Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хебър се класира за групите на Шампионската лига

Снимка: bgvolleyball.com

Хебър се класира за груповата фаза на Шампионската лига по волейбол за мъже за втори пореден сезон. Българският първенец се наложи с 3:1  (26:28, 25:20, 25:17, 25:10) при гостуването си срещу Младост (Загреб) след 102 минути.

Старши треньорът на пазарджишкия отбор Камило Плачи започна със състав: Александър Туш, Петър Премович, Якопо Масари, Тодор Алексиев, Виктор Йосифов, Николай Николов и либерото Теодор Салпаров.

Хърватите поведоха с 10:7, а Хебър обърна до 18:16 в своя полза, но в края на гейма волейболистите на Младост бяха по-настойчиви и спечелиха драматично с 28:26. 

Това не смути "тигрите" и те дадоха началото на обрата във втората част, намалявайки значително грешките. Включването на Симон Хирш се оказа решително и българският шампион изравни след 25:20.

В третата част, която се оказа решителния за крайния изход на сблъсъка, а "тигрите" не срещнаха никакви трудности и водеха с 10:7 и 20:14, за да поведат след 25:17. 

В последния гейм Хебър беше пълен господар на полето и приключи двубоя при 25:10, печелейки за втори път срещу този противник след силна игра в нападение.

Тодор Алексиев реализира 17 точки за българския отбор, а неговият съотборник Якопо Масари добави още 10.

За домакините Клеменс Екер отбеляза 15 точки.


По публикацията работи: Христо Денев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Наско Сираков

Наско Сираков: Нека запалянковците имат още малко търпение за стадиона

Мажоритарният собственик Наско Сираков призова запалянковците на футболния клуб Левски за "още малко търпение" по темата със строеж на нов стадион и заяви, че "99 процента от нещата, които се казват (по медиите), не са истина, а спекулации". Клубният президент добави, че по проектите е свършена много работа и са "похарчени доста пари"...

публикувано на 24.09.24 в 20:29
Георги Кабаков

Георги Кабаков с ново престижно назначение от УЕФА

Реферът ни Георги Кабаков ще ръководи престижен мач от турнира "Лига Европа", УЕФА му повери Рома – Атлетик (Билбао). Двубоят от първия кръг новия формат на турнира е в четвъртък (26 септември) от 22:00 часа на стадион "Олимпико" в Рим. Българският съдия получи среща и при старта на обновения вариант в Шампионската лига. 38-годишният..

публикувано на 24.09.24 в 19:58
Спартак (Вн)

Собственикът на Спартак (Вн) с подкрепа към треньора

Собственикът на първодивизионния футболен клуб Спартак (Варна) Павлин Николов излезе с официално изявление за създалото се напрежение и недоволството на запалянковците към новия старши треньор на отбора Кирякос Георгиу. Благодетелят на “соколите” заяви пълна подкрепа към гръцкия специалист и заплаши, че ще спре финансирането, ако ситуацията не..

публикувано на 24.09.24 в 17:54
Адриан Андреев

Адриан Андреев отпадна на старта в Лисабон

Адриан Андреев загуби в първия кръг на турнира по тенис на клей от сериите "Чалънджър" в Лисабон (Португалия) с награден фонд 120 950 евро. Българинът, който влезе в основната схема като "щастлив губещ" от пресявките, отстъпи пред квалификанта Клеман Табур (Франция) с 6:3, 3:6, 4:6 за 2:17 часа. 23-годишният Андреев спечели първия сет, но в..

публикувано на 24.09.24 в 16:28
Григор Димитров

Григор Димитров започва срещу квалификант в Пекин

Григор Димитров ще играе срещу квалификант в първия кръг на турнира по тенис на твърда настилка в китайската столица Пекин с награден фонд 3,89 милиона долара. Димитров е 10-и в световната ранглиста и при успех на старта ще срещне във втория кръг победителя от мача между Иржи Лехечка (Чехия) и Педро Мартинес (Испания). На четвъртфиналите..

публикувано на 24.09.24 в 16:24

Аоияма спира със сумото

Българинът Даниел Иванов-Аоияма, който достигна до третия най-висш ранг в сумото "секиваке", прекратява спортната си кариера, съобщава японската сумо асоциация, цитирана от агенция "Киодо". 38-годишният Аоияма, който е роден в България, но има японски паспорт от 2022 година, ще остане в спорта под по-старото си име Иватамо и ще тренира млади сумисти в..

публикувано на 24.09.24 в 15:44

Протест във водната топка срещу "едноличното управление" на председателя

Голяма част от клубовете ни по водна топка готвят протест срещу Управителния съвет и председателя Дарий Дановски. Причинита е, че на последното общо събрание с мнозинство от 11 гласа от общо 19  са били избрани нови органи за ръководство и нов шеф – Николай Атанасов, но те не могат да бъдат вписани заради съдебно обжалване на два от другите..

публикувано на 24.09.24 в 15:38