Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Четирима души са в критично състояние след блъсканица за концерт в Лондон

Блъсканицата започнала, тъй като мнозина се опитали да влязат на концерта на Асаке без билети
Снимка: Ройтерс

Четирима души са в критично състояние в болница след инцидент на концерт в Брикстън, Южен Лондон. Голяма група хора се е опитала да влезе без билети със сила в концертната зала и има много ранени в настъпилата суматоха.

Полицията е била повикана преди полунощ в Brixton O2 Academy по време на гиг на афро поп звездата Асаке.

Води се разследване на инцидента, полицейските кордони остават на място. Арести обаче не са извършени.

Концертът е бил прекратен незабавно. Това е третият и последен напълно разпродаден концерт на нигерийския изпълнител, известен още като Mr Money.

Кадри в социалните мрежи показват огромната тълпа, струпала се пред залата, а един от свидетилите твърди в Туитър, че повече от 1000 души са дошли без билети.

Кореспондент на Би Би Си съобщи, че благодарение на бързата намеса на полицията е избягнат много по-голям инцидент, а основната причина за това е фактът, че полицейският участък се намира точно срещу залата.

Асаке, чието истинско име е Ахмед Ололаде, е номиниран за музикална награда за 2023 година на Би Би Си Радио 1. Той е смятан за една от най-големите звезди на Нигерия и е на турне, за да представи дебютния си албум. Роден и израснал в Лагос, песните му са част от нигерийския уличен поп поджанр, който съчетава афробийт и амапиано, поп мелодии и улични рап текстове.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Сухи треви горят в столичния квартал "Христо Ботев"

Сухи треви горят в столичния квартал "Христо Ботев", съобщиха от МВР. Екипи на пожарната са на място. Няма пострадали хора, няма риск за инфраструктурата в района, посочиха от пресцентъра на вътрешното министерство.

публикувано на 13.08.24 в 17:04

Температурен рекорд за Ловеч от 39,6 градуса

В Ловеч днес е измерена най-високата температура на въздуха на сянка за 13 август за последните 63 години и най-високата това лято. В 15.30 ч. термометърът на хидрометеорологичната станция   в града е отчел 39.6 градуса по Целзий. Предходният температурен рекорд за тази дата е от 1961 г. – 37,6 градуса. Заради жегата от общината ще..

публикувано на 13.08.24 в 17:03
Водосвет за проекта за реконструкцията на зоопарк

Рестарт на реконструкцията на зоопарк "Хисарлъка" с проект за 5 млн. лева

С първа копка и водосвет бе даден стартът на проекта за строителството и реконструкцията на зоопарк "Хисарлъка" над Кюстендил, като финансирането е за 5,1 млн. лева. Строителните дейности ще продължат 250 дни. Така се прави рестарт на комплекса, открит 1968 г., но затворен за посетители повече от 10 години. Предвижда се площта на..

публикувано на 13.08.24 в 16:57
Кметът на Монтана Златко Живков отчете рекордно събиране на данъци през юли

Рекордните приходи от местни данъци и такси са постъпили през юли в община Монтана

За рекордни приходи от данъци през юли съобщават от община Монтана. Почти 1 милион лева са влезли в хазната. 960 000 лева от имуществени данъци и такса смет са събрани само през минали месец в община Монтана, съобщи кметът Златко Живков: "450 000 лв. беше миналата година през юли събираемостта на имуществени данъци и такса..

публикувано на 13.08.24 в 16:45
Христо Казанджиев

Христо Казанджиев: Злоупотребите, разследвани от Европейската прокуратура, са по времето на Владимир Малинов

Злоупотребите със европейски средства по проекта за разширяването на газохранилището Чирен са станали в Булгартрансгаз при управлението на изпълнителния директор Владимир Малинов, който по настоящем е министър на енергетиката. Това каза в интервю пред БНР Христо Казанджиев, експерт от „Български енергиен и минен форум“. Както е..

публикувано на 13.08.24 в 16:42
Снимката и илюстративна

Голям пожар е обхванал широколистна гора на турска територия до граничното село Демиркьой

Голям пожар е обхванал широколистна гора на турска територия до граничното село Демиркьой. Кметът на Малко Търново Илиян Янчев заяви за БНР, че пожарът е близо до граничното село Сливарово, но според турските власти огънят е овладян. Засега няма опасност пожарът да премине на българска територия, защото вятърът духа в обратна посока,..

публикувано на 13.08.24 в 16:35
Снимката е илюстративна, архив.

Потушен е пожарът край кюстендилското село Неделкова Гращица 

Потушен е пожарът, който  възникна вчера следобеда край кюстендилското с Неделкова Гращица, навлезе в гора и обхвана над 300 декара площи със сухи треви и храсти, казаха за БНР от Община Невестино. На терена ще останат само дежурни, които ще наблюдават района до късната вечер.  Пожар в землището на село Неделкова Гращица, Невестинско..

публикувано на 13.08.24 в 16:32