Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Младен Кръстаич подмлади националния отбор

Селекционерът Младен Кръстаич.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Новият селекционер на националния отбор по футбол Младен Кръстаич обяви избраниците си за неофициалния си дебют начело на България за мачовете от Лигата на нациите с Гибралтар и Северна Македония.

На 23 септември от 21:45 часа в Разград приемаме Гибралтар, а три дни по-късно, отново от 21:45 часа е гостуването ни на Северна Македония в Скопие.

Сръбският треньор показва, че е готов на експерименти, като залага на доста на брой млади футболисти. Част от тях ще направят дебют за първия тим на България, като това са Християн Петров, Матео Стаматов, Йоан Стоянов, Илия Груев, Иван Йорданов, Никола Илиев, Марин Петков и Георги Русев.

Ето всички избраници на Кръстаич:

Вратари: Даниел Наумов (ЦСКА 1948), Светослав Вуцов (Славия), Иван Дюлгеров (Черно море)

Защитници: Валентин Антов (Монца), Петко Христов (Специя), Пламен Гълъбов (Макаби Нетаня), Християн Петров (ЦСКА-София), Виктор Попов (Черно море), Иван Турицов (ЦСКА-София), Антон Недялков (Лудогорец), Матео Стаматов (Оренбург)

Халфове: Илия Груев (Вердер Бремен), Иван Йорданов (Лудогорец), Янис Карабельов (Кишварда), Филип Кръстев (Левски), Илиян Стефанов (Левски), Йоан Стоянов (Апоел Беер Шева), Никола Илиев (Интер Милано)

Нападатели: Кирил Десподов (Лудогорец), Марин Петков (Левски), Георги Русев (ЦСКА 1948), Радослав Кирилов (ЦСКА 1948), Мартин Минчев (Спарта Прага).


По публикацията работи: Владислав Стоянов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Димитър Кузманов

Димитър Кузманов се класира за втория кръг на турнира по тенис в Добрич

Димитър Кузманов се класира за втория кръг на сингъл на турнира на клей от сериите ATP Challenger 50 в Добрич с награден фонд 36 900 евро. Надпреварата се провежда при отлични условия на кортовете на ТК "Изида". Поставеният под номер 9 пловдивчанин победи със 7:5, 6:3 Раул Бранкачо (Италия), като срещата продължи 93 минути. Българинът поведе с 5:3 в..

публикувано на 10.09.24 в 18:09
Анисе Бру

Локомотив (Сф) подписа с белгийско крило

Белгийското крило Анисе Бру официално е част от Локомотив (София). 25-годишният футболист подписа днес двугодишен договор с клуба, написаха "червено-черните" на официалната си страница. "Много съм щастлив, че съм в Локомотив. Знам, че това е един от клубовете с най-голяма история в България, нямам търпение да облека “червено-черната” фланелка и да покажа..

публикувано на 10.09.24 в 17:57
Евгения Раданова

Олимпийски медалисти ще посадят дръвчета около спортна зала в София

Олимпийски медалисти, световни и европейски шампиони ще посадят 23 дръвчета на територията на спортна зала в София. Инициативата ще се проведе от 11:00 часа на 11 септември (сряда) само няколко дни преди празника на София като със събитието се отбелязва 23-годишнината на Лаборатория "Рамус". Фиданките ще посадят олимпийските медалистки Евгения Раданова..

публикувано на 10.09.24 в 15:50

Италия надигра като гост Израел в Лигата на нациите

Отборът на Италия победи с 2:1 като гост тима на Израел в среща от втория кръг на Лигата на нациите, Лига А. Головете за италианците отбелязаха Давиде Фратези (38') и Мойс Кийн (63'), а за израелците се разписа Мохамед Абу Фани (90'). Авторът на втория гол за "адзурите" - Кийн, се разписа още веднъж малко преди края на редовното време, но голът..

публикувано на 10.09.24 в 06:51

Франция победи Белгия в Лион

Отборът на Франция постигна едва втора победа в последните си осем мача в Лигата на нациите, след като спечели с 2:0 срещу Белгия в Лион. Резултатът откри Коло Муани резултата в 29-ата минута, а Усман Дембеле удвои в 57-ата минута. Французите не бяха вкарвали повече от един гол в последните си осем мача, като не успяха да го направят и на Евро 2024...

публикувано на 10.09.24 в 06:38
Александър Донски

Александър Донски започна с победа в Добрич

Националът на България за купа "Дейвис" Александър Донски се класира за втория кръг на турнира по тенис на клей от сериите "Чалънджър" в Добрич с награден фонд 36900 евро. Получилият "уайлд кард" Донски надделя над номер 8 Клеман Табюр (Франция) със 7:6(4),6:2. Българинът загуби подаването си още в откриващия гейм, но успя да върне пробива..

публикувано на 09.09.24 в 20:04
Атанас Илиев (в бяло) ще играе за Анортозис

Атанас Илиев подписа с кипърския Анортозис

Нападателят Атанас Илиев премина официално в състава на Анортозис, съобщиха от елитния кипърски футболен клуб. Илиев парафира контракт за два сезона. Той ще носи фланелката с номер 9 в състава на "синьо-белите". 29-годишният таран подсилва Анортозис със свободен трансфер от Черно море, за който през последния сезон записа 12 гола и 6..

публикувано на 09.09.24 в 18:36