Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иван Демерджиев: Българските служби си свършиха работата

Иван Демерджиев
Снимка: БГНЕС

Вътрешният министър Иван Демерджиев коментира пред журналисти случая с взривяването на Кримския мост:

"Българските служби си свършиха работата. Знаете и позицията на Министерски съвет, която излезе и беше ясна и категорична. Още вчера всички материали, налични, събрани и доказателства и документи са предадени на прокуратурата".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Президентът Румен Радев (вляво) и държавният глава на 
Азербайджан Илхам Алиев (вдясно) подписват документи в Баку, 7 май 2024 г.

Директна авиолиния ще свързва София и Баку от средата на годината

От средата на тази година ще бъде открита директна авиолиния между София и Баку. Такова споразумение беше подписано по време на визитата на президента Румен Радев в Азербайджан. Той беше посрещнат от колегата си Илхам Алиев, като двамата подписаха и декларация за укрепване на стратегическото партньорство. Радев и Алиев подписаха декларация за..

публикувано на 08.05.24 в 13:14

Над 10 пъти са се увеличили случаите на коклюш в Европа

Над 10 пъти са се увеличили случаите на коклюш в Европа за две години, отчита Европейският център за профилактика и контрол на заболяванията. През 2023 година и до април тази година страните от Европейския съюз и европейското икономическо пространство са съобщили за близо 60 000 случая на коклюш. Това е повече от десетократно увеличение в..

публикувано на 08.05.24 в 13:12
Тодора Радева

Да видим София през литературата

Шестият сезон на "Литературни маршрути" започва с 6 нови градски разходки през май. Началото е утре с европейска литературна разходка. Инициатор е Тодора Радева – основател на Фондация "Прочети София". Пред БНР тя разказа: "Във всички маршрути, които правим, когато говорим за нашите писатели, интелектуалци и представяме не само тяхната..

публикувано на 08.05.24 в 13:01
Сандански

Изборът на общински съветници в Сандански зацикли, ВАС върна делото

Върховният административен съд (ВАС) отмени решение на Административен съд - Благоевград, с което се потвърждава избора на общински съветници в Сандански и върна делото за ново разглеждане от нов състав. Делото е образувано пред ВАС по две касационни жалби, с които се оспорват истинността на протоколите на Общинска избирателна комисия -..

публикувано на 08.05.24 в 12:48
 Якоб ван Бейлен

Якоб ван Бейлен обича България и иска да защитава интересите й в ЕП

Якоб ван Бейлен е гражданин на Нидерландия и е трети в листата за изборите за ЕП на "Зелено движение". Той е бивш общински съветник във Велико Търново от групата на "Демократична България". Якоб ван Бейлен има много интереси, включително възстановяването на чипровски килими. "Професионалният ми опит е в електронното и дигитално..

публикувано на 08.05.24 в 12:42

В Неапол конфискуваха 48 млн. фалшиви евро в банкноти по 50 евро

Финансовата полиция в Неапол разкри в складова промишлена сграда в квартала "Понтичели", печатница за фалшиви евробанкноти. Намерените 48 милиона евро са почти перфектно изработени банкноти от 50 евро. Отпечатани са с "офсет" процес, който в сравнение с дигиталната техника позволява те да се доближат изключително много до оригиналните..

публикувано на 08.05.24 в 12:36

Радев и Алиев подписаха декларация за стратегическо партньорство между България и Азербайджан

Президентите на България и Азербайджан Румен Радев и Илхам Алиев подписаха декларация за укрепване на стратегическото партньорство между България и Азербайджан.  Радев подписва декларация за стратегическо партньорство между България и Азербайджан "Азербайджан се превърна в ключов партньор на България в областта на енергетиката и има..

публикувано на 08.05.24 в 12:15