Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Враца инвестира още 600 000 лева в ремонти на улици и пътища

Ремонтът по алеята към стадион „Христо Ботев“ във Враца
Снимка: Ива Антонова

Община Враца инвестира допълнително 600 хил. лева за ремонти на пътната инфраструктура в града и селата от общината. Средствата са от преизпълнение на местния бюджет за първото полугодие.

Ремонтите започнаха в началото на лятото. Вече са преасфалтирани седем улици във Враца. Ремонтира се и алеята към стадиона, която е предпочитано място за отдих. Районът ще бъде облагороден с нови пейки, фонтан и парково осветление.

Ремонти има и в квартал "Бистрец", който е с разбита инфраструктура след изпълнение на воден цикъл и допълнително беше засегнат от проливните дъждове през юни. В квартала вече е положена настилка от асфалт и бетон на седем улици.

Преасфалтират се пътни участъци и в населените места от общината. В осем села са завършени дейностите, а в други три продължават.

Предстои облагородяване на междублокови пространства в града за над 1 мил. лв.

За тази година в местния бюджет са заложени над 5 милиона лева за пътни ремонти и благоустрояване. Допълнителни средства постъпиха от преизпълнение на приходната част на бюджета за първото полугодие.

Асфалтираната алея към стадион „Христо Ботев“ във Враца. Снимка: Ива Антонова



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Росен Желязков

ГЕРБ-СДС няма да подкрепи декларацията на ПП-ДБ, нито кабинет с втория мандат

Парламентарната група на ГЕРБ-СДС няма да подкрепи проекта на декларация със законодателни приоритети на "Продължаваме промяната - Демократична България", нито предложение за кабинет с втория мандат.  Това съобщи депутатът Росен Желязков след среща с преговорния екип на ПП-ДБ: "Ясно заявихме в края на разговора на колегите, че ние няма да..

публикувано на 17.07.24 в 17:30

Горски пожар е избухнал в близост до голф игрището над Разлог

Горски пожар е избухнал в ниската част на Пирин, в близост до голф игрището над Разлог. Пожарът е локализиран в местността "Църнако", в землището на община Банско. На място са пет пожарни екипа, служители на горските стопанства от района и от Национален парк "Пирин", каза директорът на парка Росен Баненски, който участва в гасенето:..

публикувано на 17.07.24 в 17:22

Доц. Соня Алексиева: Културният туризъм у нас се развива добре, но ние не го рекламираме добре

България може да спечели много като целогодишна дестинация, развиваща един качествен, интересен и нестандартен туризъм. Под неговата шапка е и виненият, религиозният и фестивалният,  образователният и други видове. Това каза пиар експертът доц. д-р Соня Алексиева от Асоциацията за реклама и комуникации в туризма в интервю пред БНР...

публикувано на 17.07.24 в 17:22
Централен плаж Варна

Павлин Косев: Започваме да привличаме малко по-платежоспособни туристи

"Има ръст, има доста българи. Започваме да привличаме малко по-платежоспособни туристи".  Това каза пред БНР Павлин Косев от Българска хотелиерска и ресторантьорска организация. "Има голям микс от туристи. В моя хотел в момента са отседнали корейци, виетнамци, жители на африкански държави".  Хотелиерите сме предпазливи да се изхвърляме..

публикувано на 17.07.24 в 16:49
Снимката е илюстративна.

Пожар затвори границата на Гърция със Северна Македония

Пожар затвори границата на Гърция със Северна Македония. В гасенето на Пелопонес се включиха и пожарникари от екипа за европейска помощ.  Трудна и екстремна е пожарната обстановка в Гърция с температури около 43 градуса и на места силен вятър.  Максимални усилия са съсредоточени в Коринт, област Пелопонес.  Там помага група пожарникари от Молдова. 19..

публикувано на 17.07.24 в 16:45

От Националната асоциация на доброволците обявиха кампания за събиране на дарения

От Националната асоциация на доброволците обявиха кампания, с която събират дарения за покупка на специални пожарогасители за овладяване на горски пожари в райони без вода.  Дарения се събират на номер 17 777 с текст DMS OGNEBOREC, както и чрез сайта "platformata.bg". Повече от седмица стотици доброволци от цялата страна помагат на аварийните екипи и..

публикувано на 17.07.24 в 16:25
Снимката е илюстративна.

Стойчо Стойчев - за ролята на доброволците при потушаване на пожарите

Продължава работата по потушаването на пожарите в различни райони на страната. В помощ на огнеборците са и доброволци. "Пожарът се разгаряше. Беше трагична гледка". Това разказа пред БНР Стойчо Стойчев, ръководител на екип от щатни доброволци към община Варна. От Националната асоциация на доброволците обявиха кампания за събиране на..

публикувано на 17.07.24 в 16:22