Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БНР ще излъчва видео подкасти и предавания за туризъм

Министърът на туризма д-р Илин Димитров и генералния директор на БНР Милен Митев се договориха за съвместно сътрудничество

Министърът на туризма д-р Илин Димитров и генералния директор на БНР Милен Митев
Снимка: БНР

Министърът на туризма д-р Илин Димитров проведе работна среща с генералния директор на Българското национално радио Милен Митев, за да обсъдят бъдещо сътрудничество с обществената медия за промотиране на туристическия продукт на България на вътрешния и външния пазар. БНР в партньорство с Министерството на туризма ще работят заедно по създаването на аудио и видео подкасти, както и предавания за туризъм, които ще могат да намерят своята аудитория на 11 езика чрез програмите на Радио България.
"Аз съм много щастлив, че с господин Митев гледаме в една посока и сме единомишленици, че националните медии трябва да са естественият партньор на Министерството на туризма и ние всички отговаряме за бранд България. От разговорите излязоха няколко идеи, които и двамата подкрепяме - една от тях е създаването на аудио и видео подкасти, в които да обясним къде може  да се хапва вкусна храна, когато посетите определен град да знаете кои са забележителностите, на какво да наблегнете и как да направите своята почивка незабравима", каза за БНР Илин Димитров, министър на туризма.

Министър Димитров и Милен Митев коментираха възможността с помощта на Националното радио и другите обществени медии, както и с участието на други министерства и институции да се върви към иновации и да се дигитализира ударно туристическия сектор.
Двамата се договориха да работят за дигитализирането на туристическата услуга у нас чрез създаването на виртуална карта на България.

"Трябва да работим заедно за дигитализиране на нашата услуга. Господин Митев предложи да се създаде дигитална карта на България, в която да бъдат показани фермерските пазари, винените маршрути - карта, която ще свърже музеи и ще позволи покупката през телефона и чрез QR кодове на билети. Ще позволи ние да качим всички наши красоти и да дигитализираме ударно нашия сектор. Това е проект,  който ще включва много министерства".

Генералният директор на БНР Милен Митев заяви:

"Българското национално радио е преди всичко обществена медия и трябва да е в полза на обществото. Аз мисля, че българският туризъм би могъл да генерира добри новини за българското общество и аз съм горд с това, че БНР би могло да помогне за развитието на туризма. Изключително ме радват усилията, които министерството на туризма полага, за да се опита да представи страната ни по привлекателен начин".

Според министър Илин Димитров над 55% от туристите у нас са българи, но създаването на подкастите на БНР е препратка и към един много по-мащабен и амбициозен проект, който може да послужи за утвърждаване на бранд България и зад граница. В него според министър Димитров могат да бъдат включени и активно ангажирани също така студенти и ученици, за да бъдат развивани тяхното родолюбие и професионални умения.

Повече можете да чуете в звуковия  файл.

По публикацията работи: Радостина Билярска

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Село Воден след пожара.

Около 35 къщи са изгорели в с. Воден, пожарът е овладян

Продължава гасенето на пожара в крайграничната община Болярово. Към момента в най-засегнатото село Воден ситуацията е сравнително спокойна. По първоначална информация са изгорели около 35 къщи, тепърва ще се прави оглед за уточняване на щетите. Пожарът е овладян, от днес трябва да започне и описването на щетите. Сравнително спокойна е..

публикувано на 18.07.24 в 11:05
Станислав Балабанов

ИТН са готови за разговор с ДБ, но без ПП

Депутатът от "Има такъв народ" Станислав Балабанов заяви, че ако третият мандат бъде връчен на парламентарната група на  "Има такъв народ", те са в готовност да разговарят с "Демократична България", но не и с "Продължаваме промяната", които по думите му са "заложници на Кирил Петков": "За първи път видях разум в представителите на..

публикувано на 18.07.24 в 10:58

Лидерът на демократите в Сената е посъветвал Байдън да прекрати кампанията си за преизбиране

Лидерът на Демократическата партия в Сената на САЩ Чък Шумър е казал на среща в събота на президента Джо Байдън, че ще бъде по-добре за страната и за Демократическата партия той да прекрати кампанията си за преизбиране, съобщи вчера Ей Би Си нюз. Според телевизионната медия срещата на четири очи се е състояла в дома на Байдън в Рехобот, щата..

публикувано на 18.07.24 в 10:18
Урсула фон дер Лайен в Европарламента в Страсбург, 18 юли 2024 г.
на живо

Урсула фон дер Лайен представя кандидатурата си за втори мандат начело на ЕК

Урсула фон дер Лайен представя днес своята кандидатура в Европарламента в Страсбург за втори мандат начело на Европейската комисия. След дебат в пленарната зала кандидатурата ѝ ще бъде гласувана в 14 ч. българско време. "Никога няма бездейно да гледам това, което става отвътре или отвън. Никога няма да приема, че екстремисти и демагози се..

публикувано на 18.07.24 в 10:05

Декларации в НС по повод 187-мата годишнина от рождението на Васил Левски

С декларации по повод 187-мата годишнина от рождението на Васил Левски започна днешното пленарно заседание на Народното събрание. Представители на различни формации изтъкнаха неговите заслуги и направиха паралел с проблемите днес: Отбелязваме 187 г. от рождението на Васил Левски Георги Кръстев от ГЕРБ-СДС посочи: "В неговия..

публикувано на 18.07.24 в 09:57
Делян Пеевски

Пеевски: ДПС настоява за председателски съвет заради огненото бедствие

ДПС настоява за председателски съвет заради огненото бедствие, каза председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски. Той отправи и критики към поведението на президента, по думите му заминал отново извън държавата. Продължава борбата с пожарите в различни райони на страната Заради повишения риск от пожари: Забранява се косенето на трева и..

публикувано на 18.07.24 в 09:53

Над 50% от обажданията с въпроси към НОИ - за болничните и майчинството

Над 100 000 са обажданията в контактния център на НОИ, достъпен на номер 0700 14 802, през първите 6 месеца на годината. На ден са обработвани над 800 обаждания. Това съобщиха от НОИ. Повече от половината въпроси са били за изплащането и обработването на болничните листове и обезщетенията за майчинство. 40% от хората са питали за..

публикувано на 18.07.24 в 09:25