така че работим изключително активно. Аз мисля, че ще се справим с това бедствие. Но много важно е,..

публикувано на 16.07.24 в 15:31
Вицепремиерът и финансов министър Людмила Петкова (в центъра) участва в заседанието на ЕКОФИН в Брюксел.

Людмила Петкова: Техническата подготовка за въвеждането на еврото у нас продължава с добро темпо

Техническата подготовка за въвеждането на еврото у нас продължава с добро темпо. Това е заявила вицепремиерът и министър на финансите Людмила Петкова по време на заседанието на финансовите и икономическите министри на страните от Европейския съюз - ЕКОФИН. Петкова е заявила също така, че подкрепата за Украйна трябва да остане приоритет на Европейския..

публикувано на 16.07.24 в 15:04
Снимката е илюстративна, архив.

Танкер се преобърна край голямото индустриално пристанище на Оман - Дукм

Петролният танкер "Престиж Фалкън" (Prestige Falcon) се преобърна близо до бреговете на Оман, а 16-членният екипаж е в неизвестност, предаде Ройтерс, позовавайки се на Оманския център за морска сигурност. Екипажът се състои от 13 индийски граждани и трима граждани на Шри Ланка, пише в публикация в социалната мрежа X (бивша Twitter). Отделно от това от..

публикувано на 16.07.24 в 14:53
Румен Гечев

Проф. Румен Гечев: Защо няма подписка за извънреден конгрес на БСП?

Защо няма извънреден конгрес на БСП? Изненадвам се защо не се събира подписка за извънреден конгрес. Защото той може да реши този спорен въпрос с двувластието в партията. Не виждам каква друга ситуация би била по-добра за свикване на конгрес. Това каза проф. Румен Гечев, член на Националния съвет на БСП, в интервю пред БНР...

публикувано на 16.07.24 в 14:50
Йордан Цонев

Йордан Цонев: Някой се уплаши от голямо и силно ДПС, което се реновира

"Ние, които сме в екипа на Пеевски, категорично сме убедени, че някой се уплаши от голямо и силно ДПС, което се реновира ".   Това заяви пред БНР депутатът от ДПС Йордан Цонев. А  "уплашените" описа така: "Тези, които искат малко, по-етнизирано и по-затворено ДПС".  " Огорчен съм от етнизацията на проблемите в ДПС. Това не е насочено към..

публикувано на 16.07.24 в 14:29
Пламен Димитров

КНСБ: Най-малко 10% увеличение на заплатите в обществената сфера

За най-малко 10 процента увеличение на заплатите в обществената сфера настоява КНСБ. Промяната трябва да залегне в бюджета за следващата година, за което ще са необходими близо 2 милиарда лева.  Това каза в Кърджали президентът на синдиката Пламен Димитров.   Той уточни, че за някои сектори, включително за Българското национално радио, искането е..

публикувано на 16.07.24 в 14:05