Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Илияна Йотова открива в НИМ археологическа изложба

Вицепрезидентът Илияна Йотова
Снимка: БГНЕС

Днес от 11,00 часа в Националния исторически музей вицепрезидентът Илияна Йотова ще открие изложбата „Древни находки. Нови открития. Археологически сезон 2022 г.“, съобщиха от президентството.

От 16 часа „Дондуков“ 2 Илияна Йотова ще бъде домакин на традиционната церемония по връчване на наградите „Корпоративен дарител“.

Конкурсът, създаден през 2006 г. от Български дарителски форум, отличава компаниите със значителен принос за позитивна обществена промяна чрез ефективни, устойчиви и прозрачни програми и инициативи. Фокус на тазгодишните награди са доброволчеството и усилията на отделни личности и организации в подкрепа на важни каузи и неотложни нужди чрез даряване на личен труд и време.



По публикацията работи: Георги Николов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна.

Човек е загинал при пожар в столичния квартал "Младост 3"

Човек е загинал при пожар в София.  Сигналът за инцидента в столичния квартал "Младост 3" е получен във вечерните часове. От Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" уточниха, че става въпрос за пожар в апартамент. На място са били изпратени четири противопожарни автомобила, които са погасили огъвя. От пожарната съобщиха, че има..

публикувано на 17.09.24 в 20:07
Вицепрезидентът Илияна Йотова.

Вицепрезидентът изрази разочарование от ресора, определен за България в новата ЕК

Вицепрезидентът Илияна Йотова пожела успех на кандидата за български еврокомисар Екатерина Захариева. При разпределението на ресорите в новата Еврокомисия България получи "Стартиращи предприятия, изследвания и иновации". Йотова изрази разочарование от ресора, определен за страната ни, защото е очаквала България да получи някой от по-ресурсните..

публикувано на 17.09.24 в 20:05
Снимката е илюстративна.

Голям пожар в рафинерия в Гърция, служителите са евакуирани

Огромен пожар в рафинерия    на гръцката компания "Мотор Ойл" гори  в района на гръцкия град Агиос Теодорос, на около 60 км югозападно от Атина, съобщават местни медии. В гасенето участват 17 противопожарни автомобила и 47 огнеборци. На място има и противопожарни екипи на рафинерията. В готовност са и три самолета, в случай, че стихията се..

публикувано на 17.09.24 в 19:48
Владимир Малинов

"Булгартрансгаз" и ЕСО ще бъдат отделени в нов холдинг към Министерството на енергетиката

Държавните оператори "Булгартрансгаз" и Електроенергийният системен оператор ще бъдат отделени в нов холдинг към Министерството на енергетиката, съобщи служебният министър Владимир Малинов пред депутати. Промяната е съгласувана с Европейската комисия и ще бъде заложена в Плана за възстановяване и устойчивост.  България ще предложи "Булгартрансгаз" и ЕСО..

публикувано на 17.09.24 в 19:34
Протоколът за увеличение на капитала на

Капиталът на "Български пощи" се увеличава с 50 милиона лева

Капиталът на "Български пощи" ще бъде увеличен с 50 милиона лева. Тази стъпка е важна за оздравяването, подобряването на ликвидността и платежоспособността на дружеството, поясняват от Министерството на транспорта и съобщенията.  С увеличаването на капитала "Български пощи" ще имат възможността да получават от държавния бюджет действително..

публикувано на 17.09.24 в 19:26
Людмила Петкова

Още не е ясно дали България ще получи второто плащане по ПВУ от 650 млн. евро

Все още не е ясно дали България ще получи второто плащане по Плана за възстановяване и устойчивост, което е на стойност 650 млн. евро.  Това заяви по време на изслушване в Народното събрание служебният финансов министър Людмила Петкова. Тя изброи ангажиментите, които България трябва да поеме, за да получи финансирането: "Има четири важни..

публикувано на 17.09.24 в 19:20
Снимката е илюстративна.

БНБ: Печатницата е изпълнила всички изисквания по доставката на хартия за машинния вот

Печатницата на БНБ е изпълнила всички изисквания по доставката на специализирана хартия за бюлетините от машинното гласуване. Това се казва в позиция, публикувана на сайта на Централната банка, във връзка с медийни публикации. От печатницата потвърждават, че специализираната хартия отговаря на зададените изисквания от ЦИК и от производителя на машините..

публикувано на 17.09.24 в 18:57