Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Според Путин войната в Украйна върви по план

Украински войници върху разрушен руски танк край Бахмут, Донецка област на Украйна
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Руските войски настъпват от север към град Бахмут в Донецка област, президентът Путин оцени положително действията им, а при взрив на склад за боеприпаси в Белгродска област в Русия загинаха трима военнослужещи. 

Министерството на отбраната съобщи в профила си в “Телеграм”, че руските войски и щурмови отряди успешно се придвижват към северните покрайнини на Бахмут и железопътната станция Соли в Донецка област. В интервю за държавната телевизия президентът Владимир Путин увери, че така наречената “специална военна операция” върви по план.

"Динамиката е положителна. Всичко се развива в рамките на плана на министерството на отбраната и на генералния щаб. Надявам се,  че нашите бойци още неведнъж ще ни зарадват с резултатите от работата си".

Владимир Путин подчерта, че въпреки западните санкции икономическата ситуация в Русия остава стабилна и далеч по-добра, отколкото прогнозираха първоначално не само западните, но и руските експерти.

"Един от главните показатели, безработицата, се намира на исторически минимум. Инфлацията е по-ниска от очакваната и има тенденция към намаляване. Предполагам, че в края на първото тримесечие на настоящата година може да намалее от сегашните 11.9 до 5%. А това е много важен показател за гарантирането на достойното равнище на живот на хората и на реалните им доходи". 

Междувременно агенция “Новости” съобщи, като е позова на свои източници в спасителните служби, че трима руски военнослужещи са загинали и тринайсет са били ранени при взрив на склад с боеприпаси в Белгородска област. По информация на РЕН ТВ военнослужещ е взривил граната в едно от бойните подразделения в областта и е предизвикал пожар. Трима души са загинали, 16 са били ранени, съдбата на още 8 остава неизвестна. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Росен Желязков

Желязков: Предложеният кабинет е без осигурено мнозинство

В Народното събрание се разисква предложеният от ГЕРБ-СДС проектокабинет. Номинираният за премиер с първия мандат Росен Желязков представи структурата и състава на кабинета и подчерта, че то е без осигурено мнозинство - нито политическо, нито плаващо. Парламентът обсъжда и гласува правителството, предложено от ГЕРБ-СДС "Този кабинет ще..

публикувано на 03.07.24 в 14:02

Борисов напусна пленарната зала по време на изказването на Денков

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов напусна пленарната зала по време на изказването на бившия премиер и председателя на парламентарната група на "Продължаваме промяната -Демократична България" Николай Денков в рамките на дебатите за проектокабинета "Желязков": Парламентът обсъжда и гласува правителството, предложено от ГЕРБ-СДС Борисов търси..

публикувано на 03.07.24 в 13:58

Зам. областният управител на Перник Владимир Русев е освободен от поста

Със заповед на служебния премиер Димитър Главчев е освободен заместник областният управител на Перник Владимир Русев. Новината потвърди самият Русев с пост в социалната мрежа.  Владимир Русев е член на Изпълнителният съвет на местната структура на "Да, България" и бе назначен за зам. областен управител на Перник на 11 декември миналата година...

публикувано на 03.07.24 в 13:37

При руска атака в Днипро са убити най-малко четирима души

При руска атака с ракети и дронове срещу украинския град Днипро бяха убити най-малко четирима души и други 27 бяха ранени, предаде "Ройтерс", като се позова на кмета на града. В следствие на атаката в града са избухнали и множество пожари. Междувременно двама цивилни бяха убити и един бе ранен при украинска атака с дронове, която порази пекарна в..

публикувано на 03.07.24 в 13:25

Двама пострадали след бой в заведение в Брезник

Мъж и жена са пострадали след бой между две празнуващи групи в заведение в Брезник, съобщиха от полицията. Жената е с травми на ръката. Тя е прегледана в пернишката болница и освободена за домашно лечение, а мъжът е със счупена челюст и е настанен за лечение в  столично лечебно заведение. Задържани са четирима души - двама от Брезник и двама..

публикувано на 03.07.24 в 13:16
Николай Марков

Николай Марков: Наближава часът на истината

Наближава часът на истината. От гласуването за правителство маските на истинските предатели и лъжци ще станат ясни. Това написа във Facebook председателят на ПГ на "Величие" Николай Марков по-малко от час преди да започне разглеждането на точката за проектокабинета, предложен от ГЕРБ-СДС. "Ще стане ясно и кой е тотално зависимия човек, влязъл..

публикувано на 03.07.24 в 12:59
Христо Панчугов

Христо Панчугов: Ако трябва да се залага, не би трябвало да имаме правителство

Според мен правителството няма да мине. Бих се доверил на Борисов и оценката му като двигател на този процес, трудно е да се предвиди ситуацията. Нито една политическа партия не иска предсрочни избори, но това не означава, че ще намерят основания да подкрепят правителство. Това прогнозира политологът и преподавател в НБУ  Христо Панчугов в..

публикувано на 03.07.24 в 12:57