Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лорер: ГЕРБ са раздали над 400 млн. лв. за удълбочаване на Варненското езеро на подизпълнители без поръчки

Даниел Лорер
Снимка: БГНЕС, архив

Според бившите управляващи над 400 милиона лева, отпуснати при управлението на ГЕРБ за удълбочаване на канала на Варненското езеро, са преразпредеделени на подизпълнители без обществени поръчки. Това заяви водачът на листата на "Продължаваме промяната" във Варна и бивш министър на иновациите и растежа Даниел Лорер.

"За целта се заделят няколкостотин милиона, в нашия случай, над 400, които се дават на държавно дружество. Тази фирма към Министерството на транспорта има задачата да удълбочи канала… към 435 милиона. ТЕ СЕ ВЕ - държавната фирма не може да изпълнява такава дейност. Тя няма машини, тя няма специалисти, повече познатия модел инхаус тези пари се преразпределят към подизпълнители и там се губи следата", каза Лорер.

След него в листата са депутатите в 47-то Народно събрание Калоян Икономов, Антон Тонев и Снежана Апостолова. В листата e и бившият областен управител на област с административен център Варна Благомир Коцев.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна, архив.

Танкер се преобърна край голямото индустриално пристанище на Оман - Дукм

Петролният танкер "Престиж Фалкън" (Prestige Falcon) се преобърна близо до бреговете на Оман, а 16-членният екипаж е в неизвестност, предаде Ройтерс, позовавайки се на оманския център за морска сигурност. Екипажът се състои от 13 индийски граждани и трима граждани на Шри Ланка, пише в публикация в социалната мрежа X (бивша Twitter). Отделно от това от..

публикувано на 16.07.24 в 14:53
Йордан Цонев

Йордан Цонев: Някой се уплаши от голямо и силно ДПС, което се реновира

"Ние, които сме в екипа на Пеевски, категорично сме убедени, че някой се уплаши от голямо и силно ДПС, което се реновира ".   Това заяви пред БНР депутатът от ДПС Йордан Цонев. А  "уплашените" описа така: "Тези, които искат малко, по-етнизирано и по-затворено ДПС".  " Огорчен съм от етнизацията на проблемите в ДПС. Това не е насочено към..

публикувано на 16.07.24 в 14:29
Пламен Димитров

КНСБ: Най-малко 10% увеличение на заплатите в обществената сфера

За най-малко 10 процента увеличение на заплатите в обществената сфера настоява КНСБ. Промяната трябва да залегне в бюджета за следващата година, за което ще са необходими близо 2 милиарда лева.  Това каза в Кърджали президентът на синдиката Пламен Димитров.   Той уточни, че за някои сектори, включително за Българското национално радио, искането е..

публикувано на 16.07.24 в 14:05
Валентин Вацев

Валентин Вацев: България е до шия в олигархична машина, единственият начин за излизане - диктатура

Ако е възможно да се излезе от олигархичната машина, в която България е потънала до шия, единственият начин, познат от античността, е диктатура, въпреки че не съм привърженик на диктатурата. Това коментира в интервю пред БНР геополитическият анализатор Валентин Вацев. Като примери той посочи Гърция, Турция, Аржентина и десетки..

публикувано на 16.07.24 в 13:55
Кирил Петков

Кирил Петков за позицията на ГЕРБ: Общи приказки - да, борба с корупцията - не

Съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков критикува ГЕРБ-СДС за позицията им да потърсят подкрепа за декларация за законодателни намерения, която да предхожда опита за съставяне на правителство с втория мандат.  "Превеждам от Герберски към днешна дата: Общи приказки - ДА, Борба с корупцията - НЕ", написа във Фейсбук Петков.  Радев: Тези дни ще..

публикувано на 16.07.24 в 13:39

"Възраждане" ще подкрепят декларацията на ПП-ДБ срещу съгласие за 5 референдума

От партия "Възраждане" обявиха, че ще подкрепят антикорупционната декларация на "Продължаваме промяната - Демократична България", при условие че коалицията даде подкрепа за декларацията на "Възраждане".  Костадинов: Няма значение кой е премиер, ако не зачита волята на българския народ и правото на референдум Документът на партията съдържа..

публикувано на 16.07.24 в 13:35

Георги Лушнарев: Аз винаги нося Машалов в моята душа и като нежна струна звучат неговите песни на сърцето ми

"И тази година няма да пропуснем този юлски месец, дата 16 юли 1962-ра година. Навършиха се 62 години от кончината на великия народен певец Борис Машалов.  Такъв народен певец не може да бъде забравен от никого от неговите почитатели, а от мен никога, докато съм жив. Аз винаги го нося в моята душа и като нежна струна звучат неговите песни на..

публикувано на 16.07.24 в 13:33