Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Невяна Владинова с втори Мастър клас преди СП по художествена гимнастика в София

Посланикът на 39-о Световно първенство по художествена гимнастика в София и втори вицепрезидент на Българската федерация Невяна Владинова проведе открит Мастър клас за бъдещи гимнастички.  

Очаквано появата на българската грация заедно с помощник- треньора на ансамбъл девойки Жанина Иванова пред зала "Арена Армеец" предизвика голям отзвук в събралата се публика. Над 50 гимнастички, заедно със родителите, очакваха с нетърпение своите ментори.

В началото на майсторския клас Владинова и Иванова заедно с бъдещите звезди на художествената гимнастика направиха загрявка. След това всеки от участниците демонстрира уменията си в боравенето с топка и бухалки.


Невяна Владинова и Жанина Иванова отбелязаха, че събралите се деца имат голям потенциал и са сигурни, че ги очаква светло бъдеще.

"Днес с Жанина Иванова проведохме втория мастър клас на открито. Пред "Арена Армеец" се събраха ентусиазирани малки момичета, жадни да се докоснат до атмосферата около залата броени дни преди началото на Световното първенство по художествена гимнастика. Този път променихме една идея метода на работа и накрая завършихме тренировката със състезателни игри. Няма значение кой победи в тях, за мен важното е, че всички единодушно дадоха правилен отговор на въпроса: "Какво предстои следващата седмица в тази зала?". А дори без да питаме, момичетата заявиха, че ще дойдат в "Арена Армеец" и са готови да останат без глас, за да подкрепят идолите си - Боряна Калейн, Стилияна Николова и българският ансамбъл. Личното желание е водещата сила към успеха, а примерът е най-добрият учител", разказа специално за фейсбук страницата на ЖФХГ Невяна Владинова.

Шампионатът на планетата в София е от 14 до 18 септември.


По публикацията работи: Кръстина Иванова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Станимира Петрова

Станимира Петрова намекна, че може да участва и в Лос Анджелис

Още две български олимпийки се завърнаха на родна земя след участието си на Игрите в Париж. Боксьорката Станимира Петрова, която отпадна на четвъртфиналите, намекна, че за нея може и да има четвърта Олимпиада, но засега не желае да взима крайно решение, а иска да си почине. Но при всички положения засега тя няма да напуска бокса, но иска също така да..

публикувано на 05.08.24 в 16:31
Красимир Дунев с Еберхард Гингер  (Германия) и Анри Боерио (Франция)

Красимир Дунев влезе в Къщата на олимпийците в Париж

Президентът на Българската федерация по гимнастика Красимир Дунев вече е част от Къщата на олимпийците в Париж. Олимпийският вицешампион на висилка от Игрите в Атланта през 1996 година беше поканен да посети едно от най-емблематичните места във френската столица по време на Игрите и получи наградата "Олимпийци за цял живот" на Световна асоциация на..

публикувано на 05.08.24 в 14:30
Ботев победи с 1:0 Крумовград

Ботев (Пд) с минимален успех срещу Крумовград

Отборът на Ботев (Пловдив) записа втора победа от началото на новия сезон в Първа лига, след като стигна до минимален успех с 1:0 при символичното си гостуване на Крумовград на собствената си база в пловдивския квартал „Коматево“. Единственото попадение в срещата от 3-ия кръг на футболното ни първенство, на Футболен комплекс „Никола Щерев –..

публикувано на 04.08.24 в 23:24
Ноа Лайлс

Ноа Лайлс триумфира на 100 метра

Американецът Ноа Лайлс спечели една от най-атрактивните дисциплини на Олимпийските игри – 100 метра спринт при мъжете. Лайлс взе златото с резултат 9.79 (.784) секунди, което е и най-доброто му постижение в кариерата. Втората позиция със същия резултат - но с разлика от пет хилядни (.789), остана за Кишейн Томпсън от Ямайка. Фотофиниш..

публикувано на 04.08.24 в 23:20
Ярослава Магучих

Ярослава Магучих взе златото в Париж

Украинката Ярослава Магучих спечели олимпийската титла в скока на височина. 22-годишната Магучих, която подобри световния рекорд на Стефка Костадинова, преодоля 200 сантиметра от първи опит, а след това направи неуспешни на 202 и 204 сантиметра. Това е втори медал от олимпийски игри за Магучих, която преди три години в Токио беше бронзова..

публикувано на 04.08.24 в 22:46
Локомотив (Сф) победи с 2:1 Черно море

Локомотив (Сф) спечели срещу Черно море

Отборът на Локомотив (София) победи с 2:1 у дома Черно море в среща от 3-ия кръг на футболното ни първенство. Още в 9-ата минута столичани трябваше да направят принудителна смяна. Капитанът Валентин Николов получи контузия и на негово място на терена влезе Селсо Рапосо. В 20-ата минута Велислав Василев от гостите направи пробив, който завърши..

публикувано на 04.08.24 в 21:40
Джазмин Паолини и Сара Ерани спечелиха титлата в Париж

Първа олимпийска титла за Италия в тениса

Италианките Джазмин Паолини и Сара Ерани спечелиха титлата при женските двойки на турнира по тенис от Олимпийските игри във френската столица Париж. Третите поставени Паолини и Ерани победиха във финала състезаващите се под неутрален флаг рускини Диана Шнайдер и Мира Андреева след обрат с 2:6, 6:1, 10-7. Срещата продължи час и 25 минути...

публикувано на 04.08.24 в 21:38