Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 50 снимки в изложбата "Авиационни делници" в Плевен

Снимка: Латинка Светозарова

Фотографска изложба "Авиационни делници" беше открита в Плевен. Експозицията показва над 50 снимки, посветени на 110 години от създаването на Българската бойна авиация.

Снимките са на авиационните фотографи капитан инж. Иван Дончев, капитан инж. Димо Вичев, лейтенант инж. Михаил Йорданов, Огнян Стефанов и о.р. подп. инж. Николай Димов. Те представят ежедневието на българските военни авиатори. 

Инициативата е на Регионалния академичен център към БАН и се осъществява съвместно от Медицинския университет в Плевен и ВВВУ "Георги Бенковски". 

Повече по темата можете да чуете в звуковия файл. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Прокуратурата с подробности утре за акцията относно кредита, отпуснат от ББР на фирма на Гайтански

Служители на Антикорупционната комисия, прокурори и полицаи влязоха в имоти и офиси, свързани с бизнесмена Румен Гайтански-Вълка и с бившия директор на Българската банка за развитие Стоян Мавродиев. Акцията е във връзка с разследване на кредит в размер на близо 150 милиона, отпуснат на фирма на Гайтански от Българската банка за..

публикувано на 14.08.24 в 18:21
Владимир Савов

Зам.-председателят на КФН, който подаде оставка, отива на работа в Азия

Със 109 гласа "за", 36 "против" и 16 въздържали се Народното събрание освободи от длъжност заместник-председателя на Комисията за финансов надзор Владимир Савов, който подаде оставка. В комисията Савов ръководеше управлението "Застрахователен надзор".  Освободиха зам.-председателя на КФН От парламентарната трибуна той подчерта, че вече 10..

публикувано на 14.08.24 в 18:20

Бонбони с дрога са били раздадени в пакети с храна в Нова Зеландия

Бонбони с потенциално смъртоносно ниво на съдържание на метамфетамин са били раздадени в пакети с храна в Нова Зеландия. Неизвестно лице е дарило ананасови бонбони в запечатана опаковка за продажба на дребно. Те после били раздадени като част от пакети с храна, съобщиха от благотворителната организация, организирала дарителската акция...

публикувано на 14.08.24 в 18:04
След пожара в района на Анатоли Неас Макрис, близо до Атина, Гърция, 13 август 2024 г.

Нови огнища на пожарите в Гърция се разпалиха от високите температури

Нови огнища се разпалиха в Гърция от високите температури, след като по-рано днес беше съобщено, че е потушен големият пожар край гръцката столица: Изгасен е големият пожар край Атина Големият пожар в Гърция взе жертва А жителите на гръцкия район по планината Славянка отново ще протестират заради това, че няма самолети, които да гасят огъня...

публикувано на 14.08.24 в 17:59

Украинската армия напредва в Курска област, нов район на Русия обяви извънредно положение

Украинската армия продължава да напредва в руската Курска област, докато още един район на Русия обяви извънредно положение. Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че армията е напреднала с около два километра в Курска област и е приключила операциите по прочистване на руския град Суджа от силите на Москва. "Продължаваме да..

публикувано на 14.08.24 в 17:48

Авария и намалял дебит по водохващането оставят без вода кюстендилското с. Слатино

Авария и намалял дебит по водохващането отсяват от седмици без вода кюстендилското с. Слатино - едно от трите,   където, заедно със съседните Мурсалево и Смочево, от 1 юли е обявено бедствено положение, сигнализират до БНР местни жители. Според тях операторът "Кюстендилска вода" бездейства, а  ситуацията с влошава. При   продължителното..

публикувано на 14.08.24 в 17:15

Издирват 28-годишна жена от Вършец, разследват отвличане

Окръжна прокуратура Монтана ръководи разследване за отвличане на жена от Вършец. Сигналът е подаден от родителите на момичето, малко преди полунощ. Предстои момичето и извършителя да бъдат обявени за общодържавно издирване Родителите заявили в полицията във Вършец, че 28-годишното им момичето е било отвлечено от врачански жител. Според тях..

публикувано на 14.08.24 в 17:09