Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

УЕФА глоби с 11 000 евро Лудогорец и наказа с три срещи Вeрдон

Лудогорец - Рома 2:1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Дисциплинарната комисия към УЕФА наложи тежко наказание на Оливие Вердон за червения му картон срещу Рома в Рим. Защитникът получи санкция от 3 срещи, която автоматично го изважда от двубоите срещу Андерлехт от 1/16-финалните в Лигата на нациите. Освен това Лудогорец е глобен с 11 000 евро заради некоректно поведение.

Рома пък ще трябва да плати 29 250 евро заради нарушаване на правата за сигурност и използване на фойерверки.

Двата отбора изиграха вълнуващ сблъсък, който завърши 3:1 в полза на италианците. Поражението коства на българския шампион второто място в групата за сметка на Рома, но двубоят можеше да отиде в друга посока, ако при 2:1 реферите не бяха отменили, след преглед с ВАР, гол на разградчани заради много спорно нарушение в центъра на терена при изграждането на атаката.

В този мач Вердон получи диерктен червен картон за настъпване на Никола Залевски.

"Извинявай за тази грешка, гледах топката, пожелания за много късмет занапред", написа Вердон в “Инстаграм”, тагвайки 20-годишния полски национал, който прие извинението му.


По публикацията работи: Кръстина Иванова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Тея Николова.

Тея Николова и Диана Петкова са полуфиналистки на 50 метра бруст

Двама наши ще участват на полуфиналите тази вечер на европейското първенство по плуване в Белград, което е олимпийска квалификация.  На 50 метра бруст Тея Николова завърши първа в своята серия и трета в общото подреждане с 31 секунди и 17 стотни. Заради еднакви времена - 31,94 секунди, Диана Петкова участва в допълнително плуване с чехкинята Кристина..

публикувано на 22.06.24 в 12:33

Седми мач ще определи победителя за купа "Стенли"

Седми мач ще определи съдбата на купа "Стенли". Новият шампион в Националната хокейна лига на САЩ и Канада ще бъде в ранните часове във вторник, 25 юни, след като тази нощ в мач номер 6 от серията Едмънтън Ойлърс победи с 5:1 гостуващия Флорида Пантърс и изравни резултата на 3:3 победи. "Нефтодобивниците" са на път да направят едва втория обрат 0:3..

публикувано на 22.06.24 в 09:15

Чили и Перу стартираха с равенство на Копа Америка

Отборите на Чили и Перу завършиха 0:0 в мач от първия кръг на група “А” в турнира Копа Америка. За играч на мача бе избран Алексис Санчес от състава на Чили. Двата тима си разделят второто и третото място, след като във вчерашния 21-ви юни (петък) състезанието бе открито със среща между Аржентина и Канада, който бе спечелен от световните..

публикувано на 22.06.24 в 05:57

Франция и Нидерландия с гросмайсторско реми

Нидерландия и Франция завършиха наравно 0:0 в мач от група "D" на Европейското първенство. Двата отбора направиха сериозна крачка към класиране за осминафиналите на турнира в Германия, като остават без поражение.   Още в първата минута Жереми Фримпонг беше изведен на дясното крило, но ударът му по диагонала беше отбит от вратаря Майк..

публикувано на 22.06.24 в 00:23

Дияна Петкова завърши 9-та на 200 метра съчетано плуване

Диана Петкова завърши на 9-о място и не успя да намери място във финала на 200 метра съчетано на Европейското първенство по плуване в Белград.  Петкова финишира с време 2:15.59 минути.  Габриела Георгиева зае 13-о място в полуфиналите на 100 метра гръб с време 1:03.05 минута.  Третият български представител във вечерната сесия Любомир..

публикувано на 21.06.24 в 23:04

Австрия надигра Полша за първа победа

Отборът на Австрия се наложи над Полша в мач от втория кръг на Група "D" на Европейското първенство, игран на Олимпийския стадион в Берлин. Защитникът Гернот Траунер откри резултата за австрийците с глава, но Кжищоф Пьонтек успя да изравни за поляците след натиск на тима. През втората част Австрия бе много по-добрият отбор, което се отрази на..

публикувано на 21.06.24 в 21:13
Никола Цолов

Никола Цолов с трето място в квалификацията на пистата край Барселона във Формула 3

Българският пилот във Формула 3 Никола Цолов записа днес най-силната си квалификация в този шампионат – 3-о място на пистата „Барселона и Каталуня”. Това означава, че Никола ще стартира от втора редица в основното състезание и ще е 10-и на старта на спринта, където се използва обърната стартова решетка. Квалификацията във Формула 3 протече много..

публикувано на 21.06.24 в 20:29