Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Две оранжерии за канабис откриха в Радомир

Снимка: МВР

Две оранжерии за отглеждане на канабис са открити в Радомир, съобщиха от полицията. Акцията е проведена днес от служители на местното районно управление.

В частен двор, обитаван от 46-годишен местен жител, познат на органите на реда, е открито специално изградено помещение, оборудвано като оранжерия за отглеждане на растения от рода на конопа.

Намерени и иззети са 43 растения, високи от половин до един метър.

В хода на процесуално-следствените действия е претърсен още един имот в Радомир, ползван от мъжа.

В помещение под земята с площ около 60 кв. м, оборудвано със специални системи за отопление, осветление, напояване и вентилация, са открити и иззети още 93 растения.

Мъжът е задържан за  24 часа с полицейска мярка.

Започнато е бързо производство.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Спешно изпращат полиция на гръцкия остров Закинтос заради увеличаване на престъпността

Спешно се изпраща полиция на гръцкия остров Закинтос, за да поддържа реда след увеличаване на престъпността. Туристите все повече търсят за помощ полицаите на велосипеди. След настояване на местните власти на остров Закинтос се изпращат специализирани полицейски части, за да се справят с проблема с разпространение на наркотици, заяви министърът по..

публикувано на 19.07.24 в 14:30

Пожарът в Болярово се развива на голям фронт в посока юг-югозапад

Пожарът в Болярово се развива на голям фронт в посока юг-югозапад. В гасенето участват 4 хеликоптера - два български и два чешки, а при необходимост ще се включат вертолети от Франция и Испания. На място са стотици пожарникари, горски служители и доброволци. Калин Стоянов: Пожарът е на три фронта в ямболските села Крайнево, Воден и..

публикувано на 19.07.24 в 14:21
Министерство на образованието и науката

Публикувано е второто класиране от приема за гимназии след 7. клас

Министерството на образованието и науката публикува второто класиране от приема за гимназии след 7. клас.  Проверката става чрез интернет-платформата infopriem.mon.bg с входящ номер и идентификационен код.  Срокът за записване на класираните ученици в училищата e 22 - 24 юли. 

публикувано на 19.07.24 в 14:18

Фермери от Източните Родопи в критична ситуация с изхранването на животните

Фермери от Източните Родопи съобщиха за критична ситуация с изхранването на животните.  Заради горещото време площите за паша са силно намалели, а водата е недостатъчна.  Според Бойко Синапов, председател на Сдружението "Обединени български животновъди" разходите на стопаните са в пъти повече и много от тях са на път да се откажат от стадата си:..

публикувано на 19.07.24 в 13:49

Глобалният ИТ срив се дължи на софтуерна актуализация на CrowdStrike, блокирала устройства с Windows

Глобалният ИТ срив се дължи на софтуерна актуализация на компанията за киберсигурност, наречена CrowdStrike, която обаче е довела до блокиране на устройствата с Windows. Проблемът е идентифициран, изолиран и вече се работи по отстраняването му, съобщиха от компанията. Срив в IT мрежата спря полети и влакове в цял свят, блокира работата на..

публикувано на 19.07.24 в 13:42

Лоялните към Доган лепят плакати по стените на централата на ДПС

Депутатите и активистите на ДПС, лоялни на Ахмед Доган, обявиха на среща, че застават зад призива на почетния председател за оставка на съпредседателя на партията Делян Пеевски.  Депутатите от ДПС, лоялни на Доган, събират съмишленици на среща в София След срещата те тръгнаха на шествие към централата на ДПС.  Тя обаче е затворена..

публикувано на 19.07.24 в 13:28