Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Валежите в Златоград и региона само за последното денонощие са 122 л/кв. м

Снимката е илюстративна.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Близо 175 литра на квадратен метър дъжд падна над Златоград през последните два дни. Проливният дъжд предизвика проблеми по инфраструктурата, на места има свлечени земни маси.


Водите на яз. "Златоград" са на ниво 35 см над преливника.  Общински екипи разчистват засегнатите места.


Валежите в Златоград и региона само за последното денонощие са 122 л/кв. м, според данни от Метеорологичната станция на вр. Рожен. Нивото на р. Върбица е повишено, но е в рамките на речното корито и засега няма опасност от преливане.


Обстановката в община Златоград започва да се успокоява след спирането на валежите следобед.



По публикацията работи: Мария Йорданова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна, архив.

Русия провежда учения за подготовка и използване на нестратегическо ядрено оръжие

Руски войски са започнали учения за "подготовка и използване на нестратегическо ядрено оръжие," обяви министерството на отбраната в Москва, цитирано от Ройтерс. Ученията се провеждат в Южния военен окръг, до източната граница на Украйна. Използват се балистични ракети "Искандер" и хиперзвукови "Кинжал". От министерството обясниха, че целта е да..

публикувано на 21.05.24 в 19:16

Калин Стоянов награди преподаватели и културни дейци за приноса им към темата за сигурността

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов награди с грамота и плакет преподаватели и изявени културни дейци за приноса им към темата за сигурността по повод предстоящия празник 24 май - Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.  Сред наградените беше Ваня Монева - диригент,..

публикувано на 21.05.24 в 19:11

Експерти: Мерките на БНБ няма да се отразят на имотния пазар

Допълнителните мерки за контрол на жилищното кредитиране на БНБ няма да променят политиките на търговските банки по отпускането на заеми, но е възможно да се окажат предупреждение за по-високи лихви, ако кредитирането продължава да расте. Това коментира за БНР Десислава Николова от финансовия портал "Моите пари".  БНБ разпореди на банките..

публикувано на 21.05.24 в 19:08
Снимката е илюстративна, архив.

Нивото на реките Банщица и Бистрица се покачи след дъждовете през последното денонощие

Нивото на реките Банщица (в област Кюстендил) и Бистрица се покачиха след дъждовете през последното денонощие. Няма излизане на вода от коритата, съобщи за БНР  експертът по управление при кризи към Общината Ивайло Чалъков. Падналите валежи в района на Кюстендил достигнаха 15 литра на кв. метър, отбелязаха от регионалната метеорологична станция...

публикувано на 21.05.24 в 18:53

Задържаха младеж за хулиганство във Велико Търново

Полицията във Велико Търново задържа 20-годишен младеж за хулиганство около паметника "Майка България" в центъра на града. От клип в социалните мрежи се вижда, че през нощта двама младежи са паркирали скъп лек автомобил до паметника, което е забранено, и си правят снимки.  Полицията и Районната прокуратура във Велико Търново се..

публикувано на 21.05.24 в 18:27

Заплатите на всички преподаватели в държавните университети ще бъдат увеличени с 290 лв.

Заплатите на всички преподаватели в държавните университети от най-ниската академична длъжност - асистент, до най-високата - професор, ще бъдат увеличени с 290 лева. Това беше договорено днес на среща на министъра на образованието и науката проф. Галин Цоков със синдикатите във висшето образование и Съвета на ректорите.  Нов механизъм за..

публикувано на 21.05.24 в 18:14

Депутати събират подписи за ново извънредно заседание

Депутати съобщиха на брифинг в кулоарите на НС, че от утре започват да събират подписи за свикване на ново извънредно заседание следващата седмица. На него трябва да бъде изслушан министърът на енергетиката заради информация за предстоящо увеличаване на цената на електроенергията. Поискана беше намесата на ДАНС заради подозрение, че една от партийните..

публикувано на 21.05.24 в 18:03