Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Настояват за лабораторен анализ на АПИ на първокласния път София - Варна между Микре и Сопот заради катастрофи

Снимката е илюстративна
Снимка: БГНЕС

Областният управител на Ловеч Светослав Славчев настоява Агенцията "Пътна инфраструктура" да направи лабораторен анализ на пътната настилка в участъка от първокласния път София - Варна между селата Микре и Сопот и в района на село Голец, където миналата седмица станаха няколко тежки катастрофи.

От областната администрация в Ловеч са изискали от АПИ  лабораторен анализ на пътната настилка в участъка след последните катастрофи там, поясни областният управител Светослав Славчев.

"За да видим  дали проблемът е в асфалтовата настилка или  проблемът е във високата скорост, с която водачите преминават през този участък, за възникналите ПТП-та. Да се направят лабораторни изследвания на пътната настилка".

Славчев допълни, че след последните катастрофи в критичния от години участък е получил сигнали от водачи и пътни полицаи, че настилката там е износена.

"Те се съмняват, че самата пътна настилка е износена и няма необходимото сцепление с гумите на автомобила, което е предпоставка най-вероятно за ПТП-та".





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Мъж паркира автомобила си до президентството и се опита да влезе

Мъж във видимо неадекватно състояние паркира автомобила си в близост до сградата на президентската администрация и се опита да влезе там. Инцидентът е станал около към 12:30. Органите на реда са извели мъжа от периметъра на сградата.  По-късно той отново се е върнал с намерение да влезе вътре, но е бил отстранен.

публикувано на 28.03.24 в 16:33

Европейската прокуратура започна обиски в два хотела в бълтарски ски курорт

Европейската прокуратура в София започна обиски в два хотела в български ски курорт като част от разследване на измама със субсидия за Covid-19, съобщават от офиса в Люксембург. През 2020 и 2021 година, фирмата е получила 220 хиляди евро от европейския социален фонд по три оперативни програми. Субсидиите са били предназначени за компенсация на..

публикувано на 28.03.24 в 16:30
Десислава Танева

Имотите от държавния фонд - под наем или аренда само чрез търг

Отдаването под наем или аренда на имоти от държавния поземлен фонд ще се извършва само чрез търг. Това реши парламентът с окончателно приемане на промените в Закона за собствеността и ползването на земеделските земи. Така отпада възможността за провеждане на конкурси. Редът за разпределение на пасища, мери и ливади ще се извършва от комисия,..

публикувано на 28.03.24 в 16:03

Пуснаха под парична гаранция мъж от монтанско село, блудствал с малолетно момиче

53-годишен жител на монтанското село Лехчево е бил задържан за блудствени действия спрямо малолетно момиче от селото . Сигналът за престъплението бил подаден от майката на момичето в понеделник в РУП - Монтана.  От снетите сведения от потърпевшата било изяснено, че престъплението е извършено преди две седмици в дома ѝ от 53-годишен местен..

публикувано на 28.03.24 в 15:56

Мобилно приложение показва в коя аптека можем да намерим дадено лекарство

Налично ли е дадено лекарство в аптечната мрежа и в коя аптека може да се намери – такава информация могат да получат хората чрез подаване на сигнал за липсващ медикамент през мобилно приложение. То е активно и беше представено от Българската асоциация на търговците на едро с лекарства и Асоциацията за развитие на паралелната търговия с лекарства...

публикувано на 28.03.24 в 15:54

Софийската митница с нов директор

Териториалната дирекция "Митница София“ е с нов директор - Павел Манченко, който до момента беше представител на Агенцията в Постоянното представителство на България към Европейския съюз.  Манченко има над 27 години стаж в системата на митниците, заемал е различни експертни и ръководни длъжности.  Досегашният ръководител на териториалната дирекция..

публикувано на 28.03.24 в 15:47

В молдовския град Тараклия ще бъде открит филиал на Русенския университет

В молдовския град Тараклия ще бъде открит филиал на Русенския университет, стана ясно от постановление на Министерския съвет. От 2016 г. ръководството на Русенския университет полага усилия за откриване на свой филиал в молдовския град Тараклия и с постановление на Министерския съвет това вече е възможно. В началото се предвижда обучението да..

публикувано на 28.03.24 в 15:46