Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Началник на сектор и началник на група в столичната "Пътна полиция" помагали на Георги Семерджиев

Снимка: БГНЕС

Началник на сектор и началник на група в столичната "Пътна полиция" са двама от полицаите на ръководни постове, помагали на Георги Семерджиев, който предизвика катастрофа в центъра на София с две жертви. Това научи БНР.

Сред служителите, уличени, че са оказвали съдействие има и служители на охранителна полиция в две районни полицейски управления в София.

При проверките в МВР е установено, че в годините назад служителите са съставяли само актове на Семерджиев, без да докладват случаите на нарушения.

Третият ръководен служител работи в едно от столичните районни полицейски управления.

По-голямата част от работещите във вътрешното министерство, засечени в нерегламентирани отношения със Семерджиев работят в "Пътна полиция" София. Има и няколко служители на "Охранителна полиция". Те са спирали бившия футболист през годините за различни нарушения.

При проверките е станало ясно, че част от случаите е трябвало да бъдат докладвани в прокуратурата, но това не се е случвало.

Междувременно се очакват и рокади в ръководството на "Пътна полиция" към СДВР. Източници на БНР твърдят обаче, че те нямат общо със случая, свързан с Георги Семерджиев.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

ЕС все още няма да препоръча изпращане на военни инструктори в Украйна

Дипломатическата служба на Европейския съюз каза, че на този етап няма да препоръча изпращането на инструктори в Украйна за обучение на войници, съобщи германският вестник Welt am Sonntag (WAS), цитиран от Блумбърг. Агенцията каза, че има проблеми с мисията и че са необходими допълнителни дискусии за това как да се подобри обучението на..

публикувано на 24.08.24 в 18:27

Франция се прости с легендата на киното Ален Делон

Франция се прости с легендата на киното Ален Делон. Погребението на актьора, който почина на 18 август на 88 години, беше в имението му в Централна Франция на церемония в тесен кръг, според желанието му. Погребението на Ален Делон се състоя далеч от очите на публиката, но пред отрупания с цветя портал на имението му в Души не секва потокът от..

публикувано на 24.08.24 в 18:06

Гасенето на пожара на около 2300 метра под рилския Черни връх продължи през целия ден

Гасенето на пожара, който възникна на около 2300 метра под рилския Черни връх, продължи през целия ден. Пожарът е на територията на Национален парк "Рила". На терен са екипи на пожарната, горски работници - повече от 30 души, но без техника, както и доброволци. Привечер обаче беше коментирано от ангажирани в гасеното звена, че пожарът се е..

публикувано на 24.08.24 в 17:58

Делегация на "Хамас" пристигна в Кайро за последните преговори за прекратяване на огъня в Газа

Делегация на "Хамас" пристигна в Кайро, за да се срещне с посредниците САЩ, Египет и Катар по време на последния кръг от преговорите за прекратяване на огъня в Газа. Въпреки това няма признаци за пробив по ключови позиции, включително настояването на Израел да запази контрола на така наречения Филаделфийски коридор на границата между с Египет...

публикувано на 24.08.24 в 17:31

Нисък процент на автомобилите с отчетени "значителни" неизправности след годишния технически преглед

Нисък е процентът на автомобилите с отчетени "значителни" неизправности след годишния технически преглед, което може да доведе до спиране от движение на превозните средства. Това показват данните на министерство на транспорта. Преди месец изцяло беше автоматизиран процесът на прегледите. Заложените параметри за изгорели газове предизвикана..

публикувано на 24.08.24 в 16:50
Киър Стармър и Володимир Зеленски

Премиерът на Великобритания Киър Стармър обеща подкрепа на Украйна "днес и винаги"

Премиерът на Великобритания Киър Стармър обеща подкрепа на Украйна, която днес, под знака на продължаваща руска инвазия, чества 33 години независимост от бившия Съветски съюз.   Киър Стармър каза на украинците, че Обединеното кралство ще ги подкрепя "днес и винаги". Премиерът описа посланието си към бойците на първа линия и хората,..

публикувано на 24.08.24 в 16:18

Две спасителни мисии извърши днес медицинският хеликоптер

Две спасителни мисии извърши днес медицинският хеликоптер. При първата мъж пострадал в района на Мальовица, е транспортиран до София. Мъжът е бил ранен след падане в планинския район. По искане на смолянската болница хеликоптерът е използван за транспортиране на 65-годишна жена от Смолян към университетската болница в Пловдив. Това е..

публикувано на 24.08.24 в 16:04