Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

9 сигнала за паднали дървета и откъснати конструкции в София през нощта

Снимка: Ани Петрова

Девет сигнала за паднали дървета и откъснати метални конструкции в следствие на силния вятър в София са подадени в пожарната през изминалата нощ. Към момента по всички се работи. Няма данни за пострадали хора.

Три от сигналите са за паднали в резултат на силния вятър дървета. Други шест са за откъснати ламаринени и метални конструкции.

Всички сигнали са основно в южните квартали на София. Има и сигнали, подадени за квартал "Красна поляна". Екипите на пожарната работят по отстраняването им.

За вчерашния ден сигналите за нанесени щети от вятъра само в столицата бяха над 200.

През цялата нощ екипите на пожарната и Дирекция "Аварийна помощ и превенция" към общината отработваха сигнали. По-голямата част от сигналите са свързани с паднали дървета и/или клони и части от покривни конструкции, изолации и други.

В София област в дежурната част на пожарната са получени шест сигнала за паднали дървета – пет от тях са в КК "Боровец".

Към момента няма данни за пострадали или загинали хора в София и областта.

По публикацията работи: Николай Петров

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Награди

Посмъртно Алек Попов е носител на Голямата награда "Христо Г. Данов"

Посмъртно Алек Попов е носител на Голямата награда "Христо Г. Данов" за цялостен принос в българската книжовна култура. На церемония тази вечер в къщата-музей на именития български възрожденец в Старинен Пловдив служебният министър на културата Найден Тодоров връчи отличието на дъщеря му Александра.   В раздела "Автор на българска..

публикувано на 07.06.24 в 22:16
Володимир Зеленски и Владимир Путин

Украйна определя легитимността на президента Зеленски, а не Путин

Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви в петък, че неговата легитимност се признава и определя от украинския народ, като същевременно критикува тази на руския президент Владимир Путин. "Легитимността на президента Зеленски се признава от народа на Украйна. Нашият народ е свободен. Легитимността на Путин се признава само от..

публикувано на 07.06.24 в 21:57

Мащабна операция на ГДБОП се провежда в няколко града у нас

Мащабна операция на ГДБОП се провежда в няколко града у нас. Това научи БНР от свои източници. Операцията е свързана с трафик на дрога. Става дума за канал за пренос на наркотици през границата. Към момента няма информация дали има задържани. Проверяват се криминално проявени лица на различни места в страната. Наркотиците са били..

публикувано на 07.06.24 в 21:44
УМБАЛ

Задоволително е общото състояние на оцелелия мъж след железопътна катастрофа в Плевенско

Задоволително е общото състояние на оцелелия 51–годишен мъж след железопътна катастрофа в Плевенско. От Университетската болница "Д-р Георги Странски" съобщиха тази вечер и за състоянието на простреляния 19–годишен младеж, който вече е стабилизиран. Пострадалият при жп катастрофата 51-годишен мъж е приет в Мултипрофилното спешно отделение..

публикувано на 07.06.24 в 21:37
Володимир Зеленски и Еманюел Макрон на пресконференция в Париж

Макрон би искал преговорите за присъединяване на Украйна към ЕС да започнат "до края на месеца"

Френският президент Еманюел Макрон заяви в петък, че би искал преговорите за присъединяване на Киев към ЕС да започнат "до края на месеца", съобщава Франс прес. "Франция продължава да подкрепя Украйна във всички области, включително на европейско ниво, като се стреми към ефективно стартиране на преговорите за членство до края на месеца",..

публикувано на 07.06.24 в 21:21

Сух режим в Кочериново и Сапарева баня заради изборите в неделя

Продажбата на алкохолни напитки в общините Кочериново и Сапарева баня заради изборите в неделя се забранява. Издадена е специална заповед за това на кметовете Станислав Горов на Кочериново и на Калин Гелев, който е градоначалник на Сапарева баня. Забраната е от 22.00 часа на 8-и юни до 22.00 часа на 9-и юни. 24-часовият сух режим касае и..

публикувано на 07.06.24 в 20:46
Река Въча, снимката е илюстративна

Община Кричим предупреждава за възможно внезапно повишаване на нивото на река Въча

За възможност за внезапно повишаване на нивото на река Въча, предупреждават от Община Кричим. Опасността от високи води е по поречието след Кричим до село Куртово Kонаре, заяви кметът Атанас Калчев, който е получил писмо от Басейнова дирекция "Източнобеломорски район". От дирекцията се позовават на сигнал, постъпил на "зеления телефон", че..

публикувано на 07.06.24 в 20:38