Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Локомотив и ЦСКА София се стягат за здрава битка в Пловдив

Локомотив Пд - ЦСКА София
Снимка: БГНЕС

Днес ще се състои отложеният мач от 7-ия кръг на първенството между Локомотив Пд и ЦСКА София. Началото е 17,15 часа. Двубоят трябваше да се състои в края на август, но БФС го отложи заради ангажиментите на "червените" в турнира Лига на конференциите.

В последните няколко години гостуванията на "Лаута" сериозно стряскат ЦСКА София. "Червените" спечелиха само една от последните си 5 визити за първенство и загубиха останалите 4. Локомотив е в серия от 3 поредни победи у дома - два пъти с по 2:0 и веднъж с 2:1. Другият им успех отново е без допуснат гол - 1:0. Освен това, от общо 26 успеха на "смърфовете" срещу "армейците", 24 са в Пловдив.

Затова в предстоящия мач ЦСКА София ще трябва да се пребори с кошмарите си, за да запише четвърта поредна победа извън София и да остане здраво стъпил на първото място. Авансът им пред Лудогорец на върха в класирането е две точки, но шампионите имат мач по-малко.

Иначе ЦСКА София рядко не печели през сезона, като това се случи на само три пъти до този момент. В предишния кръг „армейците“ надвиха Арда с 3:1. Това бе седма визита за тях, а успехът едва четвърти навън. Всички грешни стъпки за „червените“ бяха далеч от дома.

В петък Локомотив Пловдив стигна само до 0:0 срещу Пирин. Тимът се движи на четвъртата позиция и определено оценката за Александър Томаш начело на клуба е добра. Този път съперникът обаче е много класен и добре познат на треньора на "смърфовете". 


По публикацията работи: Светослав Табаков


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Томас Бах - президент на МОК

Томас Бах: Хелиф и Лин са родени жени

Международният олимпийски комитет (МОК) иска да запази бокса в програмата на Игрите за Лос Анджелис 2028, каза президентът на организацията Томас Бах. През юни 2023 година сесията на МОК отне членството на Международната боксова асоциация (IBA), тъй като федерацията, лишена от правото да провежда олимпийските квалификации през 2019-а, не можеше да реши..

публикувано на 03.08.24 в 14:37

Националът Йордан Минчев сменя Балкан Ботевград с Белгия

Баскетболният национал Йордан Минчев ще продължи кариерата си в първенството на Белгия, след като подписа договор за следващия сезон със Спиру Шарлероа, обявиха от клуба с публикация в социалните мрежи. През последния сезон той игра за Балкан Ботевград, към който се присъедини към отбора през есента на 2023 година от румънския Сибиу и изигра 37 мача...

публикувано на 03.08.24 в 11:38

Кристиан Василев завърши 14-ти в гребането

Българският гребец Кристиан Василев се класира на 14-то място на скиф на Олимпийските игри в Париж, след като завърши на втората позиция във финал C. Василев се движеше трети в първите 1500 метра, но направи много силна атака във финалните 500, с която изпревари бразилецът Лукаш Вертен Ферейра. Крайното време на българина беше 6:44.61, а по-бърз от..

публикувано на 03.08.24 в 10:58

Български експонат обогати Олимпийския музей в Лозана

Олимпийската шампионка с ансамбъла на България по художествена гимнастика от Токио 2020 Стефани Кирякова подари свое трико на Олимпийския музей на МОК в Лозана. "Да видиш трикото си на снимка е едно. Но да преживееш олимпийския музей, където е събрана историята на олимпийските игри от тяхното начало и да осъзнаеш, че си част от това, е съвсем различно...

публикувано на 03.08.24 в 10:19
Треньорът на ЦСКА София Томислав Стипич.

Спартак (Варна) - ЦСКА София пряко по "Хоризонт"

Третият кръг във футболното ни първенство продължава с два мача. От 19 часа Спартак Варна – ЦСКА София, който ще предаваме пряко по "Хоризонт" в предаването "Спорт и музика". Дотук Спартак е с победа и равенство, а ЦСКА София с победа и загуба. От 21,15 часа играят Лудогорец и Арда. Шампионите стартираха с победа в единствения си мач досега, а..

публикувано на 03.08.24 в 07:44
Леон Маршан отново триумфира.

Четвърто злато за Леон Маршан (шампионите)

Плувецът Леон Маршан спечели четвъртия си златен медал – на 200 метра съчетано, с 1:54,06 минути и подобри олимпийския рекорд на Майкъл Фелпс. В леката атлетика, в бягането на 10 000 метра угандиецът Джошуа Чептегей също записа олимпийски рекорд с 26:43,14 минути. Медалисти от седмия ден на Олимпийските игри в Париж: спортна стрелба, 50 метра..

публикувано на 03.08.24 в 06:12
Левски с трета поредна победа от началото на сезона в Първа лига

Левски с трета поредна победа от началото на сезона в Първа лига

Отборът на Левски постигна трета поредна победа от началото на сезона в Първа лига. „Сините“ надиграха с 2:0 Локомотив (Пловдив) като гост в среща от третия кръг на шампионата. Асими Фадига в 9-ата минута и Мустафа Сангаре в 85-ата бяха точни за успеха на столичния тим.  По този начин играчите на Станислав Генчев вече имат пълен актив от 9 точки и..

публикувано на 02.08.24 в 23:19