Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пет европейски титли за България от шампионата по кикбокс за мъже и жени в Анталия

Пет титли спечелиха българските състезатеи на европейското първенство по кикбокс в Анталия. В последния ден на шампионата националите триумфираха в още два финала.

Кирил Илиев вече е двукратен европейски шампион след като спечели златото в два отделни стила на татами (киклайт контакт и лайт контакт) в категория  57 килограма.

В същият стил, но при жените Калина Колева стана европейска вицешампионка в категория 55 килограма. Преди това тя взе и бронз в другият стил на татами, в който участва пойнт файтинг.

При жените Александра Димитрова стана носителка на титлата побеждавайки категорично представителката на домакините Емине Аслан в категория 52 килограма, стил Фул контакт. Златото  на Димитрова е с огромна тежест, заради звездната визитка на съперничката й. Емине Аслан е двукратна световна шампионка от първенствата през 2021 и 2019 година.

С това общия актив на България от шампионата в Анталия е - 5 европейски титли, 5 сребърни отличия и 10 бронза.


Европейски шампиони станаха :

Борислав Радулов - стил пойнт файтинг, кат. -57кг

Кирил Илиев - стил лайт контакт, кат. -57кг

Кирил Илиев - стил киклайт, кат. -57кг

Огнян Мирчев -стил К1, кат. -63.5кг

Александра Димитрова -стил фул контакт, кат. -52кг

Със сребърни медали от Европейското в Анталия ще се завърнат националите :  

Калина Колева - стил киклай, -55кг

Кристина Николова - стил киклайт, кат. -50кг

Марио Аржанов - стил фул контакт, кат. -54кг

Али Юзеир -стил К1, кат. -75кг

Христо Калайджиев - стил лоу кик, кат. -86кг

Бронзови медалисти са :

Калина Колева – стил пойнт файтинг, кат. -55кг

Кристина Николова - стил пойнт файтинг, кат. -50кг

Кристина Николова - стил лайт контакт, кат. -50кг

Иван Кръстанов  - стил киклайт контакт, кат. -79кг

Михаил Георгиев -стил киклайт, кат. -63кг

Петьо Футлев - стил киклайт контакт, кат. -69кг

Георги Денев - стил К1, кат. -57кг

Александър Рибников  - стил лоу кик, кат. -67кг

Илия Ненов - стил лоу кик, кат. -81кг

Теодор Христов - стил К1, кат. -81кг

Българският съдия Деница Миленкова получи приз за най-добър рефер на татами при жените. Камен Славов взе по-висока международна съдийска категория „В”


По публикацията работи: Кръстина Иванова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Британци окупираха челото в решетката на "Силвърстоун"

Британският пилот на "Мерцедес" Джордж Ръсел спечели квалификацията за Гран при на Великобритания, 12-и крът от сезона във Формула 1. Ръсел, който бе най-бърз и в третата свободна тренировка по-рано днес, спечели първата позиция в квалификацията за утрешното състезание, давайки най-добро време 1:25.819 минути на пистата "Силвърстоун". Второ място зае..

публикувано на 06.07.24 в 19:12

Африканец спечели втора етапна победа на Тура

Еритреецът Биниам Гирмай от отбора на Интермарше спечели втора етапна обиколка на Обиколката на Франция, като спечели осмия етап бе 183,4 см между Семюр-ан-Оксоа и Коломби-ле-дьоз-Еглиз.  Гирмай даде време от 4:04б50 часа и спечели етапа с финален спринт пред белгиеца Яспер Филинпсен от тима Алпесин-Десеюник. Друг белгиец - Арно Де Ли от тима..

публикувано на 06.07.24 в 19:09
Катрин Тасева

Катрин Тасева: Да спечелим три медала на олимпийските игри в Париж ще бъде трудна, но не и невъзможна задача

„Да спечелим три медала в художествената гимнастика на олимпийските игри в Париж ще бъде трудна, но не и невъзможна задача .Трудно, наистина е много трудно на съдиите психически да се настроят, че България е номер 1. Мисълта, че България е толкова силна в момента, също тежи на съдиите“, това заяви специално за БНР „златното момиче“ Катрин Тасева...

публикувано на 06.07.24 в 17:16

Виктор Николов спечели една от трите серии на международното състезание по картинг Sodi W Final в Генк

Пловдивчанинът Виктор Николов постигна победа в една от трите серии на международното състезание по картинг Sodi W Final в белгийския град Генк. 15-годишният български състезател спечели, след като взе първата позиция на метри от карирания флаг. В трите квалификации на клас Junior Kid, в които участие взеха 30 карта, Николов зае 29-о, 14-о и 10-о..

обновено на 06.07.24 в 15:18
Никола Цолов

Отложиха състезанието на Никола Цолов във Формула 3 на пистата "Силвърстоун"

Спринтовото състезание във Формула 3 на „Силвърстоун” беше отложено заради силния дъжд и лошото време на британската писта. Първоначално рейс директорът на два пъти отлага излизането на колите на стартовата решетка и прати колата на сигурността на трасето да провери условията, но се оказа, че дъждът се усилва, локвите стават все повече и по-големи и ще..

публикувано на 06.07.24 в 13:58

Славия и Локомотив (Пд) печелят в контроли

Славия победи с 2:0 като гост Марек в контролна среща. С двубоя на стадион “Бончук” приключи подготвителният лагер на “белите” в Банско. Голове на Роберто Райчев и Кристиан Балов след почивката осигуриха четвъртия пореден успех в предсезонните проверки за отбора, воден от Златомир Загорчич. Удари на Иван Минчев и капитана Галин Иванов срещнаха гредите..

публикувано на 06.07.24 в 13:57

Приключи ли Кристиано Роналдо с Португалия?

Кристиано Роналдо безспорно е една от най-големите знаменитости на нашето съвремие. И не само във футбола. Там е ясно - петрактен носител на “Златната топка” и най-добрият голмайстор в историята. Поне това сочи статистиката. На Европейското първенство в Германия обаче Кристиано не успя да постави своя отпечатък. Поне не позитивен. Желанието и хъсът..

публикувано на 06.07.24 в 12:07