Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Американките спечелиха отборната титла на СП по спортна гимнастика

Съставът на САЩ спечели титлата в отборната надпревара при жените на световното първенство по спортна гимнастика в Ливърпул (Великобритания). В изключително оспорвано състезание тимът в състав Джордан Чайлс, Шайлис Джоунс, Лейн Уонг, Скай Влейкуан воден от олимпийската шампионка Джейд Кери събра 166.564 точки и стъпи на световния връх, а с това си гарантира и олимпийска квота за Игрите в Париж през 2024 година.

Страхотно състезание, второ място и виза за Париж и за домакините от Великобритания. Отборът с двете сестри Дженифър и Джесика Гадирови в редиците си и в компанията на Один Ашмпонг и Доржина Мае Фентон събра от 12 изпълнения (по три игманстички на уред играят) сбор от 163.363 точки.


Бронзов медал и място в олимпийския турнир във френската столица след две години със актив от 160.563 точки си осигури и тимът на Канада. Това е първо отличие от световно първенство за Елибает Блек, Денели Падрик, Емма Спенс, Сидни Тънрър и Лаури Деноми.

Олимпийската шампионка Ребека Андраде и нейната оценка от 15.166 точки - най-високата в отборния финал1 не беше достатъчна за да осигури място на почетната стълбичка на състава на Бразилия, който остана четвърти със сбор от 159.661 точки.


На пета позиция се наредиха гимнастичките на Италия - 159.463 точки, шести е състава на Китай със 157.529 точки, седми и осми  завършиха съответно отборите на Япония - 156.964 точки и на Франция със 155.863 точки.


По публикацията работи: Кръстина Иванова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Антъни Генов отпадна в първия кръг в Добрич

Играещият с "уайлд кард" Антъни Генов претърпя поражение в първи кръг на турнира по тенис на клей от сериите "Чалънджър" в Добрич с награден фонд 36 900 евро. Надпреварата се провежда на кортовете на ТК "Изида".  Българинът отстъпи на Моез Ешарги от Тунис с 6:3, 4:6, 6:7(3). Първият сет беше изключително динамичен, като Генов изоставаше с..

публикувано на 19.08.24 в 19:54

Белгиец спечели третия етап от Обиколката на Испания

Белгийският колоездач Ваут ван Арт от тима Висма-Лийз а Байк спечели третия етап от Обиколката на Испания. Той измина разстоянието между Лоуза и Кастело Бранко в Португалия от 191,2 км за 4:40.42 часа. Ван Арт изпревари при финалния спринт австралиеца Кейдън Гроувс, спечелил втория етап, от Алпесин-Десюнинк и испанеца Жон Аберастури Исага..

публикувано на 19.08.24 в 19:53

Левски показа грешките на Кабаков, не го иска вече

Ръководството на Левски излезе с ново изявление срещу главния съдия на мача с Лудогорец (0:1) от уикенда - Георги Кабаков. Вчера "сините" нарекоха арбитъра "пловдивски ибрикчия", на което по-рано днес от Съдийската комисия на БФС реагираха остро. Левски продължи атаката с ново съобщение на сайта си, в което показват нагледно допуснаните според тях..

публикувано на 19.08.24 в 16:37
 Фабиан Нюрнбергер (с номер 15) ще играе за националния ни отбор

Илиан Илиев повика Фабиан Нюрнбергер в националния отбор

Левият халфбек Фабиан Нюрнбергер бе извикан в националния ни отбор по футбол за първи път и ще бъде на разположение на селекционера Илиан Илиев за мачовете с Беларус и Северна Ирландия от Лигата на нациите, които ще се играят в началото на септември. Нюрнбергер беше забелязан и поканен да играе за България още при селекционера Георги Дерменджиев..

публикувано на 19.08.24 в 14:20

Финансови разминавания бавят трансфера на Квадво Дуа в АЕК /Атина/

Трансферът на швейцарския нападател на Лудогорец (Разград) Квадво Дуа е бил обсъждан на най-високо ниво в гръцкия АЕК (Атина), съобщава сайтът monobala.gr.  Явно е, че българските шампиони и АЕК са стигналали до споразумeние за трансферната сума, защото като единствен проблем се споменава "финансова дистанция между АЕК и футболиста, но няма да отнеме..

публикувано на 19.08.24 в 14:06
Александър Донски

Александър Донски и Николай Неделчев преминаха квалификациите в Добрич

Александър Донски и Николай Неделчев преминаха квалификациите на турнира по тенис в Добрич от сериите "Чалънджър" с награден фонд от 36 900 евро. Във втория квалификационен кръг 26-годишният Донски победи със 7:6(6), 6:4 австриеца Давид Пихлер след час и 44 минути игра. Донски водеше с пробив в края на първия сет, а в десетия гейм имаше и..

публикувано на 19.08.24 в 14:03
Мамаду Диара

Локо (Сф) привлече френски защитник

Френският бранител Мамаду Диара вече е част от Локомотив (София), съобщиха от клуба.  25-годишният футболист завърши успешно пробния си период и днес подписа своя договор с "железничарите". Високият 192 сантиметра бранител е защитавал цветовете на клубове от своята родина, както и на словенски Копер.   Диара парафира едногодишен контракт с..

публикувано на 19.08.24 в 14:02