Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът Румен Радев уважи благотворителната тренировка на олимпийските шампионки от ансамбъла

Президентът Румен Радев посети благотворителната тренировка на олимпийските шампионки от ансамбъла по художествена гимнастика от Игрите в Токио. Така Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Ерика Зафирова и Стефани Кирякова подкрепиха инициативата „Българската Коледа“, която се провежда по патронажа на държавния глава.

„Тук съм за да поздравя нашите невероятни златни момичета. Те са не само големи шампиони, но и са хора  с големи сърца“, каза при посещението си Румен Радев.


"Винаги се включваме в такива хубави инициативи, знаем колко важно е да се помага. Знаем, че нeщо мъничко от всеки един от нас, може даде много на един човек, или дете в нужда", споделиха специално олимпийските шампионки Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова.

"Свързаха се с нас от "Българската Коледа" и искаха да направим видео, с което да се призовем хората да подкрепят каузата. Но ние знаем, че пример се дава не с думи, а с действия, затова решихме да организираме тази благотворителна тренировка, точно преди майсторския ни клас в Сингапур. Решихме още веднъж да зарадваме българските деца, като проведем една тренировка заедно с тях и заедно помогнем на децата, които имат нужда. Целта на тренировката е едновременно предавайки опит, знания и мотивация на децата, които тренират художествена гимнастика и мечтаят да се докоснат до нас, да помогнем на каузата "Българската Коледа", допълват „Диамантите“
Симона Дянкова подари специален подарък на държавния глава, а десетки малки момиченца се включиха в тренировката.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Карлос Алкарас защити титлата си на

Карлос Алкарас защити титлата си на "Уимбълдън"

Карлос Алкарас защити титлата си на Откритото първенство на Великобритания по тенис.   В повторение на миналогодишния финал 21-годишният испанец надигра Новак Джокович с категоричното 6:2, 6:2, 7:6(4) за точно два час и половина. За Алкарас това е четвърта титла от турнирите от Големия шлем и втора от "Уимбълдън", като му липсва единствено трофея от..

публикувано на 14.07.24 в 18:58

Президентът на Торонто: Все още преговаряме с Везенков

Президентът на баскетболния отбор на Торонто Раптърс Масай Уджири коментира пред медиите в САЩ ситуацията с българския национал Александър Везенков, който е спряган от медиите в Гърция за трансфер в тима на Олимпиакос. 28-годишният Везенков бе привлечен от Торонто преди броени дни в сделка, която изпрати крилото Джейлън МакДаниелс в..

публикувано на 14.07.24 в 17:21
Ансамбъл (жени)

Ансамбълът ни с бронз във финала с пет обръча на СЧК в Клуж-Напока (ОБНОВЕНА)

Ансамбълът на България за жени спечели бронзов медал във финала с пет обръча на световната чалъндж купа по художествена гимнастика в румънския град Клуж-Напока. Това е последно състезание за гимнастичките преди олимпийските игри в Париж. Абсолютните европейски шампионки Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и..

публикувано на 14.07.24 в 17:16
Стилияна Николова

Николова с три сребърни отличия, Калейн с бронз от финалите на СЧК в Клуж-Напока (ОБНОВЕНА)

Стилияна Николова спечели сребърните медали във финалите с обръч, с топка и с бухалки, а Боряна Калейн взе бронз в този с топка при жените на световната чалъндж купа по художествена гимнастика в румънския град Клуж-Напока. Това е последно състезание за гимнастичките преди олимпийските игри в Париж. В първия финал с обръч и двете българки допуснаха..

публикувано на 14.07.24 в 15:37

Пето и осмо място за състезателите в европейските квалификации по плажен хандбал

Пето и осмо място записаха българските състезатели в европейските квалификации по плажен хандбал, които се провеждат във Варна и така си осигуриха участие в шампионата на Стария континент догодина. Мъжкият ни тим  завърши на пета позиция в пресявките .  Момчетата на старши треньора Александър Бояджиев победиха в спора за петото място на тима на..

публикувано на 14.07.24 в 15:22
Петър Стойчев

Петър Стойчев преплува дистанцията от Северна Ирландия до Шотландия за по-малко от десет часа

Бившият световен шампион в плуването в открити води Петър Стойчев преплува 38,1-километровата дистанция от Северна Ирландия до Шотландия. Това обяви самият той в профила си във Фейсбук. 47-годишният българин е изминал дистанцията за 9 часа и 56 минути, с което става едва 11-ият плувец в историята, който прави това за по-малко от 10 часа. "Северният..

публикувано на 14.07.24 в 15:14

Испания срещу Англия в големия финал на ЕВРО 2024

Отборите на Испания и Англия ще спорят за трофея на европейското първенство по футбол в Германия.  Финалната среща е на Олимпийския стадион в Берлин от 22 часа.  Испания има във витрината си три купи на континента и 4-ри загубени финала, докато англичаните са финалист от последното първенство.  Срещата ще бъде ръководена от 35-годишния..

публикувано на 14.07.24 в 10:21