Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Досъдебно производство за опит за банков обир в Сливен

Снимка: Стоян Радев

Районна прокуратура Сливен започна досъдебно производство за извършен опит за кражба от банков офис в центъра на града. Снощи около 19.00 часа 41-годишен криминално проявен  мъж е влязъл в офиса, стъкло на банката с паве. Той е задържан на място в офиса, след включване на алармата. Днес предстои да му бъде повдигнато обвинение. 

Мотивите на извършителя да влезе в банковия офис са били, че няма пари, след като дълго време е бил безработен. Той е от село Сотиря, многократно лежал в затвора за кражби и въоръжен грабеж, а престъпната му дейност е започнала още от непълнолетен, каза днес районният прокурор Катя Стаменова:

„От събраните по делото доказателства е установено, че същият се е придвижил от с такси от село Сотиря до центъра на град Сливен, като предварително е взел решение да извърши кражба на пари от банков офис. След като е слязъл в центъра на град Сливен, забелязал бетоново блокче, което е използвал да троши стъклената витрина на страничен вход на банковия офис на Пощенска банка. Носил е със себе си чукче, което да използва за взломяването на вратата. След като е проникнал в офиса, той е започнал да претърсва различни шкафове и чекмеджета, за да търси пари. Задействала се е алармата. Междувременно действията му са били забелязани от намиращ се наблизо свидетел, който е подал сигнал на 112. Непосредствено след това са дошли служители на Районно управление Сливен, които са заловили лицето до входа на банката“. 

Днес предстои да му бъде повдигнато обвинение за опит за взломна кражба в условията на опасен рецидив, както и да бъде задържан за срок до 72 часа, като ще бъде внесено искане до Районен съд Сливен за вземане на мярка за неотклонение – задържане под стража. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Георги Първанов

Експерт прогнозира около 10% среден ръст на заплатите през тази година

До 1600 лева стига разликата в средната заплата у нас между отделните области , сочат последните данни на националната статистика. Георги Първанов, експерт по човешки ресурси, член на УС на Българската асоциация за управление на хора и на Българската конфедерация по заетостта, обясни пред БНР, че т ези данни не са изненадващи.  " Подобна е..

публикувано на 21.05.24 в 08:27
Служебният министър на туризма Евтим Милошев

Служебният министър на туризма със срещи в 11-те общини в Монтанско

Служебният министър на туризма Евтим Милошев ще е в Монтана днес. В 11 часа при областния управител Ивайло Антонов той ще има среща с кметовете на 11-те общини от региона. Заедно с представители на туристическия бранш ще обсъдят проблемите и предизвикателствата пред туризма, в тази част на Северозападна България. След срещата се предвижда..

публикувано на 21.05.24 в 08:04
Петър Богдан Бакшев, нарисуван от Васил Горанов

Ръкописът на Петър Богдан се представя в Националния археологически институт

Репродукция на първия исторически трактат, посветен на България, ще бъде изложен от днес в Националния археологически институт с музей при БАН. Ръкописът на Петър Богдан "За древността на бащината земя и за българските дела" ще бъде представен преди обед в Гербовата зала на президентството, а вечерта в Археологическия музей ще бъде открита..

публикувано на 21.05.24 в 07:58

"Натура" 2000 в парк Рила: представят планински местообитания, птици и растителност

С интересни презентации и дискусия със студенти екипът на Национален парк "Рила" ще отбележи Европейският ден на "Натура 2000". Ползите от опазването на планински природни местообитания, със специфичните за тях видове птици и растителност ще бъдат обсъдени на кръгла маса в парковата дирекция. Мрежата от защитени зони в Европа е създадена..

публикувано на 21.05.24 в 07:54

Администрацията в Гърция протестира заради ниски заплати и високи данъци

24 часова стачка днес в Гърция. Протестират служителите в държавния сектор срещу високите цени и данъци и ниските заплати. Блокиран е транспортът.  Стачката засегна силно обществения транспорт. Железничарите спряха влаковете с искане за по-добро финансиране на железопътната мрежа, за да се гарантира сигурност на пътниците. С..

публикувано на 21.05.24 в 07:46
Христина Христова

"Швейцарското правило" ли е най-добрият механизъм за осъвременяване на пенсиите?

Депутатите се събират на извънредно заседание на Народното събрание. На него трябва да бъде изслушан служебният министър-председател Димитър Главчев  във връзка с предстоящото увеличение на пенсиите от първи юли.  Депутати от една от парламентарните групи са внесли проект на решение, с което да задължат правителството да подкрепи решението на..

публикувано на 21.05.24 в 07:45

Еврокомисарят по въпросите на селското стопанство на срещи с Румен Радев и Георги Тахов

Европейският комисар по въпросите на селското стопанство Януш Войчеховски пристига на работно посещение в България. Визитата му е по покана на служебния министър на земеделието Георги Тахов. В програмата на Войчеховски са предвидени срещи с президента Румен Радев, с министър-председателя Димитър Главчев, с министъра на земеделието и храните Георги..

публикувано на 21.05.24 в 07:40