Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Волейболистките ни играха силно, но загубиха от световния шампион

България - Сърбия
Снимка: volleyballworld.com

България допусна втората си поредна загуба на световното първенство по волейбол за жени в Нидерландия и Полша. Във втората си среща от група "С" българките отстъпиха драматично с 2:3 (21:25, 25:22, 27:25, 21:25, 9:15) срещу бронзовия медалист от последните олимпийски игри и световен шампион Сърбия, въпреки че водеха с 2:1. Селекционерът на българския отбор Лоренцо Мичели започна със състав: Лора Китипова, Елица Атанасийевич, Силвана Чаушева, Нася Димитрова, Мирослава Паскова, Мира Тодорова и либерото Мила Пашкулева. 

България поведе с 6:3 в началото на двубоя, но след това допусна обрат до 13:18, за да изостане в резултата при 21:25. Втората част премина равностойно, но в края му българският тим успя да се откъсне в резултата при 22:18, за да изравни при 25:22. Третият гейм отново се движеше точка за точка, но българките играха по-силно във финалните разигравания, за да спечелят драматично след 27:25, повеждайки в срещата. В четвъртата част на двубоя Сърбия имаше предимство при 10:7 и 20:13, за да се стигне до 25:21. В решаващия тайбрек сръбкините поведоха с 4:0 и 9:4, за да приключат срещата при 15:9.  

Най-резултатна за България стана Силвана Чаушева с 18 точки, а Елица Атанасийевич добави още 17 точки. За сръбския състав, който имаше предимство в атака, с 26 точки завърши Бианка Буса.

На 29 септември в следващата си среща от шампионата срещу американките.
По публикацията работи: Илиян Христов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Черно море привлече защитника Асен Дончев

Черно море привлече четвърти нов футболист през лятото, съобщиха от клуба. Договор с "моряците" подписа защитникът Асен Дончев. Роденият през 2001 година футболист идва от тима на ЦСКА София. За последно той игра като преотстъпен в Пирин (Благоевград).

публикувано на 19.07.24 в 14:54
Димитър Кузманов

Димитър Кузманов полуфиналист в Астана

Националът на България за Купа "Дейвис" Димитър Кузманов се класира за полуфиналите на турнира по тенис на твърди кортове от сериите "Чалънджър" в Астана (Казахстан) с награден фонд  41 хиляди долара. Поставеният под номер 3 Кузманов победи петия в схемата Евгени Донской (Русия) с 6:4, 6:3 за 83 минути. Българинът направи два пробива по пътя си към..

публикувано на 19.07.24 в 14:51
Българската делегация по бадминтон за олимпийските игри в Париж

Сестри Стоеви и Калояна Налбантова със специална визия за ОИ в Париж

Сестрите Габриела и Стефани Стоеви и Калояна Налбантова ще бъдат със специална виция на олимпийските игри в Париж. Състезателките ни ще бъдат със специални екипи, в които ще бъде влетено българското знаме. Трите пък ще бъдат със специален маникюр с олимпийските кръгове и с трибагнерика. Главният треньор на националния отбор Петя Неделчева..

публикувано на 19.07.24 в 13:33
Томислав Стипич

Стипич: Лудогорец има опит в трудните мачове, но има и слабости

Томислав Стипич е пред своя официален дебют начело на ЦСКА София, при това с тежко гостуване в неделя на 13-кратния ни шампион Лудогорец. Специалистът сподели на пресконференция своите впечатления от работата си начело на тима до момента и очакванията си за първия мач от първенството.  “Нашата работа и моята адаптация към България - започнах..

публикувано на 19.07.24 в 12:42
Нико Уилямс

Привържениците на Барселона започнаха кампания с дарения за трансфер на Нико Уилямс

Привържениците на испанския футболен клуб Барселона започнаха кампания с дарения към отбора за входящ трансфер на национала Нико Уилямс, съобщава Ройтерс.  Целта е 22-годишният нападател на Атлетик Билбао да заформи тандем с тийнейджъра Ламин Ямал, след като двамата изведоха Испания до европейската титла в Германия. Уилямс, който се разписа на финала..

публикувано на 19.07.24 в 11:51

Плувци и гимнастици заминаха за олимпийската столица

Първите български спортисти, които ще влязат в олимпийското село отпътуваха рано тази сутрин за Париж.  От летище София днес за френската столица заминаха състезатели, треньори и специалисти от щабовете по плуване и спортна гимнастика.  Първите български олимпийци, които ще влязат днес в олимпийското село са състезателите по плуване Габриела Георгиева,..

публикувано на 19.07.24 в 09:29
 Виктор Кампенартс

Виктор Кампенартс спечели 18-ия етап от Обиколката на Франция

Белгиецът Виктор Кампенартс от отбора на Лото-Дестини спечели 18-ия етап от Обиколката на Франция - 179,5-километровата дистанция от Гап до Барселонет. 32-годишнят Кампенартс бе в откъсване, но победата му бе изкована във финален спринт срещу французина Матео Верше (ТоталЕнерджис) и поляка Михал Квятковски (Инеос), които завършиха с време, рано на..

публикувано на 19.07.24 в 07:03