Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лос Анджелис спечели дерби в НХЛ, Александър Георгиев игра слабо

Александър Георгиев
Снимка: Ройтерс

Българският вратар Александър Георгиев не успя да помогне на Колорадо да продължи серията си от поредни победи, след като Аризона ги победи с 6:3 в среща от първенството на НХЛ. Георгиев спаси 27 от 32 удара, а накрая трябваше да отстъпи мястото си на шести полеви играч в опита на Колорадо да стопи пасива си.

Майкъл Карчоне вкара първия си гол в НХЛ, а Ник Шмалц се разписва във втори пореден двубой при числено превъзходство на Аризона, а победите за Аваланч спряха на четири. Шампионите бяха задминати от Минесота на 3-ото място в Централната дивизия, след като остават с 40 точки.

Шейн Гостисбехере, Лоусън Круз, Джей Джей Мозер и Клейтън Келър вкараха другите голове за Аризона, които са на 7-о място в същата дивизия с 29 точки. Вратарят им Конър Инграм спаси 26 изстрела, а Джейкъб Чъчрън направи три асистенции в 102-ия си мач в НХЛ.

За гостите от Денвър точни бяха Иван Родригес, Коул Макар и Мико Рантанен. Проблем за отбора за следващите мачове може да се окаже контузията на Нейтън Маккинън, който не играе от 5-и декември насам.

Анти Раанта спаси 24 удара при първия си мач без допуснат гол от март насам, а Каролина се справи с Чикаго с 3:0. Победата, която е девета подред за тима, увеличи преднината на лидера в Столичната дивизия на 6 точки пред Ню Джърси.

Мартин Некас, Йеспер Фаст и Джордан Мартинуук се разписаха днес, а Раанта за трети пореден път беше титуляр, както и отбелязва 16-и мач без гол във вратата си в кариерата изобщо. Но той беше максимално улеснен от нападателите на гостите, които му биха общо седем удара във втория и третия период на мача.

Вратарят на Чикаго Петер Мразек спаси цели 46 изстрела срещу един от бившите си отбори, но отборът се намира в лошо състояние, тъй като това е девето поражение в последните им 10 мача, три от които без да успеят да отбележат дори гол.

Вашингтон се справи с лекота с Ню Йорк Рейнджърс – 4:0 с четирима различни голмайстори. Маркус Йохансон откри головата сметка на гостите от американската столица, а след него се разписаха защитникът Ерик Густафсон и Ларс Елер. Крайният резултат беше оформен от Конър Шийри на празна врата. Вратарят Дарси Кюмпер отрази 32 шайби към вратата си за шестата победа на тима подред като гост. Това е трети шътаут за него през сезона и 28-и в кариерата в НХЛ.

С тази победа пък Кепитълс се придвижиха на 3-о място в Столичната дивизия c 44 точки, докато Рейнджърс е на 5-о в същия поток с 43.

Отава Сенатърс се наложи с 3:2 след дузпи над лидера в Атлантическата дивизия Бостън. Алекс Де Бринкат вкара единствения наказателен удар за първия успех на канадците от три мача насам. Също така Де Бринкат и Тим Щутце се разписаха и в редовното време, а вратарят им Кам Талбот определено имаше ден с 49 спасявания в мача, 26 от които в третия период.

Джейк де Бръск и Павел Заха се разписаха за Бостън, който има 57 точки, със 7 пред 2-ия Торонто. Заха изравни резултата за 2:2 3:33 минути преди края на срещата.

В едно от канадските дербита в този кръг Едмънтън се наложи с 2:1 над Калгари в провинция Албърта благодарение на точното изпълнение на Конър Макдейвид в третата част. За Макдейвид това попадение е под номер 31 през сезона и той остава начело в листата при голмайсторите. До момента той има и 16 поредни мача с точки през сезона (15 гола и 17 асистенции), което то прави притежател на най-дългата серия на активен играч в момента.

Тайсън Бари със своя гол номер 100 в кариерата също помогна за успеха на Нефтодобивниците, а вратарят им Стюърт Скинър спаси 46 удара. Единствен успя да го преодолее Микаел Баклунд.

Торонто спечели важен успех с 5:4 над Сейнт Луис след продължение. Уилям Нюландер вкара за успеха в 57-ата секунда на допълнителното врем, а преди него точни за тима от Онтарио бяха Джъстин Хол, Александър Керфут, Кале Ярнкрок и Джон Таварес. Вратарят Иля Самсонов спаси 30 удара за третата поредна победа на отбора.

В дербито на Тихоокеанската дивизия Лос Анджелис победи като домакин с 4:2 Лас Вегас. Въпреки поражението, Лас Вегас остава на върха в класирането с 49 точки, а днешните им съперници събраха 46. Третото място поделят Сиатъл и Едмънтън с по 40.

Филип Дано и Виктор Арвидсон вкараха по един гол и подадоха за други два за успеха на Кингс. Младият вратар Финикс Копли получи шанса да започне като титуляр в пети пореден двубой и напълно оправда доверието с 21 спасявания.

Алекс Яфало добави гол+пас, а четвъртото попадение беше дело на Габриел Вилярди. Майкъл Амадио пък се разписа в трети пореден мач за Лас Вегас. Брейдън Макнаб вкара другия гол за Вегас, с който те поведоха с 2:1 в 10:07 минута на втората част. След това обаче Кингс с три безответни гола си осигуриха успеха.


По публикацията работи: Антони Йорданов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ботев (Пловдив) се оплака от погром на "Колежа"

Ръководството на Ботев (Пловдив) излезе с официална позиция след градското дерби срещу Локомотив в неделя, завършило при резултат 2:2. Причина за реакцията от страна на "жълто-черния" клуб са щетите, нанесени от феновете на "смърфовете" в сектора за гости и прилежащите към него помещения. От Ботев публикуваха и снимки в социалните мрежи...

публикувано на 29.07.24 в 20:01

Виктория Томова: Борих се докрай, не съжалявам за нищо

Първата ракета на България Виктория Томова заяви, че е доволна от олимпийския си дебют на турнира по тенис на Игрите в Париж.Томова отпадна днес във втория кръг след оспорван мач срещу поставената под номер 11 Ема Наваро (САЩ) и поражение със 7:6(5), 4:6, 1:6 след почти два часа и половина игра при много горещо време на корт номер 6 в комплекса..

публикувано на 29.07.24 в 19:58

Арсенал обяви трансфера на Калафиори

Вицешампионът на Англия Арсенал обяви трансфера на италианския защитник Рикардо Калафиори. 22-годишният бранител преминава при лондончани с трансфер от италианския Болоня. От клуба не съобщиха трансферната сума, но според медиите тя е 45 милиона евро. "Рикардо е голяма личност и характер. Той има специфични умения, които ще ни направят по-силни..

публикувано на 29.07.24 в 19:56
Филип Янев и Валентина Георгиева

Филип Янев пред БНР: Благодарим за подкрепата на цяла България!

Валентина Георгиева ще помни винаги 18-ия си рожден ден. В деня, в който навърши пълнолетие, тя се класира за финала на прескок на олимпийския турнир по спортна гимнастика в Париж.  България не е имала финалистка на най-големия спортен форум от 32 години. През 1992 година на олимпийските игри в Барселона Силвия Митова завършва на 8-мо място във..

публикувано на 29.07.24 в 17:10
Теодор Кабакчиев

Нов подиум за Теодор Кабакчиев в СШ по хард ендуро в Румъния

Теодор Кабакчиев записа нов успех в кръга от световния хард ендуро шампионат, който се проведе в Сибиу (Румъния). Българският пилот завърши на второ място, като изпревари съотборника си в „Sherco Factory Team“  Марио Роман и остана след световния шампион Мануел Леттенбихлер. Световният шампион по супер ендуро за младежи  спечели втория и..

публикувано на 29.07.24 в 13:31
Екатерина Стратиева и Георги Аврамов

Екатерина Стратиева и Георги Аврамов с 4-о място в Италия

Трикратната европейска шампионка Екатерина Стратиева и навигаторът й Георги Аврамов (Опел Корса Rallu4) завършиха на 4-о място в своя клас ERC4 в рали „Рома Капитале”, пети кръг от Европейския рали шампионат. Катето и Георги имаха шанс за място на подиума в ERC4, но вчера спукаха гума и загубиха много време в тази битка. Това е дебютът на екипажа в..

публикувано на 29.07.24 в 12:27

Футболна Испания спечели още една европейска титла

Испания добави още една титла във витрината на футболната федерация. Юношите до 19 години спечелиха първенството на континента. На финала в Белфаст, Северна Ирландия, младите испанци се наложиха с 2:0 над Франция с попадения на Икер Браво в 41-ата минута и на Асане Диао в 69-ата минута. Четвърт час преди края на мача Йони Гомис от отбора на..

публикувано на 29.07.24 в 06:31