Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

5 по Рихтер в Егейско море

Снимка: архив

Земетресение с магнитуд над 5 по Рихтер е усетено край бреговете на гръцкия архипелаг Додеканези, разположен близо до турското крайбрежие, съобщава Европейският средиземноморски сеизмологичен център.

По информация от турските медии земетресението с магнитуд 4,7 е усетено от жителите на егейското крабрежие,няма съобщения за жертви и разрушения.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Илияна Йотова

Илияна Йотова критикува решението на служебния кабинет за нова частна детска болница

Вицепрезидентът Илияна Йотова заяви пред журналисти в Първомай, че е била изненадана от вчерашното решение на служебния кабинет за изграждането на частна детска болница в София.  Година и половина след замразяването на проекта на Търговска лига за изграждане на частна детска болница в София правителството разреши на същия инвеститор да построи..

публикувано на 01.05.24 в 11:02

САЩ възнамерява да направи статута на марихуаната "нискорисков наркотик"

Американското правителство планира да промени статута на марихуаната и да я обозначи като нискорисков наркотик, предаде ДПА, като се позова на Ен Би Си Нюз и в. "Вашингтон пост", които цитират източници, запознати с плановете. В САЩ достъпът до контролирани вещества се регулира със закон, който ги групира в пет различни категории, съобщава..

публикувано на 01.05.24 в 10:56

Италиански туристи: София излъчва положителна енергия

София започва да празнува 145 години от обявяването ѝ за столица.  Според италиански туристи София излъчва положителна енергия.  "Това е усещане за слънце и светлина. И преди всичко - усещане на гостоприемство. Хората са внимателни. Една учтивост с вкус на минало, когато хората бяха различни, преди светът да тръгне прекалено бързо в ежедневието",..

публикувано на 01.05.24 в 10:30

3% безработица във Велико Търново, "работната ръка диктува правилата"

Във Велико Търново безработицата устойчиво е 3 процента и е близо два пъти под средната за страната. Ниската безработица поражда криза, защото на пазара на труда са останали основно неактивни лица с ниска квалификация, които не отговаря на търсенето от бизнеса, коментират специалистите по подбор на персонала. Намирането на квалифицирани кадри е..

публикувано на 01.05.24 в 10:19

Какви са тайните на физиката на гмуркането

Лятото почти дойде, а тези, които ще се отравят към морето, със сигурност нямат идея какво се случва, когато се гмурнат във водата.  Пред БНР студентът по медицина Христо Проданов разкрива тайните на физиката на гмуркането. Освен че учи все още медицина, той вярва, че познаването и на физичните процеси, ще го направи по-добър в професията му, а тя..

публикувано на 01.05.24 в 10:13
Майката на 15-годишната Даная - Ани Стоянова, на протест пред

Фондация "Даная" ще съди държавата за изграждане на частна болница "Мама и аз"

От Фондация "Даная" обявиха, че ще съдят държавата за решението на Министерския съвет да одобри изграждането на частното лечебно заведение "Мама и аз" преди завършването на бъдещата Национална детска болница. В позиция на организацията до медиите се посочва, че с това решение служебното правителство  абдикира от конституционното задължение на..

публикувано на 01.05.24 в 10:01
Юлиян Петров

Юлиян Петров: Агресията на ученици и родители и липса на институции отблъскват младите учители

" Няколко неща отблъскват младите от учителската професия, като на едно от първите места е агресията. Не на последно място е бумащината - излишните неучителски дейности, които се вменяват на учителите. Това не е учителското".  Това коментира пред БНР Юлиян Петров - председател на Синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа".  По думите му е..

публикувано на 01.05.24 в 09:58