Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Красимир Дунев и Йордан Йовчев начело на гимнастиката още 5 години

Олимпийските вицешампиони Красимир Дунев и Йордан Йовчев остават начело на Българската федерация по гимнастика. Именитите ни спортисти бяха преизбрани за президент и за генерален секретар на централата с по 23 гласа "ЗА"  с мандат от 5 години. 
По време на събранието беше гласуван и нов Управителен съвет в състав: Красимир Дунев, Йордан Йовчев, Тодор Тодоров (председател технически комитет мъже), Цветана Добрева  (председател технически комитет жени), Илко Гиров, Снежана Стоянова, Ирина Руняшка, Румяна Чукарска, Нели Танкушева, Цветан Георгиев и ТНиколай Ангелов.
"Аз съм изключително радостен, че на днешното Общо изборно събрание за трети пореден мандат бях избран за президент на БФГИмнастика. Очевидно клубовете са доволни от нашето ръководство и им благодаря отново за оказаното доверие към мен. Продължаваме да работим, да се трудим и аз ще дам всичко от себе си за следващите пет години отново", каза Дунев след събранието.

"Нашите цели са, освен успехите на гимнастиката естествено, квота за олимпиадата и подобряване на базите във всички зали в страната. Това постоянно се опитваме да правим, но имаме затруднение заради скъпите уреди по гимнастика. Искаме да подобрим условията в залите в страната - това е основната ни цел", добави той.

Дунев разкри, че днес е получил имейл, че България ще може да участва и с отбор при девойките на Световното юношеско първенство по спортна гимнастика в Анталия.

"Боджетът на федерацията е прогнозен, ние не можем да кажем точно какъв ще бъде. Горе-долу същият като миналата година сме заложили, естествено сме увеличили някои средства за подготовка, за материално-техническо оборудване. . . Надявам се Министерството на младежта и спорта да го одобрят, за да можем да помогнем на клубовете в страната", каза Дунев.


Бяха приети и четири нови клуба - Туинс, Гимнастически клуб 57, СПФ Стрийт Спортс и СК Рекриейт, с което членове на централата стават 28.

"Почти единодушно за президент на БФГимнастика беше преизбран Краси Дунев и аз като генерален секретар. Има леки корекции в Управителния съвет и най-важното е, че има нови клубове членове, което ще подпомогне развитието на едни млади хора, които искат да се занимават с гимнастика и паркур, понеже ние развиваме тези две дисциплини", каза Йордан Йовчев след събранието.

"За 2023 година не мога да кажа, че е одобрен бюджетът, тъй като все още търпи одобрение от Министерството на младежта и спорта, но еднодушно е приет Отчетът за 2022-а и тепърва трябва да правим равносметка, защото предстоят важни състезания за годината. За нас основната цел е участие на олимпийски игри без да подценяваме развитието на юноши и девойки, които имат Световно първенство в Анталия в началото на април. Подготовката тече към днешна дата, но аз се радвам, че отново е гласувано единодушно доверие към ръководството на БФГимнастика", добави той.

"За първи път имаме притеснение кой ще попадне в отбора, защото имаме доста деца от набора, който попада като години в състава, но ще има доста контролни тренировки, за да се изберат най-добрите. Ще имаме един прекрасен отбор, който е надежда за по-добро бъдещето", каза още Йовчев.

Той коментира и възстановяването на националната Валентина Георгиева, която претърпя операция на коляното преди няколко месеца.

"Това отнема доста време, операцията е доста сериозна. Възстановява се, въпрос на време е, не мога да гадая. Дано да успее да участва на Европейското първенство, защото тя е безспорен талант", заяви Йовчев.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Маурисио Почетино

Маурисио Почетино напусна Челси

Маурисио Почетино напусна Челси по взаимно съгласие, съобщиха от английския футболен клуб. Аржентинецът изкара само един сезон като мениджър на "сините" и имаше слаба кампания, в която не успя да си осигури класиране за предварителните кръгове на Шампионската лига. Лондончани завършиха на шесто място в класирането и загубиха финала в турнира..

публикувано на 22.05.24 в 06:39

Пирин и Хебър запазиха интригата

Пирин направи равенство 0:0 с гостуващия Хебър в мач от 34-ия кръг от Първа лига. След близо 18 минути игра Йоан Н'зи напредна и стреля, но вратарят Максим Ковальов изби топката без особени проблеми. До края на първата част двата отбора продължиха да действат предпазливо и не се стигна до никакви други възможности за гол. В 58-ата минута Йоан Н'зи..

публикувано на 21.05.24 в 23:01
Йордан Александров

Йордан Александров: Ако си изиграя съчетанията имам шанс за финал

13 състезатели ще представят България на световната купа поспортна гимнастика., която ще се проведе от 23 до 26 май в Двореца на културата и спорта във Варна. Отличията ще си оспорват над 130 състезатели от рекординет 37 държави. Бъгария при жените ще бъде водена от европейската вицешампионка Валентина Георгиева, а при мъжете от опитния Йорда..

публикувано на 21.05.24 в 21:14
Лесен успех за треньора на Локомотив Краси Балъков.

Локомотив (София) остава в елита

Локомотив София победи с 3:0 като гост Берое и си осигури участие в Първа лига и през следващия сезон. Столичани със сигурност ще завършат сезона rизвън последните 3 места, след като вече имат актив от 36 точки. Столичани бяха много по-активни и поведоха в резултата след само четвърт час игра чрез Кевин Маи. Енцо Еспиноса подаде неточно от тъч към Хуан..

публикувано на 21.05.24 в 20:48

Пореден успех за Тадей Погачар на Джирото

Лошото време съкрати почти наполовина 16-ия етап от Обиколката на Италия, но това не попречи по никакъв начин на лидера в генералното класиране Тадей Погачар да запише още една етапна победа, информира БТА. Словенецът, който кара за тима на Обединените арабски емирства, измина 118,4 километра от Лаас до Санта Кристина Валгардена за 2 часа, 49 минути и..

публикувано на 21.05.24 в 19:00
Елиза Чолакова

16-годишната Елиза Чолакова с амбиции за титла от СК по прескачане на препятствия

Световна купа по конен спорт с награден фонд 100 000 лева ще се проведе от четвъртък до неделя на конната база „ Фригопан“, село Царацово, до Пловдив. Надпреварата по прескачане на препятствия – две звезди, е квалификация за Олимпиадата в Париж. Турнирът е за деца, юноши, девойки , мъже и жени, като участие ще вземат близо 120 ездачи от..

публикувано на 21.05.24 в 18:44

Ботев (Враца) спечели ценна точка в Търново

Етър и Ботев (Враца) завършиха наравно 1:1 в мач от 34-ия кръг на Първа лига. На стадион „Ивайло“ във Велико Търново гостите откриха чрез Диого Барбоса в 21-та минута, но в края на първото полувреме „болярите“, които вече изпаднаха от елита, възстановиха паритета чрез Дидис Лутумба-Пита.  До края на срещата домакините бяха по-настъпателни, но врачани..

публикувано на 21.05.24 в 18:35