Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Китай регистрира за седмица 13 000 смъртни случая вследствие на Covid-19

В Пекин, 3 януари 2022 г.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Китай съобщи за нови 13 000 смъртни случая, свързани с Covid-19. Те са отчетени в болниците за периода между 13 януари и 19 януари. За предходния месец бяха регистрирани 60 хиляди случая. Пекин огласи поредните данни на фона на продължаващите съмнения в чужбина, че са непълни. 

Резкият завой след три години политика на ограничения доведе до скок случаите на Covid-19 в страната с население 1,4 млрд. души.

От Центъра за превенция на заболяването предупредиха, че пътуванията за Лунната нова година могат да увеличат броя на заболелите.

Същевременно експертите смятат, че инфекциите в страната вече са достигнали своя връх и втора вълна на Covid-19 в близко бъдеще е малко вероятна, тъй като 80% от хората вече са се срещнали с вируса.


По публикацията работи: Георги Николов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна

От началото на юли в Плевенска област са горели над 200 пожара

От началото на юли в Плевенска област са горели над 200 пожара, което е в пъти повече от същия период на миналата година.  Най-често причината за пожарите е небрежност при боравене с открит огън, запалване на растителни отпадъци, небрежност при тютюнопушене. Има и умишлено опожаряване на сухите тревни площи с цел тяхното почистване. Само през..

публикувано на 16.07.24 в 17:28
 Анжелика Божанова

Анжелика Божанова и "Внимавай какво си пожелаваш"

През лятото е хубаво да си говорим за книги, които може да четете и на плажа. А какво по-хубаво за плажа от едно свежо, ново криминале .  Такава е дебютната книга на Анжелика Божанова "Внимавай какво си пожелаваш" – историята с главен герой младият детектив Ангел Дегански , който, заедно с помощта на чичо си, трябва да разкрие заплетено..

публикувано на 16.07.24 в 16:51
На временния пункт на Община Русе на централния площад

Термометрите в Русе днес стигнаха 41,2 градуса

Максималната измерена температура, измерена днес в Русе, е 41,2 градуса, съобщиха от Хидрометеорологичната станция в града. Това е рекордна стойност за тази дата. Червен код за много високи температури в сряда

публикувано на 16.07.24 в 16:46

Високите температури налагат ограничения на скоростта на влаковете

Високите температури налагат и днес ограничения на скоростта на влаковете, съобщават от Националната компания "Железопътна инфраструктура".  Ограниченията се правят ежегодно в участъци с критично високи температури на релсите.  От железопътната компания обясняват, че тези превантивни мерки няма как да бъдат избегнати. В противен случай ще..

публикувано на 16.07.24 в 16:29
Андрей Гюров

Андрей Гюров очаква УС на БНБ да отхвърли отстраняването му от поста подуправител

Андрей Гюров очаква Управителният съвет на БНБ да отхвърли отстраняването му от поста подуправител и ръководител на управление "Емисионно" заради несъвместимост. Това се казва в позиция на Гюров, разпространена в социалните медии, изпратена и до БНР.  Гюров в отпуск от БНБ, антикорупционната комисия е установила несъвместимост На 16 юли УС на..

публикувано на 16.07.24 в 16:14
Д-р Зорница Тоткова

Д-р Зорница Тоткова: Високите температури правят водачите не толкова бдителни на пътя

В жегите агресията на пътя се засилва , това предупреждава доц. Зорница Тоткова от Института за изследване на населението и човека при БАН .  Тя е и психолог, който направи преди година проучване в областта на транспортната психология .  В жегите да тръгваме на път с кола с климатик. И с нагласата да не бързаме в очакване на дълго планираната..

публикувано на 16.07.24 в 16:06

Такси и инфраструктура намалиха работата на фериботния терминал край Силистра

Няма увеличение на натовареността на работа на фериботния терминал за тежкотоварни автомобили край Силистра, след началото на ремонта на Дунав мост. Дори е намаляла, сравнено с началото преди три години, въпреки организирания денонощен режим на работа и на двете платформи – българската и румънската. Факторите за това са много – таксите,..

публикувано на 16.07.24 в 16:03