Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България с 24 състезатели на младежкото СП по скокове на батут в "Арена София"

България ще бъде представена от 24 състезатели в на световно първенство за възрастови групи по скокове на батут, което започва днес в "Арена София".
Спотистите ни ще се борят за отличията в олимпийската дисциплина - батут (индивидуално) и в синхронните скокове във възрастите от деца 11-12 години до младежи и девойки. За шест от тях това ще бъде дебют в шампионат на планетата.
Първи на батута своите комбинации в олимпийската дисциплина - батут (индивидуяално) в групата на 13-14 годишните момичета  ще изиграт Антония Тодорова, Радост Пеева, Мариана Узунова и Кристъл Стоянова, а при момчетата - Пресиян Вандев.
В снихронните скокове във възраст 11-12 години при момичетата ще ни представят Мирела Косева/Сияна Павлова и Микаела Христова/Преслава Пенчева, а при момчетата ще разчитаме на Цветин Стоянов/Георги Георгиев.

По публикацията работи: Кръстина Иванова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Плувци и гимнастици заминаха за олимпийската столица

Първите български спортисти, които ще влязат в олимпийското село отпътуваха рано тази сутрин за Париж.  От летище София днес за френската столица заминаха състезатели, треньори и специалисти от щабовете по плуване и спортна гимнастика.  Първите български олимпийци, които ще влязат днес в олимпийското село са състезателите по плуване Габриела Георгиева,..

публикувано на 19.07.24 в 09:29
 Виктор Кампенартс

Виктор Кампенартс спечели 18-ия етап от Обиколката на Франция

Белгиецът Виктор Кампенартс от отбора на Лото-Дестини спечели 18-ия етап от Обиколката на Франция - 179,5-километровата дистанция от Гап до Барселонет. 32-годишнят Кампенартс бе в откъсване, но победата му бе изкована във финален спринт срещу французина Матео Верше (ТоталЕнерджис) и поляка Михал Квятковски (Инеос), които завършиха с време, рано на..

публикувано на 19.07.24 в 07:03
Кале Рованперя

Кале Рованперя поведе в рали Латвия

Кале Рованперя е лидер след пролога на рали Латвия, осми кръг от световния шампионат по автомобилизъм на различни настилки.  Финландският пилот на Тойота води със 7:28.5 минути след първите километри на надпреварата. На втора позиция е белгиецът Тиери Нювил с Хюндай, докато трети за момента е Себастиен Ожие (Франция) с Тойота. Състезаващият се с..

публикувано на 19.07.24 в 06:43

ЦСКА 1948 научи съперника си в турнира Лига на конференциите

Отборът на Будучност ще бъдесъперник на ЦСКА 1948 във втория квалификационен кръг на турнира Лига на конференциите. Будучност се класира за втория квалификационен кръг в турнира Лига на конференциите.  В среща-реванш отборът от Черна гора победи с 3:0 у дома Малишева от Косово и след общ резултат 3:1 си осигури двубой срещу ЦСКА 1948. Игор Иванович..

публикувано на 19.07.24 в 06:38
Душан Керкез

Душан Керкез: Заслужавахме да продължим

Старши треньорът на Ботев (Пловдив) Душан Керкез не скри задоволството си от продължаването на неговия отбор във втория квалификационен кръг на турнира Лига Европа. "Канарчетата" стигнаха до равенство 2:2 при гостуването си на Марибор и с общ резултат 4:3 отстраниха словенския тим. "Искам да поздравя футболистите за страхотно представяне,..

публикувано на 19.07.24 в 00:00
Ботев отстрани Марибор след 2:2 в Словения

Ботев (Пд) отстрани Марибор и продължава в Лига Европа

Носителят на Купата на България Ботев (Пловдив) се класира за втория квалификационен кръг на футболния турнир Лига Европа след като направи 2:2 при гостуването си на словенския Марибор в реванша. В първата среща пловдивчани бяха спечелили с 2:1. В 13-ата минута Ян Репас откри резултата в полза на домакините. Той получи пространство да..

публикувано на 18.07.24 в 23:39
Йоана Георгиева

Йоана Георгиева е на полуфинал в Пловдив

Йоана Георгиева се класира на полуфинал на 500 метра едноместен каяк при жените до 23 години на Световното първенство по кану-каяк в Пловдив. 21-годишната българка завърши на второ място в серията си и така се класира за полуфиналите. Тя попадна във втората от трите полуфинални серии, която е насрочена за събота (20 юли) от 17:09 часа...

публикувано на 18.07.24 в 18:39