Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Три общини в област Велико Търново още нямат договори за снегопочистване

Снимка: Здравка Маслянкова

Три от десетте общини в област Велико Търново все още нямат сключени договори за поддържка на пътната мрежа и снегопочистването. Извършват се довършителни работи и по републиканската пътна мрежа.

Заради обжалвания на обществените поръчки, във високопланинските общини Елена и Златарица и в най-малката Сухиндол все още няма сключени договори за снегопочистването, заяви областният управител на Велико Търново Георги Гугучков и уточни: 

„Има необходимата организация при усложнена обстановка да бъде снабдено населението с продукти от първа необходимост“. 

С 937 километра републиканска пътна мрежа Великотърновска област е пета в страната по дължина на държавните шосета, за които трябва да се осигури зимна поддръжка. Все още има неприключили ремонти, посочи директорът на Областното пътно управление Венцислав Ангелов и допълни: 

„Текат все още процедури по оборудване на техника и доставката на инертни материали и техническа сол“. 

От електроразпределителното дружество заявиха, че са направили нужната профилактика на мрежите средно и ниско напрежение, осигурени са 60 аварийни екипа. Ще има ли и тази зима населени места за дълго време без ток – директорът на дружеството Пенчо Минчев заяви: 

„Гаранция на 100 процента няма кой да даде наистина. Много зависи от ситуацията“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Листите в Пазарджик оглавяват: Васил Божков, Андрей Чорбанов, Екатерина Захариева

Бизнесменът Васил Божков ще е водач на листата на КП "Център“ в Пазарджик.  Коалицията ще се яви на изборите на 9-ти юни с листа от 9 кандидати за депутати. Вече са ясни и водачите на другите партии в областта. Листата на ДПС в Пазарджик този път оглавява досегашният евродепутат Искра Михайлова. При БСП няма промяна и водачът на..

публикувано на 07.05.24 в 10:16

Задържаха 43-годишна жена за насилие над съпруга й във Велико Търново

Полицията във Велико Търново задържа 43-годишна жена за упражнено домашно насилие над нейния съпруг. Сигналът в полицията е подадени миналата нощ за семеен скандал в жилище във Велико Търново. Полицейският екип е намерил 52-годишния съпруг с рана на рамото. Установено е, че същата вечер в условията на домашно насилие жената е нанесла..

публикувано на 07.05.24 в 10:12
Снимката е илюстративна

Йоана Маринова: У нас е най-висок ефектът на социалните неравенства върху уменията на децата

България за разлика от другите държави показва най-висок ефект на социални неравенства върху уменията на децата на 15-годишна възраст. Това означава, че пропастта у нас е изключително голяма. Образованието не се дърпа нагоре от една шепа елитни училища. Ние, за да преодолеем неравенствата, трябва да се съсредоточим върху училищата , където..

публикувано на 07.05.24 в 10:08
Съпредседателят на парламентарната група на ПП-ДБ Кирил Петков

Кирил Петков е начело на листата за депутати на ПП-ДБ от Перник

Кирил Петков оглавява листата в Перник на "Продължаваме промяната – Демократична България". Водачът от предходните два избора – за 48-о и 49-о Народно събрание,  Бойко Рашков е поставен на второ място, но запазва шанса си за парламента, тъй като Петков е начело на листа и в София. Осем кандидат-депутати са включени в листата на коалицията...

публикувано на 07.05.24 в 10:06
Камиони на Египетския Червен полумесец с хуманитарна помощ влизат от Египет в ивицата Газа през граничния пункт

Израелската армия е поела оперативен контрол над пункта "Рафах"

Израелската армия обяви, че е поела оперативен контрол над пропускателния пункт "Рафах" на границата с Египет, както и че специални сили проверяват района, предава Ройтерс.  От агенцията уточняват и че повечето хора от града, както и някои международни организации, вече са се евакуирали. Продължават преговорите в Кайро за мир в Газа..

публикувано на 07.05.24 в 10:01
Сергей Бойко

Сергей Бойко: Хората в Русия, които подкрепят режима на Путин, не са толкова много

Хората в Русия, които подкрепят режима на Путин, не са толкова много. Това заяви в интервю за БНР руският опозиционер Сергей Бойко - бивш координатор на щаба на покойния опозиционер Алексей Навални в Сибир и бивш общински съветник в Новосибирск. Според него, режимът на Владимир Путин може да остане на власт още дълго време. "Не бих казал,..

публикувано на 07.05.24 в 09:53

Без влакове в югоизточна Англия заради тридневна стачка

Повечето влакове няма да се движат  днес  в югоизточна Англия, включително по ключови маршрути до и извън  Лондон, след  като машинистите започнаха тридневни непрекъснати стачки срещу националните железопътни оператори. Машинистите, които членуват в профсъюза “ Аслеф“ , стачкуват 24 часа във вс ички  английски  железопътни компании  между..

публикувано на 07.05.24 в 09:45