Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Медведев срещу Циципас в спор за място на финала в Синсинати

Даниил Медведе
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Водачът в световната ранглиста Даниил Медведев (Русия) се класира за полуфиналите на турнира по тенис от сериите "Мастърс" на твърди кортове в Синсинати (САЩ) с награден фонд 6 280 880 долара.

26-годишният Медведев, който ще защитава титлата си на Откритото първенство на САЩ в края на месеца, победи 11-ия поставен американец Тейлър Фриц със 7:6(1), 6:3.

В първия сет се игра без пробиви, но в тайбрека руснакът доминираше изцяло и даде само точка на съперника си. Във втората част Медведев пробив за 2:0 и затвори двубоя с първия си мачбол.

"Понякога първите кръгове в турнирите "Мастърс" са супер трудни. Всеки мач е тест и досега се справям страхотно. Обикновено условията тук са доста подобни на Откритото първенство на САЩ и когато се справям добре тук, играя добре и на Откритото първенство на САЩ", каза Медведев след двубоя.

Руснакът ще срещне в спор за място на финала номер 4 Стефанос Циципас (Гърция), който елиминира Джон Иснър (САЩ) с 7:6(5), 5:7, 6:3 за 2:22 часа.

В другият полуфинал ще се срещнат Борна Чорич (Хърватия) и Камерън Нори (Великобритания).

Чорич спечели срещу седмия в схемата Феликс Оже-Алиасим (Канада) с 6:4, 6:4. Хърватинът, който е 152-и в света, е вторият най-ниско поставен полуфиналист от началото на ранглистата на АТП през август 1973 година.

Номер 9 в схемата Нори елиминира третия поставен Карлос Алкарас (Испания) със 7:6(4), 6:7(4), 6:4 за 3:03 часа.

В третия сет британецът направи решаващ пробив в деветия гейм и при свой сервис приключи двубоя с третия си мачбол.

При жените шампионката от 2019 година в Синсинати Медисън Кийс се класира за полуфиналите .

Американката победи шампионката от "Уимбълдън" Елена Рибакина (Казахтан) с 6:2, 6:4 и продължава напред без загубен сет до момента.

В спор за място на финала Кийс ще срещне двукратната носителка на титлата от "Уимбълдън" Петра Квитова (Чехия), която елиминира Айла Томлянович (Австралия) с 6:2, 6:3.

Непоставената Квитова, която е 28-а в света, ще бъде трета поредна съперничка за Кийс с титла от Големия шлем.

Номер 6 Арина Сабаленка (Беларус) победи Шуай Чжан (Китай) с 6:4, 7:6(1) и на полуфиналите ще играе с Каролин Гарсия (Франция), която надделя над номер 7 Джесика Пегула (САЩ) с 6:1, 7:5.

29-годишната Гарсия премина през квалификациите, но успя да стигне до спор за място на финала.

"Това са много мачове при тежки условия. Трябваше да играя много срещи една след друга. Това е добре за мен, защото ми дава увереност, че упоритата работа, която вършим на корта и извън него, се отплаща. Това е добро постижение и може да ми вдъхне увереност през останалата част от годината", коментира френската тенисистка.

Джесика Пегула игра с превързано ляво бедро един ден, след като елиминира шампионката от Откритото първенство на САЩ за миналата година Ема Ръдукану.



По публикацията работи: Светослав Табаков

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Черно море отнесе Крумовград с 3:0

Черно море победи с 3:0 Крумовград в мач от 6-ия кръг на първенството на България по футбол. С успеха си Черно море вече има 13 точки в актива след четири успеха, едно равенство и едно поражение. „Моряците“ излизат на второ място във временното класиране, с едно попадение по-добра голова разлика от третия – градския съперник Спартак 1918..

публикувано на 26.08.24 в 23:14

Локомотив (Пловдив) надигра Септември в "Надежда"

Отборът на Локомотив (Пловдив) победи Септември (София) с 3:2 като гост на стадион „Локомотив“ в София в двубой от шестия кръг на футболната Първа лига. Пловдивчани постигнаха трети успех от шестте си срещи до момента и събраха 10 точки в актива си, докато Септември остава без победа от началото на сезона след пет изиграни двубоя. Четири от..

публикувано на 26.08.24 в 21:13

Италианец спечели втория етап от Обиколката на България

Италианецът Джовани Карбони от отбора на Джей Си Ел Укьо спечели втория етап от Обиколката на България - 108,3 километра от Троян до Казанлък. Карбони се наложи в пряк сблъсък във финалните метри над чеха Якуб Отруба от Ей Ти Ти Инвестмънтс. Двамата успяха да се откъснат от основната група след преминаването на прохода Шипка и по..

публикувано на 26.08.24 в 20:50

Къде ще бъде игран Левски - ЦСКА София? Решават в четвъртък

Апелативната комисия към Българския футболен съюз (БФС) определи като допустима жалбата на ЦСКА София срещу решението на Спортно-техническата комисия от 21 август двубоят срещу Левски от осмия кръг на Първа лига да се играе на 14 септември на стадион "Виваком Арена-Георги Аспарухов" без допускане на гостуваща публика. "По жалба на ПФК ЦСКА..

публикувано на 26.08.24 в 18:35

Ръководството на Спартак (Варна): Александър Томаш е наш треньор

Ръководството на Спартак (Варна) излезе с официална позиция по повод появилите се спекулации за преминаването на старши треньора на отбора Александър Томаш в друг клуб. Още от вчера има слухове, че бившият защитник на ЦСКА се е разбрал да поеме клуба от Борисовата градина. На официалната си страница в социалната мрежа Фейсбук бе публикувана..

публикувано на 26.08.24 в 18:32

Наполи не бе затруднен от Болоня (обновено)

Отборът на Наполи начело с Антонио Конте постигна дебютната си победа в Серия “А” през новото първенство след 3:0 над Болоня.  На стадион “Диего Марадона” в Неапол, Кварцхелия асистира на Джовани ди Лоренцо за 1:0 в 45-ата минута, а в 75-ата сам реализира втория гол. В добавеното време резервите Давид Нерес и Джовани Симеоне комбинираха за третото..

публикувано на 26.08.24 в 07:05
Атлетико Мадрид

Атлетико (Мадрид) постигна първа победа в испанското първенство

Отборът на Атлетико (Мадрид) постигна първа победа от старта на сезона в испанското футболно първенство.  Атлетико постигна убедителна победа с 3:0 над тима на Жирона. На "Сивитас Метрополитано" попаденията бяха дело на Антоан Гризман (39'), Маркос Йоренте (48') и Коке (90'), а Ян Облак се отличи няколко важни спасявания и помогна за успеха.

публикувано на 26.08.24 в 06:52