Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Невяна Владинова: Ако успее да овладее емоциите, Стилияна ще бъде наистина перфектна

Посланикът на Световното първенство по художествена гимнастика и втори вицепрезидент на БФХГ Невяна Владинова заяви, че представянето на Стилияна Николова е много добрo и й пожела спокойствие на финалите на бухалки и на лента довечера.

17-годишната дебютантка Николова се класира за три от четирите финала на отделните уреди, снощи спечели сребърен медал на обръч, а в квалификациите за финала на многобоя заема втора позиция след италианката София Рафаели.

"Моята оценка за играта на Стилияна е много добра. Разбира се, видях колко още може тя да покаже, видях, че въпреки неточностите и грешките, които направи, взима едни добри оценки. В момента върви първа и втора на двата финала, което едва ли ще се промени след групата, която предстои. Така че това е едно много добро класиране за момента. Надявам се, че ще й даде спокойствие, защото има нужда да се успокои още малко, за да може да покаже максимално добре съчетанията си довечера, както и в събота. Не мисля, че тя не е концентрирана. Тя много добре работи, но е много емоционална и самата много иска да бъде перфектна. Ако успее да овладее емоциите, ще бъде наистина перфектна. Вярвам го!", каза Владинова.

Тя коментира и състоянието на Боряна Калейн, която отпадна от състезанието вчера заради висока температура и в момента е в болница.


"Мисля, че вече тя е една идея по-добре. За съжаление, няма сила и едва ли съвсем скоро ще може да се върне в залата. Важното за нас е Боряна да е здрава. Много е тъжно, че точно когато беше в толкова добра форма и беше готова за това голямо състезание, и всички смятахме, че това ще бъде нейното състезание, както и тя самата, се случи това нещо, но всеки има да преминава през нещо. Продължаваме напред и не се обръщаме назад. Просто събираме сили и още по-силно напред. Вчера говорих с нея, всички страдат, ние също, но най-вече тя. Но тя все още не се чувства добре и не мисля, че осъзнава какво се случва. Тепърва най-вероятно ще го приема психически. Има хора около нея, всички сме с нея и ще направим всичко възможно да се възстанови възможно най-бързо", заяви бившата националка.

"Състезанието върви съвсем нормално и виждам едни много обективни оценки, спрямо това, което играят момичетата. За съжаление, две от фаворитките отпаднаха от надпреварата, както Боряна Калейн, така и Дария Атаманов, но това не прави безинтересно състезанието, напротив виждаме много шарени финали, много цветно състезание", добави Владинова и пожела успех на ансамбъла на България утре.

"На ансамбъла ни мога да пожелая само успехи и да бъдат спокойни. Вече останахме само с дебютантки на това Световно първенство, но Стилияна поведе добър крак, надявам се, че и те да я последват. Вярвам в тях, знам, че ще се справят. Няма почти никакво време до олимпиадата в Париж, тя е съвсем скоро, така че е важно всеки старт да бъде на ниво", каза още посланикът на първенството.

Владинова коментира още, че се чувства на място в тази си роля на шампионата на планетата.

"Чувствам се добре, чувствам се на място. Вярвам, че доста допринесох с тази роля да се популяризира художествената гимнастика и самото състезание. Все още не ми е свършила ролята, тя няма да приключи и след Световното първенство. Надявам се оттук нататък да имам още повече възможност да вдъхновявам малките деца", завърши Невяна Владинова.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Испания с четвърта европейска титла във футболната си история

Испания с четвърта европейска титла във футболната си история

Отборът на Испания е новият европейски шампион по футбол. На олимпийския стадион в Берлин футболистите на Луис де ла Фуенте победиха с 2:1 Англия. Това е четвърта титла за "Ла Фурия" в историята на турнира на Стария континент след 1964-та, 2008-а и 2012-а година, докато Англия губи втори пореден финал след поражението от Италия с дузпи преди три..

публикувано на 14.07.24 в 23:55

Ръкостискането - темата на церемонията по закриването на Евро 2024

Елегантно шестминутно шоу сложи край на европейското първенство по футбол в Германия, което се проведе преди финала между отборите на Испания и на Англия. н. Церемонията предложи стилен, но и весел пърформънс, който има за цел да отбележи уникалния момент на финала и да олицетворява положителните ценности на спорта. Централната му тема е да почете..

публикувано на 14.07.24 в 22:29
Станислав Стоянов

Усложнени комбинации за националите ни по скокове на батут

„Няма да има промени в националния отбор.  Госпожа Макулова е треньор с дългогодишен опит и аз ще продължа да работя с нея.  От тази година в тима влизат  4 мъже и 4 жени т.е. ще сме с пълни състави в тези възрастови групи.  Около 15 държави в света разполагат с такива формации и ние сме от тях“, това сподели специално за БНР новият старши..

публикувано на 14.07.24 в 22:08
Новак Джокович

Новак Джокович: Заслужена победа за Карлос Алкарас

Сърбинът Новак Джокович определи съперника си Карлос Алкарас като заслужен победител във финала на тенис турнира "Уимбълдън". 37-годишният сърбин, който преследваше осма титла на "свещената трева" в Лондон и общо 25-а в турнирите от Големия шлем, бе надигран с 2:6, 2:6, 6:7(4), като показа равностойна игра срещу 21-годишния Алкарас единствено в третия..

публикувано на 14.07.24 в 21:15

Карлос Алкарас: Продължавам да постигам мечтите си

Новият-стар шампион на "Уимбълдън" Карлос Алкарас заяви след победата си във финала над сърбина Новак Джокович, че продължава да постига мечтите си. Едва на 21 години испанецът вече има четири титли от Големия шлем, като само в последния месец успя да удвои бройката им, след като през юни взе трофея и от "Ролан Гарос". "Истината е, че за мен винаги..

публикувано на 14.07.24 в 20:54
ЦСКА-София

ЦСКА представи отбора за новия сезон с минимална победа в контролна среща над гости от Косово

ЦСКА-София победи с 1:0 отбора на Гиляни (Косово) в последната си контролна среща преди началото на сезона, а преди началото на срещата бяха представени и играчите, които ще защитават червената фланелка. Нов е и старши треньорът на отбора – това е хърватинът Томислав Стипич. Домакините имаха превъзходство в огромни периоди в срещата на Националния стадион..

публикувано на 14.07.24 в 20:40

Първа загуба за националите ни на ЕП по волейбол за юноши до 18 години

Националният отбор на България допусна първа загуба на домашното европейско първенство по волейбол за юноши до 18 години. В зала "Левски София" в столицата българите загубиха с 1:3 (16:25, 25:22, 19:25, 23:25) гейма от Финландия. За момчетата на старши треньора Десислава Величкова това бе първо поражение в група "B" след победите над Португалия,..

публикувано на 14.07.24 в 20:34