Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Загорчич: Ще бъде страхотно за младите, ако Славия се класира за Европа

Златомир Загорчич
Снимка: БГНЕС

Ще бъде страхотно за младите момчета, ако се класираме за Европа. Това заяви старши треньорът на Славия Златомир Загорчич на днешната си пресконференция преди първата тренировка на тима за 2023 година. В заниманието на стадион "Александър Шаламанов" участие ще взеха три от четирите нови попълнения на "белите" - нападателят Владимир Николов, централният защитник Натан Гасама и македонският полузащитник Християн Георгиевски, които бяха официално представени на срещата с медиите. Утре се очаква да пристигне и синът на легендата на Литекс Небойша Йеленкович - Велко, който бе част от родния клуб на Загорчич - Войводина (Нови Сад).

"Надяваме се, никога не се знае, да се подготвим най-добре на лагера в Турция, да няма контузии, и тези нови момчета да ни помогнат за подобряване на резултатите от първия полусезон. Пожелаваме си здраве и добри резултати. Славия е отбор, който разчита на малдите момчета от школата, очакваме от тях да нарпеднат и да почнат да играят в А група. Селекцията никога не приключва във футбола, ако се отвори нещо интересно за Славия, ще реагираме. Взели сме за момента необходимите играчи, най-вече в защита, а и в нападение с Владо Николов, надявам се да ни помогне. За момента единствено Кристиан е одобрен от македонците, Дарко Тасевски и Йеленкович няма да бъдат днес на тренировката, утре всички ще са налични", започна той.

"Има интерес към Светослав Вуцов, но това е въпрос към шефовете - не само към Светльо има, ще изчакаме една-две седмици, когато всичко ще стане ясно. Явно може, щом иска да помога - Жоро е страхотно момче, имаме нужда от него в съблекалнята, стига да е здрав, нека да помага. За целите не искам да говоря, в Славия си работим по добре изпитаната рецепта - с млади български футболисти, ако успеем да се класираме за евротурнирите, ще бъде страхотно за тях. Единственото, за което трябва да мислим, е следващият мач, единствено с резултати ще успеем да стигнем до Европа", категоричен бе Загорчич.

Славия заминава за Турция в сряда, където ще се готви до 1 февруари. В южната ни съседка "белите" ще изиграят пет контроли. След прибирането в България отборът може и да изиграе последна проверка преди подновяването на Първа лига, но за нея ще стане ясно допълнително. Четвъртфиналистите за Купата на България рестартират сезона си във вътрешния шампионат с домакинство срещу Пирин (Благоевград) на 11 февруари.

Ето и програмата за контролите в Турция:

15 януари - Славия - Младост Лучани

20 януари - Славия - Кизилжар Петропавловск

25 януари - Славия - Марибор

30 януари - Славия - Факел

31 януари - Славия - Оренбург. 


По публикацията работи: Светослав Табаков


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Биниам Гирмай

Еритреецът Биниам Гирмай с трета етапна победа на Тур дьо Франс

Колоездачът от Еритрея Биниам Гирмай от тима Интермарше-Уанти спечели 12-ия етап на колоездачната обиколка на Франция между Орияк и Вилньов-сюр-Лот, който бе 203,6 км. Това бе..

публикувано на 11.07.24 в 19:38
Боримиров и Рупанов

Левски удължи договора с Борислав Рупанов

Футболният Левски удължи договора на полузащитника Борислав Рупанов до лятото на 2027 година, съобщиха от клуба. Юношата на "сините" дебютира за представителния отбор на 29 октомври 2022 година срещу ЦСКА 1948, като вече записа общо седем участия за мъжкия състав. През изминалия сезон той игра основно в дубъла на столичани, като вкара 11 гола в..

публикувано на 11.07.24 в 19:32
Димитър Евтимов

Вратарят на ЦСКА София Димитър Евтимов ще играе в Кипър

Вратарят на ЦСКА София Димитър Евтимов ще продължи кариерата си в Кармиотиса, съобщиха от кипърския футболен клуб. Стражът се оказа ненужен в ЦСКА София след привличането на национала Иван Дюлгеров, с което "червените" се оказаха с четирима вратари - освен Дюлгеров и Евтимов, в отбора са още Густаво Бусато и Марин Орлинов. Евтимов пристигна в..

публикувано на 11.07.24 в 19:29
Джазмин Паолини

Паолини стигна финал на Уимбълдън след драма срещу Векич

Поставената под номер 7 Джазмин Паолини се класира за финала на Откритото първенство по тенис на Великобритания. Италианката победи драматично след обрат с 2:6, 6:4, 7:6 (8) хърватката Дона Векич за два часа и 51 минути игра. 28-годишната Паолини, която загуби мача за титлата на "Ролан Гарос" срещу Ига Швьонтек през юни, изостана в резултата..

публикувано на 11.07.24 в 19:24
БОК  връчи медийните акредитации на журналистите, които ще отразяват Олимпиадата в Париж

БНР с пратеник на олимпийските игри в Париж

Българското национално радио ще има пратеник на олимпийските игри в Париж.  Изявите на българските атлети на най-големия спортен форум от 26 юли до 11 август във френската столица ще отразява Антони Йорданов – редактор в Спортната редакция на програма „Хоризонт“. За Антони Йорданов това ще е пета олимпиада след летните форуми в Токио през 2020..

публикувано на 11.07.24 в 13:36
Колумбия победи с 1:0 Уругвай

Колумбия ще играе за титлата на Копа Америка

Отборът на Колумбия стана вторият финалист на първенството на Южна Америка по футбол - Копа Америка, след като победи с 1:0 Уругвай на полуфинала на стадион "Банк ъф Америка" в Шарлът, в американския щат Северна Каролина. Единственият гол в мача бе отбелязан с глава в 39-ата минута от Хеферсон Лерма след центриране от корнер на капитана Хамес..

публикувано на 11.07.24 в 06:53

Григор Димитров: Имам разкъсване на адуктора

Григор Димитров обясни каква е контузията, която получи по време на мача с Даниил Медведев на осминафиналите на “Уимбълдън”. “След няколко теста и прегледа лекарят ми ме уведоми, че имам разкъсване на адуктора на левия крак.  Ще ми трябва известно време, за да се възстановя, но вече започнах рехабилитация", разкри той. Възстановяването след..

публикувано на 10.07.24 в 23:30