Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прокуратурата иска постоянен арест на задържания за подкуп граничар

Снимка: БГНЕС

Прокуратурата внесе искане в Софийския градски съд за постоянен арест на служителя на Граничната полиция, който в петък беше задържан при получаване на подкуп от 2000 лева.

Мъжът, който е работил в отдел "Технически сектор и въоръжение", е поискал парите от представител на фирма-доставчик на технически средства за охрана на границата. Те са били процент от стойността на обществена поръчка  за гранично оборудване.

Банкнотите са били белязани и описани, а служителят на Гранична полиция е задържан след получаване на сумата, съобщиха от прокуратурата.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Путин положи клетва за нов президентски мандат

Руският президент Владимир Путин положи клетва за нов 6-годишен президентски мандат. "Заклевам се при изпълнението на правомощията на президента на Руската федерация да зачитам и защитавам правата и свободите на човека и гражданина, да спазвам и защитавам Конституцията на Руската федерация, да защитавам суверенитета и независимостта,..

публикувано на 07.05.24 в 12:48

Ваня Григорова начело на листата на "Солидарна България" за евровота

Ваня Григорова ще води листите на "Солидарна България" за европейските избори и в 25 МИР - София в битката за националния парламент. Днес от формацията регистрираха листите си в ЦИК и в районните избирателни комисии. "ЛЕВИЦАТА“ регистрира листата си за европейските избори в ЦИК Григорова обясни мотивите да участва и в двата вида вота и..

публикувано на 07.05.24 в 12:27

Радев подписва декларация за стратегическо партньорство между България и Азербайджан

Декларация за стратегическо партньорство между България и Азербайджан подписват утре президентите на двете страни в рамките на официалното посещение на държавния глава Румен Радев в Баку. Визитата на българската делегация е по покана на президента на Азербайджан Илхам Алиев. Във фокуса на посещението ще бъдат укрепването и..

публикувано на 07.05.24 в 12:13
Иван Брегов

Иван Брегов: Прокуратурата отдавна е част от политическия живот и от изпълнителната власт

Прокуратурата много отдавна е част от политическия живот и от изпълнителната власт. Това заяви пред БНР Иван Брегов от Правната програма на Института за пазарна икономика. "Нормативно имаме една прокуратура, която е част от съдебната власт. Тя не дължи отчет пред обществото за работата си, получава добри бюджетни средства и се пази зад собствените..

публикувано на 07.05.24 в 12:00
Юлиан Попов

Юлиан Попов: Да се направи достъпа на Витоша платен за леки коли

Бих ограничил достъпа на автомобили на Витоша и увеличаването на ресурса за природните инвестиции за поддръжката на природата и цялата инфраструктура. Това би направил бившият екоминистър Юлиан Попов, ако от него зависеше решаването на проблемите в планината Витоша. "Трябва да се преосмисли статута на Витоша и в някаква форма да се..

публикувано на 07.05.24 в 11:59

"ЛЕВИЦАТА“ регистрира листата си за европейските избори в ЦИК

Коалиция "ЛЕВИЦАТА“ регистрира листата си за европейските избори в ЦИК. Според водача на листата Валери Жаблянов целта е да спечелят най-голям дял от доверието на левите избиратели. "Тръгваме с нагласата, че '"ЛЕВИЦАТА“ отразява в най-голяма степен очакванията на българското общество за достойно участие на България в Европейския съюз, за..

публикувано на 07.05.24 в 11:28

Фандъкова поема към законодателната власт с амбиция за развитие и стабилност

ГЕРБ-СДС регистрираха листата си в лидерския 25-ти многомандатен избирателен район София. Водач на листата е лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, а втора - бившият кмет на столицата Йорданка Фандъкова. Пред журналисти тя заяви, че поема към законодателната власт с амбицията за развитие и стабилност. "Водач на листата е нашият лидер г-н..

публикувано на 07.05.24 в 11:21