Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

"Новини с добавена стойност" с Г-н Балев: Борбата на естествения интелект в собствен жизнерадостен сос

Снимка: Шарж: Алла и Чавдар Георгиеви

Борбата на естествения интелект в собствен жизнерадостен сос

Здраве желаем във всяко едно отношение, скъпи съучастници, нашият бюлетин “Новини с добавена стойност” днес изпълняваме в стил депресивен алегро виваче пънк-рок. 

Днес ще противопоставим естествения интелект, с неговите малки недостатъци, срещу изкуствения интелект, с неговата безчувствена същност.

В нашето поприще клоунско, на трудовото поприще в средата, има едно професионално заболяване - клоунът винаги е тъжен, както пееха Алла Пугачова, Васил Найденов, Уилям Шекспир и кой ли не. Това е дори някакво клише - клоунът сваля маската и виждаме лице, потънало в мирова скръб - като на полско-литовския кралски шут Станчик. А Слави Трифонов, когато не се смее сардонически на сцената, е толкова намръщен, че като го видя, почвам да се оглеждам за мазе, бункер, гръмоотвод - подгонва ме бледният ужас. 

Аз обаче не страдам от това заболяване - клоунска депресия, защото не пиша смешно и няма какво да компенсирам. Аз съм принципен противник и опонент на чувството за хумор, създател съм на жанра “многосрадална сатира”.

Губернаторът на Курганска област- Вадим Шумков, пък е опонент на общественото страдание и депресия. Шумков писа тия дни, че младото поколение в Русия страда от депресия, защото слуша западна музика. 

Не заради войната, безпаричието и неосталинизма, а заради западната музика линее нашто поколение! 

Логиката на губернатора е следната: руската младеж, казва той, слуша музика, написана от потомци на афроамерикански роби, това оказва лошо психологическо въздействие, младежта получава разстройство и сътресение на чувствата. 

Логиката е правилна - черните роби в американските щати навремето превивали гръб на памуковите плантации, живеели и работели в ужасни условия, пеели тъжни песни за робското тегло. И от тая черна народна мъка са произлезли повечето направления в американската популярна музика. Както от Кутията на Пандора тръгнали проблеми по Земята, така от памуковите плантации с черните роби тръгнала нещастната музика на унижените и оскърбените. И сега оказва такова пагубно въздействие върху народа богоносец.

Както казва и Ботев - “Жътва е сега, пейте, робини, тез тъжни песни! Грей и ти, слънце, в таз робска земя!” 

То и у нас са останали някои такива синини от бича, следи от седлото и като цяло - маниакална депресия от срама на теглото.

Добре че има отделно взети хъшове, примерно в Народния театър - те никога не превиват гръб и не прекланят главица заради някакви бездуховни материални удобства. 

На жълтите павета също излизат понякога бунтовници, макар че ги наричат “такива-онакива” и лумпени. 

Излязоха, значи, да протестират срещу хартиената коалиция известен брой несъгласни букви в гражданското изречение. 

Но един интелигентен депутат от ГЕРБ нарече протестиращите “некъпани, малоумници, содомити и професори”. Не го знаех тоя депутат на име Андрей Рунчев, може би е имал много ярки парламентарни изяви. Но злите медии не го отразяват и той привлече вниманието към парламентарната си дейност, ползвайки скандален естествен интелект. Кой друг би се сетил да обижда хората, че са професори!

И ние в този момент разбираме, че естественият интелект ще се справи с изборите много по-добре от изкуствения интелект на машините. 

Друг един красив ум от ГЕРБ, Делян Добрев, също изяви своите предпочитания към естествения интелект. 

Аз, вика, разбирам, че в моята България има бунт на машините, но избирам да съм на страната на хората! Такива конфликти са описано още от Карел Чапек и сума ти фантасти, които винаги са на страната на хората срещу машините. Като Делян Добрев и Андрей Рунчев, който не харесва професори. Може би му приличат на компютри или микровълнови фурни. 

В град Хасково, между другото, викат на биологичните хора - кауни, сиреч пъпеши. 

Пъпешът също е вид естествен интелект с превъзходни качества. 

Не сме механизирани кауни, 

не сме бездушни някакви професори,

че ний сме произлезли от маймуни,

а не от жалки чипове-процесори! 


Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

САЩ обвиниха Русия, че не допуска инспекции по договора Нов СТАРТ

САЩ обвиниха Русия, че не допуска инспекции на ядрения си арсенал в нарушение на договора Нов СТАРТ. Договорът, който бе сключен през 2011-а и удължен за 5 години през 2021 година, ограничава броя на стратегическите ядрени оръжия, които двете сили могат да разположат, както и броя на бомбардировачите и ракетите с ядрени бойни глави по суша и..

публикувано на 31.01.23 в 22:53
Настимир Ананиев

Транспортното министерство извършва анализ на действащия договор за обществените жп превози

Министерството на транспорта и съобщенията извършва комплексен анализ на действащия договор за обществените железопътни превози на територията на България. Това съобщи заместник-министърът на транспорта Красимир Папукчийски в ресорната парламентарна комисия, която отхвърли искането за такъв анализ, внесено от депутати от БСП и "Възраждане"...

публикувано на 31.01.23 в 22:26

Депутатите са отхвърлили предложението за намаляване на срока за изменения в НПК и Закона за съдебната власт

Депутатите са отхвърлили предложение на “Демократична България” за намаляване от 7 на 3 дни на срока за предлагане на изменения в Наказателно-процесуалния кодекс и Закона за съдебната власт. Предложението е било отхвърлено с 88 на 84 гласа при 16 въздържали се, с което бе пропуснат шансът за приемане на механизъм за разследване на главния..

публикувано на 31.01.23 в 22:11
Олексий Резников

Олексий Резников получи от френския си колега обещание за още 12 гаубици “Сезар"

Украинската армия е пресякла опитите на руските войски да прекъснат достъпа до град Бахмут от останалите територии под контрола на Киев, заяви украински военен говорител. Докато сраженията за Донбас продължават министърът на отбраната Олексий Резников бе в Париж, където получи от френския си колега Себастиен Лекорню обещание за още 12..

публикувано на 31.01.23 в 21:55

ЕС не напредва достатъчно бързо при свързването на пазарите на електричество

ЕС не напредва достатъчно бързо при свързването на пазарите на електричество, така че да позволи на предприятията и гражданите да се възползват от електроенергия на най-изгодни цени, се посочва в доклад на Европейската сметна палата. Натрупани са закъснения при свързването на националните пазари на електроенергия поради слабости в управлението от..

публикувано на 31.01.23 в 21:51

Военен самолет "Спартан" успешно транспортира от София до Варна медицински екип при създала се донорска ситуация

Военен самолет "Спартан" успешно транспортира от София до Варна медицински екип при създала се донорска ситуация, съобщава БТА. Екипаж от 16-а авиобаза "Враждебна" излетя с транспортен самолет C-27J "Спартан" от летище София за летище Варна с цел осигуряване на въздушен транспорт на медицински екип при създадена донорска ситуация, съобщиха от..

публикувано на 31.01.23 в 21:26

Арести в Париж по време на поредния протест срещу пенсионната реформа

Няколко десетки демонстранти бяха арестувани в Париж по време на поредния масов протест срещу пенсионната реформа. Стигна се и до използването на сълзотворен газ. Акциите, организирани в цялата страна, бяха над 200.

публикувано на 31.01.23 в 21:15