Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двама бивши полицаи от Велико Търново на съд за документни престъпления и подкуп

Снимка: Здравка Маслянкова

Окръжната прокуратура във Велико Търново предаде на съд двама бивши полицаи за документни престъпления и подкуп.

Според държавното обвинение бившият квартален полицейски инспектор е взел общо 6900 лева подкупи от трима водачи с обещанието, че ще бъдат манипулирани кръвните им проби за алкохол, за да избягнат наказателна отговорност.

Протоколите за химичните изследвания с неверните данни са били съставени от втория обвиняем, вече бивш служител в Криминалистичната лаборатория в ОДМВР Велико Търново. Случаите са от юни 2019 година до септември 2020 година.  

Окръжна прокуратура Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу двама бивши полицаи за документни престъпления, престъпления против правосъдието и подкупи.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда. 





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

11-о издание на Празника на яйцето в Павликени

Десетки ястия с яйца ще бъдат раздадени на посетителите в Павликени за 11-ото издание на Празника на яйцето. Той се провежда днес в градския парк "Кирил Ракаров". Празникът тази година продължава два дни, с акцент върху традициите и екологията. "Превръщаме празника в общностен с представяне на всички населени места в общината и с екологична..

публикувано на 11.05.24 в 10:48
Лидерът на ВМРО ДПМНЕ Християн Мичковски празнува с привърженици победата на парламентарните и президентските избори в Скопие

Противник на разбирателството с България взима властта в Скопие, нов фронт на войната в Украйна

„Победа, която заплашва да усложни преговорите за членство в ЕС“. Така Файненшъл Таймс обобщи резултатите от парламентарно-президентския вот, който се състоя в сряда в Република Северна Македония. Западните медии не пропускат да изтъкнат, че за първи път в историята си страната ще има за свой държавен глава жена, след категоричната победа на..

публикувано на 11.05.24 в 10:23
Тамара Ейделман

Тамара Ейделман: В Русия гайките се затягат все повече

На тържествена церемония в Големия дворец на Кремъл на 7 май Владимир Путин официално встъпи в петия си президентски мандат. След като положи клетва и прие парада на кремълския полк, Путин отиде в Благовещенския събор, където патриарх Кирил отслужи молебен в негова чест. За първи път молебенът беше показан по телевизията. "Дай Боже, краят..

публикувано на 11.05.24 в 10:15

Проф. Бранислав Сланчев: Украинците ще успеят да спрат руснаците, но няма да е лесно

" На украинците им трябват повече хора. Ще успеят да спрат руснаците, но няма да е лесно ". Това заяви пред БНР проф. Бранислав Сланчев, преподавател по международни отношения и военно дело в Калифорнийския университет в Сан Диего, в коментар за новата офанзива на руснаците в Харковска област. Според него е рано е да се каже каква е целта :..

публикувано на 11.05.24 в 10:14

Започва удостоверяването на съответствието на машините за вота 2 в 1

Започва удостоверяването на съответствието на машините за предстоящите на 9 юни избори за Народно събрание и за Европейски парламент. След края на работния ден вчера ЦИК предаде устройствата на Министерството на електронното управление.  Екипите, ангажирани с процеса, ще работят в режим, който да гарантира завършването му в срок,..

публикувано на 11.05.24 в 10:02
Министерство на образованието и науката

За осма поредна година: МОН връчва наградите Св. Иван Рилски на училищни директори

За осма поредна година Министерството на образованието и науката ще връчва годишните награди "Св. Иван Рилски" на директори на училища. Ежегодните награди "Свети Иван Рилски" се връчват на училищни директори, постигнали високи резултати в професионалната си дейност, и които имат принос в развитието на българското образование. Отличията са..

публикувано на 11.05.24 в 09:59

Медици с искане: Децата без задължителни ваксини да не могат да посещават училище

Дете без задължителните имунизации да не може да посещава училище или организиран колектив от деца. Това е старо предложение на Сдружението на общопрактикуващите лекари, за което припомни д-р Костадин Сотиров в интервю за БНР. Към момента ограничението важи само за детски градини, като се допускат и деца, които не са ваксинирани по медицински..

публикувано на 11.05.24 в 09:38