Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Повдигнато е обвинение на един от нанеслите побой в Охрид над Християн Пендиков

Културен клуб "Цар Борис Трети" в Охрид
Снимка: БГНЕС

Един от извършителите на снощния побой над секретаря на културен клуб "Цар Борис Трети" в Охрид Християн Пендиков е с повдигнато обвинение за причиняване на тежка телесна повреда, съобщава БТА.

Прокуратурата е поискала за заподозрения мярка за неотклонение задържане под стража.

В съобщението се уточнява, че "на 19-и януари в кафене в Охрид заподозреният се приближил до маса, на която седял човек, ударил го по главата с думите "Не те е срам да си българин" и си тръгнал. Няколко часа по-късно, когато пострадалият излязъл от кафе-бара и тръгнал към автомобила си, заподозреният, заедно с още две неизвестни лица, го пресрещнали и го нападнали, като му нанесли тежки удари по главата и тялото и с опасност за живота".

Македонските власти съобщиха по-рано, че и тримата заподозрени за побоя са арестувани.

Пендиков вече е в България за лечение във Военномедицинска академия. От лечебното заведение определиха състоянието му като средно тежко, но без опасност за живота. Констатирани са множество наранявания по лицето и тялото и фрактура на долната челюст.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Президентът Румен Радев и съпругата му Десислава Радева пристигат на летище Подгорица - 16 юни 2024 г.

Президентът Румен Радев пристигна на официално посещение в Черна гора

Държавният глава Румен Радев пристигна на официално посещение в Черна гора, като бе посрещнат в Подгорица от шпалир от гвардейци и червена пътека. В делегацията по посрещането на президента  от черногорска страна  бяха Алекса Бечич, заместник министър-председател по сигурността, вътрешните работи, европейските и външните отношения, Младен Гъргич,..

публикувано на 16.06.24 в 18:42
 Дмитрий Песков

Песков прикани украинското ръководство да обмисли предложението на Путин

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков прикани украинското ръководство да обмисли предложението на руския президент Владимир Путин да изведе войските си от Херсон и Запорожие, както и от частите на Донбас, които остават под властта на Киев: "Настоящата динамика на фронта ни показва съмсем явно, че положението на украинците продължава да се влошава...

публикувано на 16.06.24 в 18:08
Палестинско момче гледа своята част от хранителната помощ преди празника Курбан байрам, Йерусалим, 15 юни 2024 г.

Според израелски медии нито Нетаняху, нито Галант са били уведомени за решението за "тактически паузи"

Израелските въоръжени сили обявиха, че всеки ден ще правят тактически паузи в операциите в южната част на Ивицата Газа, за да бъдат улеснени доставките на хуманитарна помощ. Съобщението за тактически спирания на огъня в района на Рафах през светлите часове на деня последва инциденти, при които загинаха 11 израелски войници. 8 израелски войници..

публикувано на 16.06.24 в 18:08
Отляво надясно: Теменужка Петкова, Томислав Дончев, Бойко Борисов, Рая Назарян, Деница Сачева

Преговорите за правителство трябва да започнат утре

Преговорите за правителство трябва да започнат утре, както обявиха от ГЕРБ-СДС. Лидерът Бойко Борисов даде заявка за съставяне на кабинет с първия мандат и излъчи преговорен екип. В него участват Рая Назарян, Теменужка Петкова и Деница Сачева. Анализатори: Правителство ще има, ключът е в малките партии От ПП-ДБ заявиха, че независимо какво..

публикувано на 16.06.24 в 17:41

Празник на черешата в Кюстендил от 28 до 30 юни

От Общината в Кюстендил обявиха програмата на утвърдилия се вече Празник на черешата в града, който е насрочен за дните от 28 до 30 юни. Очакват се хиляди посетители от цялата страна и от чужбина.  Същевременно хотелиери в града и района коментират, че всички места за нощуване  и пребиваване за тези дни са резервирани.  Над 150..

публикувано на 16.06.24 в 17:17
Йоргос Герапетритис

Гърция отново предупреди Северна Македония да спазва Преспанския договор

Гърция отправи поредно предупреждение към Севрна Македония да спазва ангажиментите си по договра от Преспа. Стриктното спазване на международните споразумения е фундаментален принцип на международното право и очевидно задължение за участието в международни организации, заяви гръцкият външен министър Йоргос Герапетритис, съобщава в. "Катимерини"...

публикувано на 16.06.24 в 17:09
Президентите на Швейцария Виола Амхерд (вляво) и на Украйна Володомир Зеленски

Конференцията в Швейцария подкрепи териториалната цялост на Украйна

Териториалната цялост на Украйна трябва да бъде част от бъдещо мирно споразумение - пише в заключителната декларация на международната конференция на високо върха, която се провежда в Швейцария. За трайно уреждане на конфликта ще бъде нужен диалог между всички страни, се подчертава в документа, подкрепен от мнозинството участници. Има обаче и изключения..

публикувано на 16.06.24 в 16:38